Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan viselte a férjetek/...

Hogyan viselte a férjetek/ párotok, mikor kiderült, hogy egyik gyermeketek sem standard, mindegyiküknél akadnak nehézségek (ADHD, autizmus)?

Figyelt kérdés
Én néha azt látom rajta, hogy nem tud mit kezdeni a helyzettel. Mindegyik gyerekkel próbál kapcsolatot kiépíteni, de egy-egy kiborulós hiszti, dühroham nagyon le tudja törni. Nálatok hogyan alakult?
2020. aug. 18. 07:15
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
86%
Hát aki párt én ismerek, ott a férfi otthagyta őket, nem bírta a gyűrődést. Sajnos.
2020. aug. 18. 07:30
 2/14 anonim ***** válasza:
92%

Sógorom és a legnagyobb fia enyhe autista és ADHD-s. Önmagát hibáztatta a kezdetektől, miután a gyerek tőle örökölhette.

Nagyon nehezen kezelte amúgy mindig is. 10-15 eve már hogy elváltak a feleségével -nem emiatt- azóta ezzel a gyerekkel a leglazabb a kapcsolata. A másik két fiú időnként nala lakik -mind felnőtt már, a legidősebb majd'30 éves- a legidosebbet nem tudja saját bevallása szerint sem elviselni pár óránál tovább....

2020. aug. 18. 07:35
 3/14 anonim ***** válasza:
69%

Menjen a gyerekkel a vizsgálatokra, fejlesztésekre. Legyen módja személyesen beszélni a szakemberekkel, tehesse fel a kérdéseit, ne mindig csak másodkézből jussanak hozzá az infók.

Bocs, ha nálatok ez alap, de sok családot látok, ahol nem. Az apák dolgoznak, anya tanulja a spéci módszereket, amit aztán több kevesebb sikerrel próbál átdni otthon. Az apa meg egyre alkalmatlanabbnak érzi magát. Teljesen érthető, hogy szükség van a pénzre, de mégis jó, ha a pszichiáter, gyógypedagógus, stb. legalább alklamanként mindkét szülővel találkozik.

2020. aug. 18. 08:16
 4/14 anonim ***** válasza:
54%

Én még csak 16 vagyok

Hiperaktív mióta az eszem tudom,és enyhén autista.."apa" 6 évig bírta,utánna lelépett

2020. aug. 18. 08:23
 5/14 anonim ***** válasza:
69%
A jellemző hogy apuka hárítja a felelősséget, és lelép a helyzetből.
2020. aug. 18. 08:25
 6/14 anonim ***** válasza:
60%
Nálunk úgy alakult, hogy két apától van 1-1 autista kisfiam.az első sokat ivott már akkor is, mikor még nem kaptuk meg a diagnózist, de ez teljesen betétet a kaput nála. El is váltam. Majd újra lett kapcsolatom, ahol született még egy kisfiú. Sajnos ő is auti lett. Ez az apa pedig mindenben kiveszi a részét. Imádja, és elfogadta a kisgyereket, ahogy van. Nagyon bensőséges a kapcsolatuk. Szóval nálunk pont a két véglet van.
2020. aug. 18. 09:21
 7/14 anonim ***** válasza:
43%
*betett
2020. aug. 18. 09:21
 8/14 anonim ***** válasza:
53%

Autista vagyok, de nem ezért hagyott el az apám..

Igazából az egész család egy nagy autista gyülekezet, és mivel egyéb örökletes problémám is van, nem vállalok gyereket. Én voltam az egyik legnehezebben kezelhetőbb autista, lehet a gyerekem már nyálzó lenne.

F

2020. aug. 18. 09:26
 9/14 anonim ***** válasza:
16%
El fogja hagyni
2020. aug. 18. 12:31
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

"A jellemző hogy apuka hárítja a felelősséget, és lelép a helyzetből."

A sógoroméknál mondjuk az asszony félrement, azért váltak el

2020. aug. 18. 12:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!