Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kaptatok valamit élet kezdési...

Kaptatok valamit élet kezdési segítséget a szülőktől?

Figyelt kérdés
Lakásba önerő, autó ilyesmi.
2020. aug. 17. 20:10
1 2 3 4 5
 41/44 anonim válasza:
100%

Eltartottak az egyetem alatt és utána is, amíg nem találtam munkát. +kaptam egy házat.

De ez nem csak a szüleim érdeme, hanem a nagymamámé és a nagyapámé is.

2020. aug. 18. 17:52
 42/44 anonim ***** válasza:
100%
Lakat, penzt, erzelmi tamogatast. A mai napig, pedig 2 gyrekes anyuka vagyok es sajat csaladom van. De barmikor ott vannak mogottunk.
2020. aug. 18. 18:01
 43/44 anonim ***** válasza:
89%

Nővérem házat egy egész stafirungot kapott,(amit a válásnál elszórt) én nagy büdös semmit.

Igazából már nem érdekel.

Mindenem ami van saját két kezünk munkája férjemmel. Saját házunk van.

Nővérem 43 évesen még mindig nem tud mit felmutatni. Pedig 2.havonta fél milliót tól haza, folyamat kifolyik a kezéből a pénz utána meg megy kölcsön kérni szüleinktől.

Neki mai napig minden szó nélkül oda tolnak 100-200-400 ezreket.. Én 1 évben 1x mertem 10 ezret kérni..azt ia fogcsikorgatva kaptam meg míg én majd elsülyedtem szégyenemben. Utána azt hallottam már vissza, hogy rendszeresen letarhálom őket és ők tartanak el minket. Soha többé nem kérek tőlük az is biztos.

2020. aug. 18. 23:24
 44/44 anonim ***** válasza:
100%

Apám egyetem alatt fizette az alapköltségeimet (koli, kaja, telefonszámla stb.), ami nagyon jól jött, mert a szakom mellett kb. alig tudtam dolgozni, ha meg jött be valami kis pénz diákmunkából, akkor félre tudtam tenni. Nemrég költöztem bútorozatlan lakásba, és a háztartási gépeket ő állta benne. Harmaddiplomázni fogok, és azalatt is szeretne támogatni jelképes összeggel, annak ellenére, hogy most már el tudom tartani magam.

Anyám érdekes kérdés, ő a kollégiumi tanulmányaimba 5 év alatt talán egyszer szállt be egy tízezressel. Karantén alatt és egy nyáron otthon laktam (mivel egy olyan kollégiumba kerültem - nem önszántamból - ahol semmi önállóságom sem volt), akkor az étkeztetésemet felajánlotta, hogy fizeti, de közben folyamatosan fikázott a hátam mögött a barátainak. Költözéskor adott pénzt bútorokra (az összes bútor kb. felét), de az a pénz egy része annak, amit a nagyszüleimtől kapott, szóval az gyakorlatilag a nagyszülőktől jön.

Valaki említette a nagyszülőket:

Apai ági nagyszüleimtől nem jön semmi, nagymamám meghalt, még mielőtt a legidősebb gyerek betöltötte a 10-et, utána meg szegényen éltek, nem hiszem, hogy nagypapámra sok maradt. A 80-as években halt meg, ha maradt is valami, azt azóta a négy gyerek már százszor beforgatta másba.

Anyai ági nagyszülők támogatnak. Nem gazdagok, kb. alsó középosztály, de egész életükben azért dolgoztak, hogy a gyerekeket, unokákat tudják segíteni. A két gyereküket segítik jobban, az unokáknak a tanulmányaik alatt kb. 2-3 hétnyi kajára való "zsebpénzt" adtak (amit ugye mindig félre tudtam tenni), illetve nekem adtak lakáshoz önerőre valót (de nem gazdagok, szóval nem túl sokat). Engem még a továbbiakban kicsit jobban terveznek támogatni, mert a 3 unokatesómnak a másik oldalról gazdag vállalkozó nagyszülei vannak, egyetemkezdéskor is anno saját lakást kaptak, az én hátterem meg ugye ennél rosszabb.

2020. aug. 19. 03:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!