Hogyan vegyem rá a szüleimet, hogy engedélyezzék, hogy tetováltassam magam?
Jelenleg sajnos mereven elzárkóznak előle, mert azt mondják csak proliknak és börtöntöltelékeknek van. Tudnátok segíteni? Előre is köszönöm.
16/F
16.51
Te csak azt hiszed, nem vagy proli. De attól még az vagy.
Szerintem se akarj még tetoválást, és igazuk van édesanyádéknak. Szerintem is van esélye annak, hogy a későbbiekben rájössz, hogy jobb, hogy nem lett tetkód, vagy jobb, hogy nem az, amit most akarsz.
Amúgy meg szerintem ez egy nagy hülyeség, hogy így legyen jelentése meg úgy, mindenki azt varr magára amit akar, ha tetszik neki, hajrá. Viszont ennyi idősen még ne akarj ilyen életre szóló döntéseket hozni.
Én 16 évesen nonfiguratívat akartam a derekamra, mert nagyon menő volt akkor. És hát tudjuk, hogy ma hogy hívják ezt a fajta tetoválást. Nagyon nagyon örülök, hogy nem engedték!
19 évesen találkoztam egy macska mintával, ami nagyon megtetszett és fel akartam varratni. Vártam 7 évet azért, hogy kiderüljön számomra, hogy hóbort vagy tartós gondolat. Tartós volt. Úgy voltam vele, hogy ha a tetoválással kell éljek 50 évet, akkor 7-et tudok várni rá. Kb 7-8 éve van meg és nem azt mondom, hogy megbántam, hanem azt, hogy mai fejjel már nem csináltatnám meg. Tetszik a minta a mai napig, de ahogy telik az idő, úgy öregszik ez is, csúnyul és nem lehet rajta segíteni.
Amellett olyan munkám lett, ahol el kell takarjam, ez meg a bokámat díszíti, kellemetlen hosszú nadrágban szenvedni miatta nyáron.
Azt akartam ezzel mondani, hogy nagyon át kell gondolni a dolgot. 16 évesen még nem vagy hozzá elég érett. Hidd el, megvár bármilyen minta, 40-50 évre választasz...
Bírom, mikor valaki nem tud várni valamivel, amit egész életében viselni fog utána :D Nagyon helyes, hogy nem engedik, én se engedném a gyerekemnek, pedig nem vagyok vaskalapos. Ilyenkor még a gondolatok, stílusok jönnek-mennek, a tetoválás marad.
Olyan mosolyogtató, mikor 20 éves korára össze vissza van varrva valaki. Olyan dolgokkal, amikre érdemes minden nap emlékeztetnie magát:
- Forever
- Hűség
- BFF páros tetoválás
- Valamelyik szülő születési dátuma/ halála napja
- Anya/Apa
- Horgony / Violinkulcs / karra erdő / pitypang / fecskék (ez régen rózsa volt, pillangó meg delfin)
16/25
A tetovàlàs egy többezer évre visszanyúló, és a föld szinte összes civilizàciójàban megjelenő dolog. Vikink, dél amerikai indián, polinéz, japàn, egyiptom, stb. Valahol a rabszolgàkat jelölték vele, mint pl római birodalom, de màshol az előkelőség mutatója, mint pl a szkitàknàl. Az elsö megtalàlt tetovàlàs egy 5200 éve jégbefagyott vadàszon volt. Szoval végigkisérte az emberiség fejlődését. Joggal mondhatjuk egy alapvető művészeti àgnak. De ime néhàny hires személy, nem a mai elkorcsosult sztàrvilàgból:
George Orwell, amikor még nem íróként kereste a kenyerét, hanem rendőrként dolgozott Burmában, minden ujjperecére egy-egy kék pöttyöt tetováltatott, ami a helyi hit szerint megvédi viselőjét.
Winston Churchill egy horgonyt viselt az alkarján.
Theodore Roosevelt, az Egyesült Államok ikonikus elnöke állítólag egy hatalmas családi címert viselt a mellkasán
Thomas Alva Edison saját magán is kipróbálta az első tetoválógép "ősének" bizonyuló elektronikus tollát.
Széchenyi István a legnagyobb magyar például szerelme nevét és egy szívecskét viselt bal karján.
Horthy tetoválása közismert, a kormányzó nem is nagyon próbálta elrejteni a külvilág elől a szinte egész bal karját beborító kígyózó sárkányt, amit még fiatal korában, állítólag egy alkoholmámoros pillanatában készíttetett magának angliai útján - sőt büszkén mutogatta.
Kedves kérdező. Szerintem is korai lenne neked még. Ahogy irtàk elöttem is, tizenévesként jönnek mennek a hobortok, hobbik, irànyultsàgok, vagy vmi nagyon àltalànosat varrathatnàl, ami nem veszti jelentősségét, de azt minek? Vagy valami olyat,és olyan helyre amit tényleg megbànhstsz késöbb. Amugy is jössz annyival a szüleidnek, hogy adsz a véleményükre. Én is akartam vilàg életemben, és az én szüleim is ellenkeztek. Ugyhogy millioszor àtgondoltam, és ujraterveztem, mire 25 évesen eljutottam oda hogy fellvarrassam. És nem bàntam meg, se azt, hogy megcsinàltam, se azt, hogy ennyi időt hagytam kiforrni neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!