Amugy nem ertem miert szavazzak le azokat, akik kapnak segitseget.
En felszavaztam mindenkit.
Habar nekem eleg szivas volt a 18-21 kor, amikor lesznek gyerekeim en segiteni fogom oket. Nyilvan megtanitom oket a penz ertekere is, talan diakmunka kozepsuli nyaran, hogy lassak milyen az, amikor diploma/szakma nelkul kell boldogulnia valakinek...
De az egyetem mellett nem akarom hogy kulimunkakat kelljen dolgozniuk, csakis tanulmanyba vago gyakornoki allast szeretnem, ha csinalnanak suli mellett/ szunetben.
2020. aug. 17. 21:45
23/44 anonim válasza:
Ha ilyesmire gondolsz, hogy lakás vagy autó, akkor nem. Viszont a tanulmányaim végéig támogattak, amíg dolgozni nem kezdtem és ez alatt értem azt, hogy eltartottak, otthon éltem és mindenben mellettem voltak. Fizették a tanulmányaimhoz kapcsolódó költségeket, tanulhattam külföldön, fizették a jogsim, nyelvtanfolyamot stb., mindent. Valamint abban is segítettek, hogy el tudjak költözni albérletbe, elkezdhessek dolgozni stb., de aztán ezt visszaadtam.
2020. aug. 17. 21:49
24/44 anonim válasza:
Lakást kaptam és autót, a párom a nagyszülei házát.
2020. aug. 17. 22:00
25/44 anonim válasza:
Egyetem alatt nem dolgoztam, otthon laktam, etettek, ruháztak (maga az egyetem nem került sokba). MSc végén férjhez mentem, és az anyósomék "extra" lakásában élünk (amiért nem fizetünk lakbért, szóval ez is segítségnek számít).
Ha úgy jött volna ki, az én szüleim is tudtak és akartak volna segíteni, és lehet, hogy a jövőben még fognak is.
2020. aug. 17. 22:00
26/44 anonim válasza:
Azoknál a családoknál, ahol nem tudják ingatlannal, vagy legalább ingatlaneladásból befolyó részösszegből (több testvér esetén) támogatni a gyereket, ott hova tűnik a nagyszülők vagyona?
Mert azért 25 évesen kevés embernek él mind a 2 oldalról nagyszülője.
2020. aug. 17. 22:02
27/44 Metionin válasza:
26: Apám háza a nagyszülőkről maradt rá, abban laknak anyámmal. Anyám apja a fővárosban én a 2. feleségével és ránk se baxik, az anyja épp a napokban költözik önkormányzati bérlakásba a vályogházból ahol addig lakott, mert a patkányok bejártak a házba és megharapták. Nem mindenhol marad vagyon a nagyszülők után, sőt, van ahol csak adósságot örököl az ember.
2020. aug. 17. 22:09
28/44 anonim válasza:
Azért furcsa ez számomra, mert az én nagyszüleim kifejezetten egyszerű, munkás emberek voltak (a papám mozdonyvezető, a mamám vasúti ügyintéző, elvileg alacsonyabb fizetéssel, mint édesanyám egyetemi ösztöndíja volt), mégis örököltünk tőlük karbantartott házat, nyaralót és építési telket.
2020. aug. 17. 22:15
29/44 Metionin válasza:
Nálunk a nagypapa postás volt, hamarabb meghalt mint a mama. Mama meg terhes volt és szült szinte egész életében (11 gyereke volt). Nem maradt utánuk szinte semmi, csak a ház de annak a részleteit is nagyrészt apám fizette ki, azért maradt az övé. Anyai ágról értelemszerűen a mama után nem lesz semmi, nagyapám után anyám nyilván kapni fog köteles részt mint előző házasságból származó gyerek de az még sokára lesz. Náluk amúgyis generációk éltek együtt, házasság után valamelyikőjük szüleihez költöztek, nincs külön ház vagy telek, ami a nagyszülőké volt és nekik "nem kell".
2020. aug. 17. 22:24
30/44 anonim válasza:
Nem kaptam semmit.
Annyi pénzük nincsen hogy lakást vegyenek Pesten, kocsira pedig nincs szükségem.
5 éve, 18 évesen költöztem el tőlük. Soha nem ajánlották fel hogy adnak pénzt (pl 500 ezret, 1 milliót) pedig ennyit tudtak volna. De nem is fogadtam volna el.
Albérletben élünk párommal, jól megvagyunk. Persze ezersze könyebb lenne saját lakásban, de hát ez van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!