Annyira utálom apámat hogy egy légtérben nem tudom elviselni. Mit tegyek?
Rondán beszél állandóan,mindig sajnáltatja magát hogy öngyilkos lesz, inkább kerülöm ahogy tudom, nwm ia szólok hozzá, egyszerűen már annyira nem birom elviselni ha a közelembe jön, és hallom a hangját, nagyon felidegesit.
Igazából, soha nem törődött velem normálisan, vagy ha igen, csak kritizált mindenért,
vagy a TV-t nézi ha itthon van, vagy alkoholizál, alszik....
"2: Az megvan, hogy nem a kérdező az apa gondviselője, hanem fordítva?"
Az megvan. Az nincs, hogy miért kell ellenségképeket keresni. Ez egy segítő fórum, ötletelünk,beszélgetünk, de nem egymás ellenségei vagyunk.
Kedves #7-es. Akkor neked szerencséd van, ha Te ezt észleled önmagadon. Mert akkor tudsz rajta változtatni. Sok gyermek, mikorra felnő, észre sem veszi, hogy mennyire a szülői minta alapján gondolkodik, él és cselekszik.
Kedves Kérdező!
Apád, úgy tűnik mentálisan összeomlott. De nevezheted beteg embernek is, ha úgy tetszik.
Na most, ha egyszer beteg, akkor minek idegesítenéd fel magad rajta... Jó, tudom, hogy baromi nehéz elviselni... szinte lehetetlen. Hiszen mérgező a légkör, amit maga körül teremt. Gondolom így érzed.
Tehát amit tehetsz:
1. Edzed magad, hogy elviselhesd. Ha beteg embernek tekinted, talán menni fog.
2. Megpróbálsz fölébe kerekedni, persze mentálisan. Hogy azt érezze, most éppen TE VÁLLALOD érte a felelősséget. Például csak annyit teszel, leülsz hozzá (mikor józan és nyugis) és megkérdezed tőle:
- Mesélj nekem Apa! Mondjad el, mi az ami bánt. Mi az, ami miatt öngyilkosság kereng az elmédben? - éppoly nyugodt, kimért hangon teszed, mintha a pszichiátere lennél épp egy terápiás ülésen. Persze erre valószínű el fog hajtani. De Te ne add fel, ne futamodj meg! Csak tedd fel kérdéseidet, amikre majd nem fog akarni válaszolni. De még az sem számít... Ami számít, hogy megnyilatkozz! Hogy érezze a törődést irányodból. S ez még akkor is hatásos lehet, ha nem is neked kellene ezt megtenned. Mert hogy nem Te vagy az Ő apja! S nem Te vagy érte felelős. Valóban.
2. Elhúzol a közeléből, amint csak teheted.
Az ERŐ legyen Veled!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!