Hogy értessem meg anyámmal, hogy hagyja abba?
Sziasztok!
Én 17 vagyok, az öcsém 12, anyám egyedül nevel minket. Anyám legalább naponta egyszer elmondja, hogy ha ő nem lesz, akkor az öcsém másra nem számíthat, és hogy ugye fogok-e vigyázni rá, hogy legyek mindig jó testvér, szeressem az öcsémet.
Nekem ez rosszul esik, elsősorban azért, mert ez olyan, mintha rossz testvérnek tartana, meg lelketlennek és felelőtlennek. Másodszor: miért kell rám fölöslegesen ekkora nyomást helyeznie?
Mindig elmondom neki is ezeket (a legutolsót kivéve szépen, udvariasan) de mindig kihozza belőle, hogy mi a bajom a testvéremmel. Már ott tartunk, hogy legutóbb össze is vesztünk, elég rondákat vágtunk egymás fejéhez.
Biztos, hogy nem haldoklik, az orvosi papírjait beszkenneltem, és megkértem a barátom apját, aki általános orvos, hogy fussa át, lát-e valamit, nemleges a válasz).
Köszi a válaszokat!
Igen, tudom, hogy szülőként van miért aggódnia, ezt nem is vonom kétségbe. De azzal, hogy tudva megbánt ezzel, így hogy osztozom a terhein?
Amúgy segítek otthon, pl. öcsémet is van, hogy én hozom-viszem suliból/suliba.
Nagyon kivagyok már tőle, egyszer már el is sírtam magam.
És amúgy, ez most eszembe jutott, azért bezzeg nem aggódik, hogy velem mi lesz (legalábbis nem mutatja semmi jelét). Pedig ha történne velem valami, az nekem is tragédia lenne. De ebbe nem gondol bele... 😥😥😥😥😥
Ha az öcséd nem szefós, akkor majd felnő és vigyáz magára. Addig viszont az anyád feladata ez. Ha azon aggódik, hogy a felnőttségetek előtt meghal, akkor kössön életbiztosítást.
A kapcsolatotok az öcséddel meg a ti dolgotok, az majd olyan lesz, amilyenné teszitek, nem pedig amilyennek anyád akarja.
Tehát megmondhatod, hogy "Anyu, te vagy az öcsi szülője, majd rád számíthat. Én is még rád számítok egy darabig. Ha aggódsz, kössél biztosítást. Ha valami nyomja a lelked, beszéljük meg!"
Igen, ezekkel próbáltam én is hatni rá, leszámítva a mérgező szülő dolgot. Ha még egyszer megcsinálja, bedobom a mérgező szülő jelzőt.
Öcsémnek semmilyen fogyatékossága nincsem.
Köszönöm a válaszokat, mindenkié hasznos volt. 😉😙
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!