Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért gondolják így a szüleim?

Miért gondolják így a szüleim?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Pár napja a kocsiban ültünk apukámmal és beszélgettünk.

Teljesen átlagos dolgokról.

Aztán egyszer csak azt mondja apum,hogy:”*A barátnőm neve* csúnya dolgot csinált!”

Kérdeztem,hogy mit,erre csak annyit mondott,hogy:”Csúnya dolgokat.”

Rá 1 napra megtudtam a barátnőmtől,hogy mi az a csúnya dolog,amit csinált.(Lefeküdt a barátjával.)

Egyszerűen még mindig nem tudom felfogni,hogy ez miért is csúnya dolog,ha valaki lefekszik azzal az emberrel akibe szerelmes.😸

Ja,és nem 13 éves a barátnőm,őt a szülei felvilágosították,engem nem.

Nem értem.

Szerintetek,ha én lefeküdnék valakivel és esetleg terhes lennék,akkor az az én hibám lenne?

Miért lenne az én hibám?

Nem világosítottak fel,kerülték a témát,de biztos az én hibám lenne ha terhes lennék.

Neharagudjatok,hogy így “letámadtalak” titeket,vagy sok vagyok,de egyszerűen nem értem.

Nyugodtan írjátok meg a véleményeteket minél többen,mert nagyon kiváncsi vagyok.

2020. aug. 25. 09:23
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
37%

13 éves vagy? Szinte gyerek, ezért mondta ilyen egyszerűen, hogy csúnya dolog.

Nem világosítottak fel, mert eddig lehet nem volt szükséges. Most határozottan itt van az ideje, érdekel a téma. Bár feltételezem utána jártál már, szóval tisztában vagy a védekezés fontosságával. Nem kenheted másra a felelősséged, a te hibád lenne meg akivel együtt voltál. Viszont nyugodtan felhozhatod a szüleidnek, hogy szeretnéd megbeszélni mire kell figyelni. Nem azért mert holnap belevágsz, csak tájékozódni szeretnél.

Tanulj, fejlődj, találd meg önmagad, vigyázz magadra.

2020. aug. 25. 10:29
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Hát igen. Gondolom, ti sem beszélitek ki egymás közt a szüleitek szexuális életét. Ugyanígy nekik sem kéne a tiéteket (azaz barátnődét).

17 évesen szerintem sem korai szexuális életet élni.

Az meg, hogy csúnya dolog, egyenesen röhej. Még egy szerzetestől is röhejes lenne, ha a szexuális aktust csúnya dolognak nevezné.

Ettől függetlenül, ha a szüleid nem világosítottak fel, attól még felelős vagy a cselekedeteidért. Már 30 éve is ott volt a könyvtár, ahol bárki utánanézhetett dolgoknak, ma pedig a számítógépen pár kattintással információhoz tudsz jutni. Sőt, ilyen fórumokon kérdezni is tudsz (igaz, a válaszok hitelességét nem tudod ellenőrizni). Aki ma nem tájékozódik pl. a fogamzásgátlásról szexuális együttlét előtt, az nem is akar tudni semmit.

2020. aug. 25. 10:32
 13/24 anonim ***** válasza:
91%

Ja, visszatérve az alapkérdésre, hogy miért gondolják a szüleid ezt csúnya dolognak...

Valószínűleg önmaguk előtt is szégyellik a szexet. Fogadok, a szüleid egymás előtt kettesben se beszélnek erről, és nem is valami örömteli életük ezen szegmense. Vagy már régen nem is élnek házaséletet.

2020. aug. 25. 10:35
 14/24 A kérdező kommentje:

Természetesen tisztában vagyok azzal,hogy mindig,minden esetben óvszert kell használni,tudom,hogy az megvéd a nemi betegségektől és a terhességtől.

Nem azt mondtam,hogy nem tudok ezekről,hanem egy egyszerű lány vagyok aki nem érti,hogy miért csúnya a szex.

Nem,nem 13 éves vagyok,több.

2020. aug. 25. 10:36
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Mi nem tudjuk, csak sejtjük és erre kaptál is választ a 6. válaszolótól: nem akarják, hogy veled is megtörténjen!.

Ha viszont megkérdezed közvetlenül a szüleidet - ők megmondják azt, amit mi csak feltételezünk.

2020. aug. 25. 10:42
 16/24 anonim ***** válasza:
82%
Mi azt honnan tudjuk, hogy a te szüleid mit gondolnak? Szerinted gondolatolvasók járnak ide?
2020. aug. 25. 10:54
 17/24 anonim ***** válasza:
88%

Azért mondta, hogy csúnya dolog, mert nem akarta nyíltan azt mondani, hogy "édes lányom, neked eszedbe ne jusson ilyet csinálni, és ha megtudom, meg leszel nyuvasztva!" Vagy ilyesmi.

Miért nem mondod meg, hány éves vagy? "13-nál több" vagyis? 14?

Ha neked eszed ágában sincs senkivel lefeküdni (remélem, nincs), akkor mondd meg apukádnak, hogy "Apu, ne izgulj, én nem teszek ilyet. Amit a barátnőm tett, az pedig nem a mi dolgunk" Ennyi.

2020. aug. 25. 11:11
 18/24 A kérdező kommentje:

De mit gondoltak a szüleim?

Én nekem soha nem lesz majd barátom?

Mert biztos lesz,és nyilván le fogok vele feküdni.

2020. aug. 25. 11:20
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, itt válaszolok neked és nem privátban, hátha más is reflektál rá.

Mostani világunk eléggé szex központú. De nem szokás nyíltan erről a témáról beszélni. Bár ez egyén függő, valakinek könnyű, más szemérmesebb. Még mindig társadalmi norma, hogy egy jó lánynak minél kevesebb partnere volt, mielőtt megállapodik. Így hát gyerekes megfogalmazással csúnya dolog volt, hogy 17 évesen lefeküdt valakivel. Pedig már nem kislány. Plusz minden együttlét egy esély, hogy teherbe essen. Ami egy nőnek nagyobb "probléma" mint a férfinak. A test megváltozása, vizsgálatokra járás, szülés, etetés, pelenkázás. Egy ideig a nő nem tud dolgozni, sem tanulni.. Normális esetben az apa segít, de ha kiesik a képből... Nem szeretnék a szülők, hogy esetleges ilyen felelősségek szakadjanak hirtelen a kislányuk nyakába.

2020. aug. 25. 11:43
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Köszönd meg a #19-nek, hogy ilyen jó választ adott!

Kedves Kérdező!

Megint tévesen fogalmazol, de ha válaszolsz is, nem fogok reagálni rá. Hogy miért mondom, hogy tévesen fogalmazol?

1). A kérdésben úgy fogalmazol, hogy "Miért gondolják úgy a szüleim?" A kibővítésben csak arról esik szó, hogy a barátnőd másállapotba került, kiskorúként és ezt tartja apukád csúnya dolognak. Ez eddig világos.

2). A #10-es magyarázatodban pedig egyenesen a szex tiltásáról írsz. Hát itt nem egy ám a kettő!

A kérdésed alapján arra következtetek, hogy miért gondolják úgy a szüleid (ahogy), hogy a barátnőd TERHES LETT. Ők ettől óvnak, ezért figyelmeztet apukád a szexelés visszaütőjére. Szerintem nem a szextől félt, de ez is meglehet, hanem a felelőtlen szextől.

Szeretném, ha nem dorgálásnak, letaglózásnak vennéd, mert nem annak szántam, de azt viszont felrovom Neked, hogy nem fogalmazol világosan, hanem rébuszokban. Nekünk kell kitalálni a valóságot, amit aztán gondolhatunk így is, meg úgy is.

Köszönöm, ha megértesz.

2020. aug. 25. 12:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!