Akik elváltak, apuka a vírus ellenére elviszi a gyereket? Mert nálunk a vírusra hivatkozva nem akarja apuka elvinni a gyereket.
Többször is elmondták, és a mai hírekben is olvastam, hogy a kijárási korlátozásokkal kapcsolatos jogszabályok által írt "alapos ok"-nak minősül, ha a külön élő (elvált) szülő a gyerekéhez megy. Ez végig így volt a vészhelyzet kezdete óta!
Amelyik anya erre való hivatkozással nem adja oda a gyereket, az megsérti az apa láthatási jogát.
Amelyik apa erre való hivatkozással nem megy a gyerekéért, az valójában nem akar vele találkozni, és ez csak ürügy neki.
Nálunk viszi, sőt majd minden nap jön a fiunkhoz, április eleje óta, mert ő nem dolgozik én viszont home officeban egy teljes figyelmet igénylő munkát végzek fix időben 9-3ig, ami az 5évesünknek nem egy nagy buli :)
Elmennek bicikliznek, sétálnak, vagy itthon játszanak míg dolgozok, igaz ő meg el nem viszi magához, de ez van, így is nagy segítség nekem, ja és gyt-t nem kértem tőle mielött valaki ebbe is belekötne :)
Elvaltunk. Marcius eleje ota nem engedtem, hogy apuka elvigye a gyereket. Mert nalunk van veszelyeztetett, es az apuka amugy is ide oda megy, nem erdekli a virus, de naluk is van veszelyeztetett. Legrosszabbnak azt iteltem meg, ha ide-oda pttogtatjuk a gyereket es igy se o se en nem tudjuk majd ha megfertozodik kkor honnan kitol hova merre. En a szabalykovetesmintapeldanya vagyok, maszkot meg mar februarban folvarrattam az arcomra. Tehat a gyerek majd 2 honapot nalam volt. Most hogy talan latni a "veget" (legalabbis a kijarasi korlatozasoknak) atengedtem. De vissza addig nem engedem, amig hivatalos jogszbalyi vltoztatas nincs. Persze jogszabalytol fuggetlenul betegen nem johet majd es lehet haujra itt lesz az elejen maszk es ezer kezmosas egy heten at.
En regi feleseg vagyok, de ha forditva tortent volna es uj feleseg nem akarta volna az en gyerekm odaengedni aztis maximalisan megertettem volna.
Napi 2-3 ora videocset volt nalunk, mar kezdtem besokalni tole:-). Szoval a lathatast meg lehet virtualisan isoldani, segitsd ebben a gyereked es az apukat. Ha tanul akkor valamit tanuljanak egyutt videokapcaolat segitsegevel. Gyereknek meg el tudod magyarazni a mardj otthont. Aztan remelhetoleg 1 honap mulva mindenki odamegy ahovaakar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!