Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Utálom az Apámat, mit tegyek?

Utálom az Apámat, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Egyszerűen ki nem állhatom az Apámat! De kezdem az elején:amikor még kisseb voltam többször is meg ütötte Édesanyámat és bennünket is (bár nem nagyon). Amikor utoljára meg ütötte volna Anyumat akkor kihívta a mentőket rá és emiatt töltött 2 hetet a pszichiátrián. Azóta még semmi, de folyamatosan megy a cirkusz köztem és apám között meg apám és anyám közt is. Mint utólag kiderült az ő édesapja is verte meg alkoholista volt. Fogyamatosan más nőket bámul stb stb.. Folyton megszégyenít a barátaim előtt, mindig leszólogat , és ebből elegem van! Bármit csinálok semmi sem jó, mindig én vagyok a sz@r, a hibás. Én személyszerint úgy gondolom senki sem tökéletes, mindenkinek vannak gyengeségei, de amikor beszól és visszaszólok neki, akkor rögtön azzal jön :"de kemény vagy ezt meg ezt nem tudod, olyan vagy mint egy hülye cigány stb stb.. Persze ha ezt neki mondanám én lennék a legsz@rabb ember! Ma is nevettünk a tesómmal egy meme-n és még ebbe is belekötött!!! Én meg megmondtam neki, hogy jó hogy nem már még az is baj, hogy nevetünk! Minden pitiáner, sz@r dologért leszól! Régebben anyám kedvéért tette le a piát de mostanában az is kezd egyre többször a kezébe kerülni! Sajnos még nem vagyok annyi idős, hogy elköltözzek! Mit tegyek? Bocsi a helyesírási hibákért!
2020. aug. 14. 21:20
1 2
 11/16 anonim válasza:

#8 lány vagyok egy az

Kettő: 13 éves

Három:nem én akarok lenni a sz@r és ha úgyis el akar menni apám akkor elmegy

Már lesz@rom

2020. aug. 15. 08:11
 12/16 A kérdező kommentje:

Édesanyám is elakart válni de valamiért mindig visszaengedi Apámat mert azt mondja megváltozik

16/l

2020. aug. 15. 09:23
 13/16 anonim ***** válasza:

Keressél az interneten cikkeket a társfüggőségről, és olvastasd el anyukáddal. Ez egy játszma alkoholfüggők feleségeivel. A saját önbecsülésükhöz szükségük van arra a tévhitre, hogy ők majd megmentik az alkoholfüggőt. Pedig nem lehet, de ez egy beállt családi rend, amit félnek megszakítani.

Az állandó fogadkozás, saját maga visszaédesgetése pedig nárcisztikus vonás, arról is olvasgathatsz, hátha jellemző. Anyukádnak folyamatosan rágd a fülét (azért ügyelj az arányokra, hogy nehogy agresszívnek látszódj), hogy apád nem fog megváltozni, és a te életedet tönkreteszi. Esetleg ha van megbízható rokon vagy anyukádnak barátnője, velük is lehetne beszélni, hogy győzzék meg, mert ha apád ottmarad, semmilyen pozitív változás nem fog történni. Ő nem tud megváltozni, ezt már többször bizonyította, ezt vesd anyád szemére. A saját életét úgy teszi tönkre, ahogy akarja, de a tiedet tönkretenni nincs joga. Ezt nyugodtan vágd a képébe, mert így van. És ne csak egyszer vesd fel a témát, mert az nem lesz elég.

Addig pedig, ahogy már mondtam, ne várd apádtól, amit nem tud neked megadni, ő már egy elveszett ember. Semlegesítsd az érzelmeidet iránta, egyszerűen ne érdekeljen, minél kevesebbet legyél vele egy légtérben, peregjen le rólad, amit mond, ő már agyilag-lelkileg nem olyan ember, akinek a szavára adni lehet. Neked ezt végig kell kínlódnod a saját lelkedben, hogy természetesen neked is járna egy rendes apa, és neked ez nem adatott meg.

Remélhetőleg előbb-utóbb anyád is rájön erre, és Radnóti szép sorával zárom: "Ó, tarts ki addig lélek, védekezz!"

2020. aug. 15. 09:53
 14/16 anonim ***** válasza:
5-ös kislány, a te szomorú-ijesztő történeted is megér egy misét. De igen, az a megoldás, ha elválnak, mert nem tudnak együtt élni. Az hozná meg neked és anyukádnak a nyugalmat. Ha a barátnőid kérdezik, mi bajod van, nyugodtan mondd el nekik, kell a társas támogatás. Hívd fel a Kék Vonal gyereklelkisegély szolgálatot:116-111.
2020. aug. 15. 10:02
 15/16 anonim ***** válasza:

Nem fognak elvalni nagy esellyel. Primitivek hozza hogy felfogjak h ez nem megy. Te ertelmesebb vagy mar most naluk, ahogy elnezem.

Veszeld at, ha nem megy akk rendőrség, kulso segitsegek, nagyszuloknel lakas bármi. Aztan majd otthagyod oket. Legalabb jo példa, mar tudod hogy nem szabad elni. Mai 40es korosztaly 90%igy van. Fel ev utan hazasodtak kb mert szerelem meg szexbol veletlen gyerek lett azt 16 ev mulva 024 veszekedes es aki intelligensebb az kepes elválni. Velem is igy volt 16 eves koromban.

23/F

2020. aug. 15. 10:44
 16/16 anonim ***** válasza:

Az ilyen ember nem változik meg

Nem egyszeri alkalom volt ugye ?

Ne hadjamar anyukat hogy ebbe nojetek fel az állandó vita stressz kinek kell jobb lesz nektek külön mint vele

2020. aug. 15. 11:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!