Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Lehet pénzt kérni arra hivatko...

Lehet pénzt kérni arra hivatkozva gyerektől, hogy fel lett nevelve?

Figyelt kérdés
Negatív véleményeket nem kérek. Én úgy érzem ha a gyerek megteheti, fizessen 40-50 ezer forintot a szülőnek havi szinten. Ha a szülő a gyerekre költött pénzt félreteszi már milliomos! Szerintem ez így korekt!

2020. aug. 11. 19:15
1 2 3 4 5 6
 41/53 A kérdező kommentje:
A szüleim már nem élnek, de segítettem nekik anyagilag, ápoltam őket és én vittem őket orvoshoz, piacra, ahova kell. Szó nélkül! Mert ez így természetes! Engem ilyen helyekre vinni nem kell, de a pénz jó lenne egy kis pihenésre vége. A gyerekem nem csóró, megtehetné csak nem akarja. Tőlem nem ezt látta.
2020. aug. 12. 05:54
 42/53 anonim ***** válasza:
100%

Erre hívatkozni kúlturidegen.

Ha nem ad pénzt, de megtehetné. Akkor ő ilyen, és kész.

Amúgy lehet bármelyik közeli rokonnal beszélni, ha rossz állsz anyagilag, és ő pedig sokkal jobban.

Nekem volt két családtagom, akinél zokon vettem, ha nem szólt. Anyám zsebében nem turkáltam, de egyszer másfél év után tudtam meg, hogy váratlan nagyobb kiadások miatt akkor nélkülözött. Bátyám fiatalon önzö volt, anyám nem is tudta, hogy én is jól állok, nem csak a bátyám. Jó a bátyám nagyon feltűnően költött.

Mindegy a lényeg, anyámat és öcsémet hosszú ideig segítettem. Nem csak anyagilag, hanem családtagként is.

2020. aug. 12. 07:39
 43/53 anonim ***** válasza:
95%

Komolyan ide jutottunk 2020-ban? Jöjjön már egy apokalipszis vagy valami, mert elegem van az emberekből.

Az a gyerek nem kérte hogy megszülessen, te vállalod hogy felneveled, és ezért nem kérhetsz a gyerektől egy fityinget se utólag.

2020. aug. 12. 08:02
 44/53 anonim ***** válasza:
24%
Ha tényleg pihenésre kéne, akkor próbáld meg úgy kérni esetleg, hogy szeretnél elmenni egy konrétan megnevezett helyre és arra kéne x összeg. Ez a havi 40-50ezer valami törlesztésként hangzik és nem is szívesen megy bele az ember, ha nem látja a végét
2020. aug. 12. 08:11
 45/53 anonim ***** válasza:
14%

Kedves Kérdező!

Kaptál tőlünk válaszként hideget (többségtől) és meleget is.

A 41.-ben írt kommented alapján most arra hajlok, amit a 44. válaszoló írt (habár őt is sokan lepontozták). Említsd meg (csak úgy mellékesen) a gyerekednek, hogy hová vágyódsz elmenni, de enm mehetsz, mert...). Talán veszi a célzást...

Minden jót!

2020. aug. 12. 09:06
 46/53 anonim ***** válasza:
100%
Azért, hogy én elmehessek pihentetni nem kérnék pénzt a gyerekemtől. Nem arról van szó ezek szerint,hogy nélkülözöl, és nem tudod befizetni a rezsit sem. Menj olyan helyekre pihenni, ami nem kerül sokba. Én inkább büszke lennék arra, hogy a gyerekemnek jól megy a sorsa, nem még lehúzzam. Vannak, akik el sem tudnak otthonról költözni.
2020. aug. 12. 09:35
 47/53 anonim ***** válasza:
100%

A szülőnek kötelessége ellátni a gyereket 18 éves koráig, mert nem a gyerek akart megszületni, hanem a szülők AKARTAK gyereket. Ha nem lássa el a szülő a kötelességeit, a gyereket elveszi a gyámügy. A ruháztatás, etetés, taníttatás, meleg szoba nem olyan dolgok amikért egy gyereknek hálásnak kell lennie, mert ez az alap.

Max a 18 éves kor utánni dolgokat lehet visszakérni majd. (Mert 18 évesen még ugye a legtöbben iskolások, otthon laknak, nincs még munkahelyük, stb.)

2020. aug. 12. 11:32
 48/53 anonim ***** válasza:
100%
szerintem besokalltal hogy a szuleid es a gyereked gondoskodasarol szoltak az eveid es most rajottel hogy te nem vagy a kepben, kimaradtál. Ezt azonban ne a gyerekeden vezesd le. Gondolom ha segítségre szorulnal gondoskodna rólad. De amit írsz furcsa. Magadnak alakitottad igy az életed. Megértem ha sok, ha fáradt vagy, de mit kérsz szamon attol a gyerektől. Hogy felnevelted? Ez így nem szép. Neki külön élete van, neki majd a saját gyerekeit kell rendezni elsősorban. Addig meg a maga boldogulasat megtalalni. Inkabb örülj hogy jol megy neki, hogy nincs anyagi gondja. Eszembe nem jutna kéregetni.
2020. aug. 12. 13:03
 49/53 anonim ***** válasza:
97%

Neked szülőként kutya kötelességed felnevelni a gyereked.

Ha nem tudod ezt megtenni, ne vállald.

Ha zavarnak a gyerekkel járó lemondások, ne vállald.

Vállaltad, most már viseld következményeit.

2020. aug. 12. 14:07
 50/53 anonim ***** válasza:
Lehet, illetve megpróbálkozhatsz vele, csak nem érdemes. Mint ahogy valaki fentebb írta, ha össze akarsz veszni a gyerekeddel, akkor csak nyugodtan kérjél tőle pénzt. De ha beteg leszel, kiszolgáltatott, akkor ne várj tőle túl sokat. Meg amúgy is nem jobb érzés jóban lenni a gyerekeddel? Nem kell semmit követelni, meg pereskedni a szülőtartásért. Ha érzi, hogy jó vagy hozzá, és hálával tartozik neked, akkor biztos adni fog, vagy pénzt, vagy befizet egy utazásra, csak célozgass rá néha, hogy mennyire jó lenne elutazni néha, csak kevés a pénzed hozzá.
2020. aug. 12. 17:36
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!