Szerintetek megérdemli az olyan ex a gyerektartást aki egész életében nem dolgozott és a férfi a mai napig fizeti utána az adósságokat?
Én nem védem a nőt, mert nem is ismerem. Azt azonban nem gondolnám, hogy magára költi a pénzt, ha a gyerek eszik, az ovi, iskola rendezve van, vannak ruhái, van víz, villany stb.
Nem tudom dolgozik-e jelenleg, de valahonnan biztos van jövedelme, mert csak a gyerektartásból kizárt hogy egy gyerek és egy felnőtt megél. Annyi gyerektartást elképzelhetetlen, hogy megítéljenek.
Ha mégis, akkor apukának jobban megérné ha maga nevelné a gyereket. Mert azt csak nem akarhatja, hogy ő nem fizet, a gyerek meg fillér nélkül marad.
Kérdező: "ha azt vesszük hogy így is az exem mennyivel tartozik nekem és én azt nem kérem vissza"
De miért nem kéred vissza????
Ha az a tiéd, hajtsd be rajta!
Abba nem szólhatsz bele, mire költi az exed a gyerektartást. De a tartozásodat - ha jogos - be tudod vasalni rajta. Állj a sarkadra!
Apuka hibája, hogy hagyta nem dolgozni a nőt. Minek tartotta el, ha nem tetszett neki, hogy az exe otthon meresztette a seggét, amíg ő dolgozott? 🤔Arról már nem is beszélve, hogy ezt még megfejelte egy gyerekkel is. Húzhatott volna gumit, de nem tette. Akkor mi is a rinya célja?Ne utólag nyafogjon, előtte kellett volna gondolkozni.
A tartozásait meg perelje vissza, ha van papír róla. Ha nincs, akkor így járt. Nem tudom sajnálni azt, aki ennyire hagyja magát kihasználni.
Ha van bírósági végzés arról, hogy nála a gyerek, és meg van határozva mennyit kell fizetned, akkor fizetsz. Nem azon van a hangsúly, hogy a nő megérdemli-e vagy sem, mert ezt a pénzt így is úgy is a gyerekre fogja költeni. Lehet, hogy amikor megkapja elmegy gyorsan körmöshöz és megcsináltatja a körmét, de attól még ő rá fogja költeni a gyerekre azt az összeget, amit te adtál neki, sőt még többet is, mert egy gyerek nagyon nem 20-25 ezer forintba kerül havonta.
Ahogy előttem is írták, nem ítélték volna az anyának a gyereket, ha nulla, azaz SEMMI jövedelme sincsen.
Egyébként szerintem az, hogy nem dolgozott még, a te hibád is, hiszen ha együtt voltatok, és már nem járt iskolába, akkor megbeszélhetted volna az exeddel, hogy jó lenne, ha ő is elmenne dolgozni.
Az adósságot pedig miért te fizeted? A te neveden van? Akkor csak benne volt a te kezed is.
28-as: szerinted mennyi gyerektartást fizethet a kérdezö, amit az anya NEM a gyerekre fordít?
Egy gyereknek kell ennivaló, ez önmagában 25-30 ezer Ft alsóhangon is, ennél többet meg garantáltan nem fizet a gyerek után az apja!
Az adóságokat meg vagy köteles fizetni a kérdezö, vagy nem, attól függöen, milyen adóságokról van szó, mi áll a szerzödésekben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!