Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek megérdemli az...

Szerintetek megérdemli az olyan ex a gyerektartást aki egész életében nem dolgozott és a férfi a mai napig fizeti utána az adósságokat?

Figyelt kérdés
2020. szept. 4. 13:45
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
83%

Én nem védem a nőt, mert nem is ismerem. Azt azonban nem gondolnám, hogy magára költi a pénzt, ha a gyerek eszik, az ovi, iskola rendezve van, vannak ruhái, van víz, villany stb.

Nem tudom dolgozik-e jelenleg, de valahonnan biztos van jövedelme, mert csak a gyerektartásból kizárt hogy egy gyerek és egy felnőtt megél. Annyi gyerektartást elképzelhetetlen, hogy megítéljenek.

Ha mégis, akkor apukának jobban megérné ha maga nevelné a gyereket. Mert azt csak nem akarhatja, hogy ő nem fizet, a gyerek meg fillér nélkül marad.

2020. szept. 4. 15:28
 22/32 anonim ***** válasza:
57%

Kérdező: "ha azt vesszük hogy így is az exem mennyivel tartozik nekem és én azt nem kérem vissza"

De miért nem kéred vissza????

Ha az a tiéd, hajtsd be rajta!

Abba nem szólhatsz bele, mire költi az exed a gyerektartást. De a tartozásodat - ha jogos - be tudod vasalni rajta. Állj a sarkadra!

2020. szept. 4. 15:29
 23/32 anonim ***** válasza:
97%
Vedd magadhoz a gyereket. Akkor te fogsz majd főzni, mosni rá, tanulni vele, orvoshoz vinni, fejben tartani a vele kapcsolatos dolgokat, megvarrni a ruháját, stb., és az exed fogja verni magát a neten, hogy mekkora jogtalanság, hogy fizetnie kell havi húszezret, és azért rabolja ki őt a jog, hogy te ebből járhass a Bahamákra.
2020. szept. 4. 15:33
 24/32 Kerdesekkel teli ***** válasza:
87%
23as👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼
2020. szept. 4. 15:38
 25/32 anonim ***** válasza:
92%
A gyerektartás jár, akár megérdemli szerinted az exed, akár nem. Ez nem így megy.
2020. szept. 4. 15:48
 26/32 anonim ***** válasza:
71%

Apuka hibája, hogy hagyta nem dolgozni a nőt. Minek tartotta el, ha nem tetszett neki, hogy az exe otthon meresztette a seggét, amíg ő dolgozott? 🤔Arról már nem is beszélve, hogy ezt még megfejelte egy gyerekkel is. Húzhatott volna gumit, de nem tette. Akkor mi is a rinya célja?Ne utólag nyafogjon, előtte kellett volna gondolkozni.

A tartozásait meg perelje vissza, ha van papír róla. Ha nincs, akkor így járt. Nem tudom sajnálni azt, aki ennyire hagyja magát kihasználni.

2020. szept. 4. 15:54
 27/32 anonim ***** válasza:
82%

Ha van bírósági végzés arról, hogy nála a gyerek, és meg van határozva mennyit kell fizetned, akkor fizetsz. Nem azon van a hangsúly, hogy a nő megérdemli-e vagy sem, mert ezt a pénzt így is úgy is a gyerekre fogja költeni. Lehet, hogy amikor megkapja elmegy gyorsan körmöshöz és megcsináltatja a körmét, de attól még ő rá fogja költeni a gyerekre azt az összeget, amit te adtál neki, sőt még többet is, mert egy gyerek nagyon nem 20-25 ezer forintba kerül havonta.

Ahogy előttem is írták, nem ítélték volna az anyának a gyereket, ha nulla, azaz SEMMI jövedelme sincsen.

Egyébként szerintem az, hogy nem dolgozott még, a te hibád is, hiszen ha együtt voltatok, és már nem járt iskolába, akkor megbeszélhetted volna az exeddel, hogy jó lenne, ha ő is elmenne dolgozni.

Az adósságot pedig miért te fizeted? A te neveden van? Akkor csak benne volt a te kezed is.

2020. szept. 4. 16:11
 28/32 anonim ***** válasza:
86%
Megérdemli vagy nem, a törvény a gyerek ráfordítására szánja a pénzt. Hasonló, mint amikor állami gondozott gyerekeket nevelnek nevelőszülők, csak az általad említett esetben, senki nem ellenőrzi, hogy az asszonyka a gyermekre költi-e. Nem kell megadni a lehetőséget arra, hogy gyerek születhessen egy olyan anyától, aki ilyen jellemhibával rendelkezik. Az adósságokat pedig nem a Te kötelességed fizetni.
2020. szept. 4. 20:08
 29/32 anonim ***** válasza:
100%

28-as: szerinted mennyi gyerektartást fizethet a kérdezö, amit az anya NEM a gyerekre fordít?

Egy gyereknek kell ennivaló, ez önmagában 25-30 ezer Ft alsóhangon is, ennél többet meg garantáltan nem fizet a gyerek után az apja!

Az adóságokat meg vagy köteles fizetni a kérdezö, vagy nem, attól függöen, milyen adóságokról van szó, mi áll a szerzödésekben!

2020. szept. 4. 21:36
 30/32 A kérdező kommentje:
Az alap meghatározott 30 ezer Ft-os gyerektartást fizetem, plusz mellette amikor ruha vagy bármi kell azt meg eszem. De az exnek ez nem elég, ő több pénzt akar, sőt elvárná hogy mindent én vegyek meg a gyereknek, itt gondolok arra hogy pl már azt is mondta hogy vegyék tusfürdőt meg fogkrémet
2020. szept. 4. 22:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!