"Ha mindenki a külföldet célozná meg, ki maradna itthon?!"
Nem gonoszságból, hanem komolyan: kit érdekel?

Külföld, bárhol a világon.
Köszönöm az eddigi válaszokat! M

Hát nem tudom. Kevés olyan embert láttam, aki valóban vintte valamire külföldön, s olyan életnívót teremtett, amit itthon lehetetlen lenne.
Az alkalmazott külföldön is csak alkalmazott, márpedig a többség annak megy ki, tisztelet a kivételnek!
Édesapám egyszerű kamionsofőr (volt), édesanyám pedagógus.
Apukám 7 évvel ezelőtt, 2013-ban alapított céget, kezdetben 3 kamiont lízingelt és 2 volt kollégáját vette fel, további 2 évig ő vezette a harmadikat.
Az ehhez szükséges elindulást teljes mértékben fizetésből spórolták meg, nem is örököltek, mind a két ágról élnek a nagyszüleim a mai napig.
7 éven át azt hallgattam apukámtól, hogy "a földön hever a pénz, egy kevés ész kell, hogy észrevedd, és egy kevés szorgalom, hogy le is hajolj érte".
Semmi különlegeset vagy extrát (speciális géppark, csili-vili honlap, poénkodó Facebook- oldal, gerillamarketing, szakember által tervezett ponyvareklám és logo,stb.) nem nyújtottunk, mégis annyi fuvar volt egészen a vírus miatti megtorpanásig, hogy nem győzte vállalni.
Ma 21 nyergesünk fut, ponyvás és hűtős pótokkal egyaránt, ezen felül 8 furgon is úton van, illetve a Waberer's-nek kollaborálva nyújtunk vidéki raktároztatást is.
Anyukám időközben intézményvezető lett az iskolában egyidőben a vállalkozás beindulásával.
Akkoriban még korrepetált is (biológia- kémia szakos), 5000 forint volt egy óra.
Várólistán voltak a diákok, itt is visszaköszönt a "pénz a földön hever..." mondás.
Ahogy a fuvarozás kinőtte magát és komoly céggé vált, anyukám is, miután kitöltötte az 5 éves ciklust, megmaradt kényelmesen óraadó- tanárnak, ma már nem is korrepetál.
Időközben lett nyaraló, 2 vadonatúj, felsőkategóriás autó, 2 lakás kiadásra vásárolva, későbbre nekem és a nővéremnek. Ez a két lakás most booking-on fut, 600 forintot hoz átlagosan a kettő.
Havi 100-ért bárki bérelhet lakást, aztán apartmanoztathat, két lakáson legrosszabb esetben, szarul csinálva is keres 300 00O forintot a bérleti eíj kifizetése után is, ész sem kell hozzá (ugye, megint a "földön hevernél" tartunk...) . Folytatva, úgy és ott nyaralunk, ahogy szeretnénk, azt és ott eszünk, ahogy szeretnénk.
Akkor itthon nem lehet megélni?! Nincs sem politikus haver, sem urambátyám, egyszerű kamionsofőr és tanár.
Nem találták fel a "spanyolviaszt" sem, nem a rák ellenszerét áruljuk, hanem egy tucat-fuvarozócéget alapítottak, amit bárki megtehetett volna.
Jönnek majd a "kamu" kommentek, ezért holnap kérek engedélyt, hogy közzétehessem a cégnevet.

"Kevés olyan embert láttam, aki valóban vintte valamire külföldön, s olyan életnívót teremtett, amit itthon lehetetlen lenne."
Testvérem Angliában (nő) 3M forintnak megfelelő nettót keres/hó. Férje ugyanannyit. Kettőjük havi bevétele 6M nettó.
Szerinted?
(És láttam a számokat, bérpapírokat, mert a szakmámból adódóan is érdekelt, hogy s mint vannak ott a levonások, bruttó-nettó játék.
Jó, lehet jönni azzal, hogy nincs kolbászból ott sem, de még lakást bérelve is, két (nem akármilyen autót) fenntartva is többszöröse marad, mint itthon. Azért itthonról nemigen van olyan, hogy most átruccanunk Portugáliába hét végén, nyáron Bali, de ősszel majd még Marokkó is. Tavasszal Szingapúr, mert csak.
Nem irigylem, baromira odatették magukat mindketten (hogy mit ne mondjak, kint is meg kellett védeniük a diplomájukat még egyszer, unió ide vagy oda. Akkor még uniós ország volt az Egyesült Királyság).
Családunkban is van rokon lány, egy évig éltek a férjével Hollandiában úgy, hogy ő még tanult nappalin. Meg sem érezték, hogy nem dolgozik.

Oké, de ez egy nagyon- nagyon ritka példa. Ha ott 3 milliót keresnek, akkor valószínűleg itthon is bőven 1 millió felett volt/lett volna a fizetésük.
Az a 60 millió forint pedig egyébként soknak hangzik alkalmazotti "füllel", de elcsodálkoznál, hogy hányezer vállalkozásból vesznek ki itthon jelentősen többet.
Ha úgy nézzük, édesapám egymaga több osztalékot vesz ki+ ügyvezetői bér+ hivatalosan céges, gyakorlatilag magánautók költségei.
S megjegyzem, nagyon- nagyon kis hal ebben az üzletben, csak itt a városunkban van sok nagyobb cég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!