Az édesapa nem teljesíti gyerektartási kötelezettségét?
Kiderült hogy kiköltözött Kanadába. Ilyenkor mi van?
Voltam közben ügyvédnél is. Ő most készül neki levelet írni arra a lakcímére amin már nem elérhető. :(
Nem azért az összegért futok egyébként, hanem sokkal inkább a felelősség vállalás kikényszerítése miatt. Szerintem ez lenne a nagyon minimum, hogyha már megcsinálta, mert úgy-e nem egyedül csináltam gyereket.
Na mondjatok erre valamit, hogyha külföldön él az apuka akkor kötelezhető-e gyerektartás megfizetésére, és ha már itt járunk akkor lehet-e magasabb összegért fellebbezni a bíróságon.
Üdv és köszi a segítséget
Vannak országok, ahol a tartozás behajtása elég jól megy, más országokban meg még a bcs esetén a kiadatás sem.
Ha van itthon tulajdona, akkor közjegyzőhöz kell menni, és fizetési meghagyási eljárást kell indítani ellene. Akkor rögtön megy a végrehajtás, legalább annyival előrébb leszel.
Ez veszett úgy szerintem. Kanadában nem tudnak utána nyúlni a hatóságok, hacsak Te nem indítasz ott pert ellene, de az sokkal többe kerülne mint maga a gyerektartás összege.
Szerintem jogi úton ezt kivitelezhetetlen.
Én a helyedben inkább próbálnék vele megegyezni valahogy. Mennyire vagytok rossz viszonyban?
Per összege lehet, hogy nagyon sok, de ha megnyeri akkor az apát terheli, nem?
Kérdező természetesen jelenteni kell itthon, mert ha netalán hazajön honvágyból akkor menjen a dutyiba, ha ilyen aljas volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!