Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Mennyi pénzt költ az...

Szülők! Mennyi pénzt költ az egyetemista gyereketek, mennyire van szüksége és ti mennyiben támogatjátok anyagilag?

Figyelt kérdés

Havi szinten 18.000 forint a kollégium, 5200 forint a vonatjegy és 3900 forint a buszbérlet. Otthonról szoktam vinni főtt ételt bedobozolva, amit a hét elején az első két (esetleg három, ha sok és olyan a kaja) napon szoktam megenni. A fennmaradó napokon pedig menüzni szoktam, ami max. 1000-1500 forintot jelent egy nap. Valamikor otthonról is szoktam vinni és magam is szoktam venni "hideg" kaját reggelihez és vacsorához pl. zöldség, gyümölcs, felvágott, sajt, tej, zabpehely és hasonlók. Egyetemi költségeim egyáltalán nincsenek, illetve egyáltalán nem költök hobbira és szórakozásra sem rendszeresen. Maximum olyan fordul elő, hogy mondjuk elmegyünk egy barátommal kávézni vagy moziba, de ezek inkább ritkább és nem rendszeres alkalmak. Ruhát, cipőt, pipere cuccokat és hasonlókat is általában csak akkor veszek, ha valamire szükségem van vagy, ha valami éppen le van árazva és megéri, megtetszik. A digitális oktatás alatt, illetve a szünetekben pedig otthon vagyok és akkor ahhoz idomulnak a költségeim is.

Nekem még nincsen jövedelmem (max. tanulmányi ösztöndíjat szoktam kapni) és a szüleim fizetik mindezt (mindketten főállásban dolgoznak egyébként, illetve nyugdíjból és járadékból származó jövedelmük is van, én vagyok egyedüli eltartott gyerek, mindenünk saját, nincsen hitelünk...). Sokszor mondják, hogy milyen sokba kerülök, pláne az egyetem miatt. Én pedig igazából nem értem, hogy miért. Szerintem ez nem túlzóan sok, hiszen jóformán tényleg csak az alap szükségleteimre költök. Mások ennél sokkal többet költenek a környezetemben pl. a barátaim vagy a szaktársaim. Én is tudnék még mire költeni, de én így már nem tudom, hogy mi fér bele vagy mit illik és mit nem.

2020. szept. 5. 20:11
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
17%
Igazából neked nem telik semmire, mert egy ftod sincs saját munkából.
2020. szept. 7. 15:09
 32/36 anonim ***** válasza:
51%

Aha. Mert a gyakornok szerinted ingyen dolgozik? :D

Látom te se kerültél egyetem közelébe, aztán itt pattogsz vagy egy kifejezetten gyenge trollkodás most ez.

2020. szept. 7. 15:14
 33/36 anonim ***** válasza:
8%

Ne haragudj de belőled nem nezem ki, hogy gyakornok vagy, mert a feltett kérdésre nem tudtal valaszolni csak idejott megmutatni, hogy mit toltak a segged ala a szuleid.

Ha egy kérdés értelmezése nem megy, ketlem, hogy te a BMEre jarsz.

2020. szept. 7. 15:16
 34/36 anonim ***** válasza:
68%

Mondjuk gyakornoki munkára mostanában tényleg nem vesznek fel akárkit, közel sem büfészakra járok, mégis csak 1-2 embert ismerek, aki gyakornok.

De ennek köze sincs a kérdéshez.

2020. szept. 7. 15:18
 35/36 anonim ***** válasza:
Most arról nem én tehetek, hogy nem tudod értelmezni amit mondtam. Rágjam a szádba vagy emeljem ki? Mondcsak úgy könnyebb a kis eszednek?
2020. szept. 7. 15:20
 36/36 anonim ***** válasza:

Max 20 órát tud diákként dolgozni. Ha az órarendje olyan, hogy tele van összevissza órákkal, akkor mindegy, hogy dolgozik vagy nem. Egyszerűen kell támogatni, ha 11-14 óra között van lyukas órája vagy 9-10, 17-18. Ahhoz fel kell venni az egyetemre és a kurzusokat. Addig nem érdemes ezzen többet belelátni, amíg nem láthatja a kivitelezést.

Így maradt egy félnap a hétenközben ami 4-5 egymás után óra és a hétvége. Nem úgy néz ki, hogy 45 perc az előadás és kész. 90 perc lazán és a labor is előfordulhat.

2022. aug. 28. 10:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!