Miért változott ekkorát a fiam?
2 fiam van.
Egyikőjük 21, másik 18 éves.
A fiatalabbikról lesz szó.
Nemrégiben egy távoli rokontól örököltünk egy családi házat és 6milió forint készépnzt.
Jól állunk anyagilag, igy úgy döntöttünk oda adjuk a gyerekeknek.
A házaz fele-fele arányban ráiradttuk a fiúkra, haszonélvezettel, hogy nehogy eladják.
A pénzt pedig elfelezték, tehát 3-3 milió forint.
Mindig jól bántak a pénzel, úgy voltunk vele hogy költsék amire szeretnék.
Ez tavaly szeptemberben történt.
A nagyobbik fiú a pénzt félre rakta és elköltözött az emlitett házba.
A kisebb fiúnk elejében szintén nem vett belőle semmit, aztán karácsonykor, 18. éves lett és nagyon megváltozott.
Addig nem érdekelte a divat egyáltalán, nem járt sehová, egész nap gépezett.
Viszont karácsony óta kifordult magából.
Állandóan házibulikba megy (heti 2x), barátokkal találkozik, szerencsére nem nagyon iszik...
Elkezdett drága ruhákat venni, darabonként akár 30-40-50ezer forintért is.
Emelett ezidáig csak az arcát borotválta.
Gondolt egyet és azóta gyantáztatni jár a karját és a lábát, rendszeresen.
A férjem szerint ez már több a soknál.
Hónalját is borotválja, holott eddig undoritóságnak tartotta ezt, és többször is beszólt emiatt a testvérének.
Rakatszámra veszi az eldobható borotvákat.
Drága órát is vett magának, parfümöket.
Olyanra is gondoltunk hogy talán homosexuális, de pár hete hazahozott egy lányt és félreérthetetlen hangokat hallottunk este.
Mi lehet vele?
Beszélgettünk már többször is vele, de sose mond semmit erre, csak hogy: Hát megváltoztam.
De még mindig nem értem, ha a problémád nem áll kapcsolatban a pénzzel/házzal, amit a fiúk örököltek, akkor miért írtad le a kérdésben??
Se mmi baj a fiaddal, hagyd békén.
GyantáztaTJa.
Én annyit mondtam hogy volt egy egy éjszakás kalandja, nem azt hogy barátnője van.
Az meg hogy testépitéshez hasonlitjátok...
Abszolut nem izmos, szóval erősen kétlem hogy emiatt szőrtelenitene.
Illetve karácsonykor kezdődött ez a nagy gyantázás mánia, amikor még nem is edzett.
32 éves mérsékelten szőrös férfi vagyok.
Szerintem a fiad viselkedésében semmi furcsaság nincs, ellenben a te és a férjed hozzáállásában annál inkább.
Az én véleményem, hogy nem biztos, hogy jó ötlet volt 3 millió forintot adni egy 18 évesnek. Persze sok olyan korú van, aki ebben a korban is már tud bánni a pénzzel, de ők a kisebb réteget képviselik. A napi öt borotva pazarlás, ellenben a túlságosan drága ruhákat aggodalomra adhat okot. Egyrészről hamar elfogy a pénze, de ez a legkisebbik probléma, hiszen ha majd nem lesz meg a keret ezekre, akkor tanulhat belőle, hogy ami könnyen jön az bizony többnyire könnyen is megy. Talán tanul belőle, és megtanul odafigyelni. A problémakör ezzel annyi lehet, hogy ha elég feltűnő, hogy ezek drágák ruhák, akkor mások is kiszúrhatják, így könnyen kialakulhatnak érdek kapcsolatok, ahol a másik fél csak azért lesz jóban a fiaddal, mert tudja, hogy van pénze. Ez sem akkora baj, ha az ilyen kapcsolatban nem lesz bűncselekmény és/vagy fizikai bántalmazás, mert akkor ebből is tanulhat, ha keményen pofára esik, hogy bizony nagyon sok haszonleső, és potyázó ember van.
A külső megjelenés bírálását viszont nem értem.
Nekem sem volt önbizalmam ebben a korban. Zavart a szemöldököm, azt borotválgattam, szedegettem, s úgy néztem ki, mint egy tükörponty. Azóta persze ezt elhagytam.
Általános iskolában én léptem be először a pubertás korba. Hangmélyülés, szőrösödés és társaik. Volt is olyan, aki gúnyt űzött ebből. Szóval én is borotváltam magam tetőtől talpig. Aztán fordult a kocka, és szőrösödni szerettem volna, így borotváltam magam, hogy erősebb legyen. Ebben semmi kivetnivaló nincs. A nemiszervemet én is szőrtelenítem, mert sokszor izzadok alul, és szőr nélkül jobban eloszlik az izzadság és nem vagyok annyira büdös egy izzasztó nap után. A hónaljamat én is borotválom, mert használok izzadásgátlót és azt kényelmetlennek éreztem, hogy arra viszem fel a stiftet.
Másfelől láttál már mostanság átlagos 18 éveseket? Szőrtelenek, vékonyak, szűk cuccokban járkálnak, buliznak stb.
A fiadat hagyd békén. Addig még nem jár haza mindennap részegen, és nem kezd el drogozni, lógni az iskolából addig hadd élje már az életét. Ne telepedj rá te és a férjed. Úgy nézzen ki, ahogy ki akar nézni. Ha valakinek ez a stílus nem fog tetszeni az úgy is a tudtára fogja adni. Az önbizalmát sem kellene rombolni, mert addig még nem beképzelt addig nincs baj.
A hosszú sorok után pedig zárószóként mondok még valamit: a fiad elindult a felnőtté válás útján. Innentől nem te és a férjed lesznek a mérvadóak, hanem fontossági sorrendben majd a barátok, szórakozás lesz. És bizony eljön az az idő, amikor majd elköltözik, párkapcsolata lesz, esetleg családot alapít. És nem fogja érdekelni a ti véleményetek. Ellenben nem lesz meglepő, hogy feltesz majd itt egy kérdést a többit növelve, hogy huszonévesként miért akarják a szülei megmondani mit tehet, mit nem, és hogyan nézzen ki.
Légy erős kérdező! Az 50 éves férjem is borotválja az intim részt és a hónalját! Én is!
A 17 éves fiunk is! A 13 éves csak azért nem, mert még nem nőtt neki akkora, hogy kelljen.
A 17 és 13 éves fiam is nézegeti magát a tükörben és pózolgat is.
Most ülj le és erősen kapaszkodj! Mindkét gyerekemmel együtt járok edzőterembe, 50 éves anyukaként.
Szerintem te totál elmaradott vagy...
Az egyetlen kivetni való a sztoriban a 3 misi eltapsolása, a helyedben ezért aggódnék.
Semmi gond nem lenne ha meleg volna.
Na jólvan,
azért megnyugodtam hogy normális e korban a gyanta és a heti 5 borotva.
A költekezésről már beszéltem vele,
De az hogy nézegeti hogy nem e szúr még a lábán a szőr, vagy bárhol, szerintem akkor is túlzás, mint ahogy az is hogy félmeztelenül járkál, azért mert szerinte izmosodik.
De jóvan, el kell fogadni egymást, úgy ahogy van.
Kösszi mindenkinek a válaszát.
Mi a baj abban, hogy félmeztelenül mászkál?
Rengeteg férfi így mászkál, sokszor még a tömegközlekedésen is. A fiad csak otthon csinálja. Inkább legyen elégedett magával, mint egy begubozó önbizalomhiányos, aminek nincs alapja. Ha pedig valóban nem izmosodik, hanem csak ő képzeli be úgy is lesz olyan, aki majd megmondja, hogy a saját magáról alkotott kép nem valós. Nem kicsit reagálod túl ezt a borotválkozást, és félmeztelenül járkálást.
Ha pedig a háttérben a probléma forrása a fiad szexuális és érzelmi felnőttéválása, akkor nem kel aggódni, mert sok szülő - gyermek kapcsolatban jelen van ez, és egyik és/vagy másik fél is érezheti magát kellemetlenül. Ez természetes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!