Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Bolhából elefántot csinálunk?

Bolhából elefántot csinálunk?

Figyelt kérdés

Véleményezzétek a helyzetet, illetve ti mit tennétek a helyembe?

Anyukámról van szó, és rólam. Bármilyen kicsi, lényegtelen dolgon össze tudunk veszni, egészen az szájtépés, csapkodásig. Naponta többször. Mai téma például az volt, hogy, az autóba(hátul) miért jobb nekem bal oldalon ülni, mint a jobbon. Egész úton üvöltöztünk, hirtelen fékezgetett(direkt), stb... Teljesen ellentétei vagyunk egymásnak, legtöbb mindenbe más a véleményünk. Anyukám az egyetlen szülőm, barátaim nincsenek nagyon, nagyszülők egy része elhunyt, másik része nagyon idős, beteg, apukám se él már, több rokon nincs a közelembe.

18/L,sajnos nem úgy állok, hogy el tudjak költözni.

2020. szept. 3. 21:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
11%
Én két dolgot próbálnék meg, ha ilyen helyzetbe kerülnék. Először is igyekeznék leülni és megbeszélni a dolgokat. Mindent átrágni ami engem zavar és meghallgatni őt is. Ha ez nem működne, megpróbálnám a távolságot. Lehetőségtől függően, természetesen. Ha tehetném elutaznék rövidebb időre, ha meg nem akkor otthon kerülném a társaságát pár napig, maximum egy hétig. Ez utóbbi azért segíthet, mert ahogy írtad, nekem az jött át, hogy csak ti vagytok egymásnak, és lehet ha ez egy kicsit sok lett, térre lenne szükségetek, magánszférára.
2020. szept. 3. 22:14
 2/12 anonim ***** válasza:
72%
Az első lámpánál kiszálltam volna. Pff direkt fékezget, mint egy ovis. Örülhettek neki a forgalomban...
2020. szept. 3. 22:18
 3/12 A kérdező kommentje:
Sajnos nem lehet megbeszélni ezeket vele. Egyből robban. Hirtelen haragú ember.
2020. szept. 3. 22:28
 4/12 Flagstaff ***** válasza:
64%
Nem lehet, hogy belépett a változókorba? Az felerősíti az alaptermészetet, és erős hangulatváltozásokkal, dühkitörésekkel is járhat. (Nekem az orbáncfűtea segített, ha esetleg emiatt vannak kitörései.) Az én anyukám is eszméletlen indulatos, sőt, én is, úgyhogy megértelek.
2020. szept. 3. 22:34
 5/12 anonim ***** válasza:
22%
sajnos nem passzoltok. a költözés az egyetlen megoldás
2020. szept. 3. 22:53
 6/12 anonim ***** válasza:
67%
Anyád közveszélyes, és valúszínű nárcisztikusz személyiség. Azért mert valaki a változőkorbam vn még nem kellene elmenni az eszének...
2020. szept. 4. 02:32
 7/12 anonim ***** válasza:
67%
*Valószínű, nárcisztikus* javitva
2020. szept. 4. 02:35
 8/12 anonim ***** válasza:
31%

Ha elkezd valamin veszekedni ne szólj hozzá. Ha visszaszólsz csak még több dolog jut eszébe és tovább/ jobban dühöng.

Nekem ez vált be

2020. szept. 4. 05:32
 9/12 anonim ***** válasza:
62%

18 éves vagy. Iskola mellett vállalj munkát. Ezáltal kevesebb időt fogtok egy legtérben lenni, ráaádul gyűjtögethetsz is a különélésre. Vagy, ha nem akarsz dolgozni, akkor keress a közeledben egy olyan helyet, ahol hosszú órákon át is el tudsz lenni nyugodtan. Például könyvtár, kávézó, pláza... ami neked a legjobb.

Én abban nem reménykednék, hogy ez a kapcsolat jelentősen javulna. Az nem segít senkinek, ha állandóan összekaptok, így maradt a távolság tartás. Annyira keveset legyél otthon amilyen keveset csak tudsz. Mikor otthon vagy, akkor is foglald le magad valamivel, a lényeg, hogy a lehető legkevesebb időt töltsd el vele egy légtérben. Ha pedig ő megy be hozzád, hogy valamiért szóljon, hát szorítsd össze a fogad, hallgasd végig, de ne menj bele a vitába. Had adja ki magából. A lehető legrövidebb válaszokat add és semmi esetre sem vitát generáló válaszokat. Csak ilyen, igen, oké, rendben...válaszokat. Illetve te ismered őt, tudnod kell, mik azok amik a legkevésbé ingerlik fel. Nyilván nem jó megoldás, de nincs jó megoldás, ha csak az egyik fél akar változtatni és próbálkozni.

Nekem apa volt ilyen, és én is ugyan ezeket alkalmaztam, ugyanis vele sem lehet beszélni. Mai napig nem jó a kapcsolatunk, mármint nem beszélünk meg semmit, de legalább, amióta elköltöztem nem vitatkozunk semmin, hisz már nem az ő házában élek, nem az ő pénzéből, így semmibe nincs joga beleszólni.

Azt javaslom dolgozz sokat, amilyen sokat csak tudsz, és minél több pénzt spórolj meg, hogy mihamarabb kiszabadulhass.

Az pedig, hogy nincs sok barátod, nem számít. rengeteg fiatal keres magamellé lakótársat. Ha egyedül nem is tudsz kivenni egy albit, de egy olcsóbb szoba árát biztos diákmunkával is ki tudod termelni.

Kitartás! Nem tart örökké!

29/L

2020. szept. 4. 07:28
 10/12 hollófernyiges ***** válasza:
76%

"Teljesen ellentétei vagyunk egymásnak"

Pedig nekem úgy tűnik, hogy pont egyformák vagytok. Ha egyébként nem szívjátok mellre és nem utáljátok meg egymást, nem feltétlenül baj ha rendszeresen veszekedtek, csak után béküljetek is ki.

2020. szept. 4. 08:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!