Kaptatok valamit élet kezdési segítséget a szülőktől?
26-os
A nagyszülök házát eladták a szüleim és megtartották maguknak a pénzt.
Semmit sem kaptam a szüleimtöl,rideg tartásban nöttem fel.
Szóval teljes életre nem sok esélyem van ingatlan nélkül,már kiárazódtam végleg
26-nak
17-es vagyok.
Bloomberg vagy mi irt egy cikket, hogy generaciokon at hany %-ban tunik el a vagyok.
2 generacio utan mar 90%-ban nincs semmi... es latom is ezt korulottem levo embereken, akik tehetosnek szulettek; meg is kell tanitani az orokosoket arra a szemleletmodra, amivel kereste a szulo/ nagyszulo a nagy penzt.
Lasd Illy familia - nagyon jol csinaljak.
Egyebkent:
25 evesen mindket nagypapam halott volt mar.
Az egyiknek volt nagy haza egy rossz videki faluban. Volt jopar millio keszpenze, egy regi kocsija es egy nyaraloja.
A penzt es a hazat szetosztottak. Anyumnak jutott 1.5 millio, ugy, hogy valoszinuleg, akik eloszor talaltak meg a papat holtan elvittek a hazban levo keszpenzt.
2 gyerek volt, de unokatesok stb. valahigy igy is oszlott minden.
Anyai agon nagymama nagy haz (oriasi) ugyanugy videki rossz faluban, ami mar elhetetlen a sok cigany miatt (bocsanat a rendes ciganyoktol, itt a 20-an lakunk egy hazban dajdajozunk ejjel-nappal szomszedokrol van szo)
Ott se fog maradni semmi.
Apai agon mama maradt egyedul egy kis hazban nagy kerttel kisvaros rossz reszen.
Megint nem er semmit.
Megy majd 3 fele.
Szoval ennyi.
Rosszul kevertek az atkosban az en nagyszuleim azt a bizonyos kartyat.
Pedig voltak vallalkozasok... amik mentek is, aztan jott az avo vagy mi, az is belenyult. Abba apai nagypapa megorult.
Anyai nagypapanak a szeszfozdejevel meg fogalmam sincs mi lett, meg hogy mi a fenenek lepett le Libiaba a 80-as evekben vagy mikor hova.
Szüleim közül csak édesanyám segített, tőle kaptam egy összeget amiből vettünk egy házat, mi pedig felújítjuk.
"Apám", hát tőle azt kaptam hogy megtanultam milyen emberekben ne bízzak (mint ő). Nagyszüleimtől elvette a vagyonukat, most pedig én ápolom őket úgy hogy tudom semmi sem lesz már.
Nem kaptam toluk semmit es a felesegem szuleitol sem kaptunk semmit.
Nem is varhattam el hogy pl autot vegyenek mert nekik is nagyon oreg autojuk volt.
Semmit. Pedig megtehették volna.
Most, hogy házat vettünk férjemmel, 100ezer forintra lett volna még szükségünk. Annyit mondtak rá, a bank biztos ad kölcsön. Zárójelben megjegyzem, huszon pár millió csücsül a számlájukon...
Tanulmányaim alatt besegített anyám a lakhatásba (kollégium, albérleti szoba) meg kaptam néha "zsebpénzt" ami fedezte részben a havi alapvető megélhetést.
Sokkal többet nem is tudtak volna adni, mert anyám minimálbéres alkalmazott, apám meg segélyes alkoholista volt az összes havi bevételünk 120-150 ezer forint volt, bár apám a saját részét elitta/elverte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!