Hogyan vegyem rá a szüleimet, hogy engedélyezzék, hogy tetováltassam magam?
Jelenleg sajnos mereven elzárkóznak előle, mert azt mondják csak proliknak és börtöntöltelékeknek van. Tudnátok segíteni? Előre is köszönöm.
16/F
Attól függ mit szeretnél magadra tetováltatni.
Én 16 évesen baromira rajongtam az okkultért, és egy pentagrammát akartam a kézfejemre tetováltatni. Így visszagondolva borzasztó hálás vagyok szüleimnek hogy nem engedték, most nem győzném takargatni. Én is azt mondom hogy inkább várj vele, mert lehet hogy amiért most rajongsz, az később számodra kellemetlen lesz.
En sem engednem.
16 evesen meg nagyon fiatal befolyasolhato vagy.
16 évesen akartam, mostmar viszont undorodom tőle. Még kapcsolatnál is kizáró ok volt.
Várj még.
Vagy keresel feltalálókat, híres színészeket, üzletembereket a neten, kiknek van tetolálásuk + vázolod a helyzetet. (Már úgyse nagyon nőssz, olyan helyre csináltatnád, ahol a sima ruha is eltakarja, stb)
Vagy vársz még 2 évet.
12.27
Írj már feltalálót, hírességet, üzletembert akinek tetkója van. Híresség, talán Majka, aki egy ózdi proli. Vagy ott van még Proletár Pál a zsíroskenyér lakótelepről.
Ha közvetlenül a kérdésedre adnék választ, akkor az a következő lenne: sehogy.
Ugyanis nem csak neked, hanem a szüleidnek is van joga a saját véleményhez. Ha "valamire rávenni" akarod a szüleidet, az már arra utal, hogy a véleményüket nem tartod tiszteletben. Nem csak nekünk, gyerekeknek, jár a szabad véleménynyilvánítás joga, hanem a szülőnek is, sőt, neki elsősorban.
Én azt javaslom, hogy várj ezzel a kérdéssel addig, amíg te nem lettél szülő. Ugyanis a szüleid már voltak fiatalok, de te még nem voltál szülő. Amikor majd szülő leszel, akkor nagyon valószínű, hogy mostani viselkedésedet teljesen másképp fogod kiértékelni. Ne siessél ingerelni a szüleidet, gondold el, neked jólesne, ha ők valami olyasmit tennének, amivel te nagyon nem értesz egyet.
Inkább csinálj valami olyat, amivel örömet fogsz okozni nekik. Nagyon sok gyerkőc szeretné, ha a szülei mellette lennének, de nincsenek ott...
Sajnos vagy sem nem fogod őket tudni meggyőzni.
Mondom ezt úgy, hogy anyu nagyon laza volt velem, 16 évesen tőle "kaptam" az első tetoválásom :)
Most szombaton mentem ismét, immár a hatodikat varratni. Ugyan már felnőtt vagyok, így beleszolasa nincs, de mindig megnezi a tetovalasaim és örül ha én boldog vagyok.
Én olyannal erveltem, hogy nem cigizek, nem piàlok, nem lettem terhes, mint sok korombeli. Meg úgyis tudta, hogy ez örök rajongás, és a minta sokat jelentett.
Ehhez képest sem proli, sem bortontoltelek nem vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!