Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen kapcsolatban vagytok...

Milyen kapcsolatban vagytok az apukátokkal?

Figyelt kérdés

Szeretitek az apukátokat?

Mert velem csak 10 éves koromig "foglalkozott" (vagyis játszott) de a többi dolgot mindig is az anyukámra "bízta", sose csinált nekem kaját, sose öltöztetett fel, nagyon nagyon ritkán jött értem a suliba, egyszóval nem vett részt a nevelésemben csak gondozott.

Tudom lesznek olyan kommentek, hogy "örülj, hogy etet, meg fizet utánad minden sz*rt" de egyszerűen ezzel nem lehet védekezni. Mert ez a dolga. Nem lehet annyival letudni egy gyereket, hogy "adok egy kis pénzt" hiszen, ha csak ennyivel tudja valaki magát védeni az eléggé jelent valamit, vagy azt, hogy teher vagyok, vagy azt, hogy mást nem tud felmutatni a nevelésemmel kapcsolatban.

Nektek milyen apukátok van/volt? :) Hogy nevelt titeket, mit gondoltok a módszereiről?

2020. aug. 19. 17:32
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Olyan semmilyen. Találkozunk hetente többször is, de nem érzek iránta szeretetet, inkább csak kötelességemnek érzem, hogy néha ránézzek vagy felhívjam, hogy hogy van.

Emlékeim szerint soha nem szerettem. Egész gyerek koromban alkoholista volt. Amikor anyukám meghalt, akkor rakta le a piát. Soha nem volt szerető apa, soha nem játszott velünk, meg úgy semmiben nem vett részt, ami a gyerekeivel kapcsolatos. Csak haza járt minden este a kocsmázás után, lefeküdt a tv elé és ennyi. Anyukámat sokat bántotta szóban.

Az elmúlt években próbált minket kárpótolni azzal, hogy anyagilag segít. Egyikünk sincs rászorulva (3-an vagyunk testvérek), már saját családunk van, de karácsonyra szülinapokra mindig nagyobb összegeket kapunk tőle. De nyilván mi nem erre vágytunk, hanem egy normális szerető apára, aki érdeklődik irántunk és kimutatja, hogy szeret minket.

Az unokáit amúgy szereti, biztos minket is, csak nagyon nem tudja kimutatni.

2020. aug. 19. 18:41
 12/19 anonim ***** válasza:
Semmilyent,soha nem ismertem.
2020. aug. 19. 18:51
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Magamhoz vettem, itt él velem, 90.éves. Nagyon szeretem, azért mert megérdemli. Azért, mert egész életében jó Apa, és csodálatos nagypapa. Viszont bizony, ahogy öregedett, ahogy idős lett, vannak szeszélyei, rigolyái bőven. De nem tehet róla, ezt hozza az öregség sajnos.
2020. aug. 19. 18:59
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem túl jó. Mindig mindenért kiabál velem.Már elegem van néha belőle...28 éves vagyok de még mindig azt nézi mibe kössön bele meg ha rosszul csinálok valamit akkor ordít. Jó adott pénzt régebben meg vett édességet ds ezzel nem pótolta a szeretetet ami hiányzik. Úgy élünk egymás mellett mint az idegenek.
2020. aug. 19. 19:08
 15/19 anonim ***** válasza:

Én nagyon szeretem.

Jó apa és jó ember is.

Mindig lehet rá számítani, egész életemben foglalkozott velem:)

2020. aug. 19. 19:15
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Szeretem és van, hogy csak úgy is felhívom, ha nincs névnapja, vagy szülinapja. Kiskoromban foglalkozott velem, játszott, csak a serdülésemet nehezen viselte, mert nem túl rugalmas, az első pasim fogadtatásáról nem is beszélve...

Viszont nem a legkönnyebb természet ő sem, úgyhogy ha extrovertált lennék, valószínűleg más lenne a helyzet, de mivel hozzá hasonlóan introvertált vagyok, így vele jobb a viszony, mint anyámmal.

2020. aug. 19. 21:02
 17/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszát!

Akinek esetleg már nem él az édesapja, annak őszinte részvétem.

Akit elhagyott, azt sajnálom, de lehet hogy így a jobb.

Aki kijön vele, annak nagyon örülök :)

2020. aug. 19. 22:43
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Engen és anyámat lelkiterrorban tartott éveken át és vert minket. Végül anyám ott hagyta majd minden második hétvégén azt hallgattam milyen ostoba az anyám stb amikor kötelezően ott kellett lenni. Ez ment 14 éves koromig. Utána már gyerektartást sem volt hajlandó fizetni.

Utána fokozatosan elhidegültünk, végül 21 évesen elkezdtem leépíteni. Most 22 vagyok, 7 hónapja nem találkoztunk, beraktam a kéretlen üzenetek közé, számát letiltottam és részemről ennyi volt.

Egy féreg aki nőkön és gyerekeken unatkozik, a háttérben pedig keveri a szrt.

Elég volt. Remélem sokáig fog élni úgy, hogy mindent elveszít maga körül.

Soha egy forinttal nem támogatott, ha örökölt akkor sem. Szánalmas undorító alak.

2020. aug. 20. 12:27
 19/19 anonim ***** válasza:
Lemondott rólam kiskoromban, pedig nagy szükségem lett volna rá. Aztán 2x eszébe jutott hogy létezem, de ennyi. Olyan nekem, mint egy ismeretlen ember. Semmilyen támogatást nem kaptam tőle. Mindig irigyeltem azokat akiknek van apukájuk és szeretik a gyerekeiket. :(
2020. aug. 20. 13:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!