Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kaptatok valamit élet kezdési...

Kaptatok valamit élet kezdési segítséget a szülőktől?

Figyelt kérdés
Lakásba önerő, autó ilyesmi.
2020. aug. 17. 20:10
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
42%
Igen de nem anyagi javakat hanem életszemlèletet!
2020. aug. 17. 20:30
 12/44 anonim ***** válasza:
86%
Lehetővé tették, hogy egyetemre járjak. Valakinek ez teljesen természetes, de nálunk nagy szó volt. Hárman voltunk testvérek, volt hogy mindhárman egyetemisták voltunk. Ezt csak nagy lemondások árán tudták finanszírozni az ápolónői és mentőtiszti fizetésből.
2020. aug. 17. 20:32
 13/44 anonim ***** válasza:
85%
Lakást, autót nem, csak lehetőséget arra, hogy elvégezessem az egyetemet államilag finanszírozott képzésen. Kollégiumban lakva kaptam annyi "zsebpénzt", ami elég volt a szerény megélhetésre, majd mikor lett ösztöndíjam, gyakornoki fizum, azt szinte mind félre tudtam rakni. Ezzel kellő tartalékkal indultam el az életben, nem okozott gondot kifizetni a kauciót az albérletre, illetve nem kellett az első, kevésbé jól fizető állást elfogadnom, tudtam volna még várni 1-2 hónapot. Szerencsére nem kellet, azonnal lett korrektül fizető állásom.
2020. aug. 17. 20:37
 14/44 anonim ***** válasza:
75%
Nem. Nem is tehették volna meg, mert teljesen élhetetlenek voltak ők is. Jól kerestek, de a pénzt el is szórták, egyik hónapról a másikra éltek.
2020. aug. 17. 20:37
 15/44 anonim ***** válasza:
84%
Támogatnak, ameddig elvégzem az orvosit. Igyekszem csak a nélkülözhetetlen dolgokra költeni, de hálás vagyok, amiért nem csak a legminimálisabb összeggel segítenek és így tudok pl normális kaját enni, nem csak száraz kenyeret ketchuppal és egyéb csóró kolis kuriózumokat. Ha később valamiért hirtelen szükségem lenne egy nagyobb összegre (pl albérletre kaució, autóvásárlás vagy hasonlók) és nekem nem futná rá, akkor is minimum beszállnának (nyilván ezt visszafizetném nekik, amint tudnám).
2020. aug. 17. 20:47
 16/44 anonim ***** válasza:
85%

Azt kaptam, hogy hittek bennem és fizették a taníttatásomat annak ellenére, hogy a középiskolában minden év végén 4-5 tárgyból álltam bukásra, illetve ki akartak rúgni a rossz magaviseletem miatt.

Villamosmérnökként diplomáztam, arra kaptam 100eFt-ot ami akkor kéthavi albérletre volt elég.

2020. aug. 17. 20:53
 17/44 anonim ***** válasza:
90%

Nem.

Sot az egyetem alatt se tudtak tamogatni, vagyis:

apukam nem fizetett gyerektartast, amig az uj csaladjaval nyaralni ment es a gyerekek minden hulyeseget megkaptak (6 evesnek iPodot vettek, koszi)

Ja, orvosira jartam. Az atlagszulo ilyenkor iszonyat buszke a gyerekere es mindent megtesz, hogy vegigtolja es ne 1 zsomlet egyen tomlos sajttal egesz nap a gyerek a suliban...

Edesanyamtol heti 2000-2500 forintot kaptam. :)

Elj meg belole.

Nem lettem orvos.

De az Egyesult Kiralysagban, ahova nyari munkara erkeztem eleg jol elek. 🤗

A java meg meg csak most jon... sajat vallalkozas.

2020. aug. 17. 21:23
 18/44 anonim ***** válasza:
62%
Igen, lakásokat kaptam
2020. aug. 17. 21:29
 19/44 anonim ***** válasza:
87%
Nekem az egyetemet ok segitik. :)
2020. aug. 17. 21:30
 20/44 anonim ***** válasza:
64%

Iskolát fizették,mert második szakma után fizetős a harmadik már.Mikor külön költöztem az induláshoz anyagi segítség ...nem milliók csak a kaucióra meg tényleg ha bármi történne legyen.Sajat kis megtakarításom is volt de akkoris jól jött köszönettel tartozom érte.

Lagzit is szerettek volna nekem rendezni de ezt én nem akartam,nem csak az anyagiak miatt hanem mert nem bírom a felhajtást.

2020. aug. 17. 21:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!