Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Lehet pénzt kérni arra hivatko...

Lehet pénzt kérni arra hivatkozva gyerektől, hogy fel lett nevelve?

Figyelt kérdés
Negatív véleményeket nem kérek. Én úgy érzem ha a gyerek megteheti, fizessen 40-50 ezer forintot a szülőnek havi szinten. Ha a szülő a gyerekre költött pénzt félreteszi már milliomos! Szerintem ez így korekt!

2020. aug. 11. 19:15
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
100%

A kérdésedre a válasz: nem.

Ha közös háztartásban éltek, nyilván be kell szállnia.

Vagy esetleg már jó előre (fél évvel előre) megkérdezni, hogy szeretnél erre és erre költeni, majd akkor hozzá tudna-e járulni. Hogy hirtelen felveted neki most, hogy adjon már 50ezret, arra persze, hogy nincs felkészülve amúgy se.

2020. aug. 11. 19:50
 22/53 anonim ***** válasza:
96%
Nevelési kötelesség nincs. Gondozási és eltartási van, az meg amúgy 18 év, vagy amíg nappali tagozaton tanul
2020. aug. 11. 19:51
 23/53 anonim ***** válasza:
100%

Miért nem kérsz negatív véleményeket?

Szerintem az már negatív, ha azt válaszolom, hogy "nem lehet" illetve tapintatlanság lenne pénzt kérni azért, mert felnevelted.

Tehát nem írok semmit, csak azt, hogy HA JÓL NEVELTED és rá leszel szorulva a segítségére, úgyis megteszi.

Vannak gyerekeink, unokáink, de ilyen ötlet eszünkbe nem jutna.

Nem ő kérte tőled az életet, sem azt, hogy felneveljed...

2020. aug. 11. 19:52
 24/53 anonim ***** válasza:
100%
Úgy érzem nem a legjobb a kapcsolatotok, mint szülő és gyerek🤔
2020. aug. 11. 19:53
 25/53 anonim ***** válasza:
94%
Ezt gondolom rólad:🤮🤮🤮🖕😡
2020. aug. 11. 19:57
 26/53 anonim ***** válasza:
100%
Ez már csak ilyen. Gyerek előtt te is arra költöttél, amire csak akartál. Ő most miért ne dönthetne a saját pénzéről? Egyébként pedig a jelenlegi bizonytalan gazdasági helyzetben egy pályakezdő fiataltól elvenni a keresetét, hát mit mondjak erre..
2020. aug. 11. 19:59
 27/53 anonim ***** válasza:
100%
Te is fizettél a szüleidnek 40-50 ezer ft-nak megfelelő összeget miután elkezdtél dolgozni?
 28/53 anonim ***** válasza:
100%
Ha külön él, akkor nem. Ha jó a kapcsolat, és látja, hogy a szülőnek szüksége van alapvető dolgokr, úgyis segít, pl.gyógyszert, tisztítószert, stb.venni. Ha még nákad lakik, de már dolgozik, jogos elvárás, hogy adjon be a közösbe, de ez is eltérő családonként. Én két évig otthon laktam még diploma után, tölem nem várták el, hogy beadjak a közösbe, sőt, el sem fogadták, amikor akartam adni, pedig átlag alsó közép család voltunk. Így vettem időnként dolgokat, amikre szükség volt otthon. A szüleim elve az volt, hogy minden szülő támogassa a gyerekét, amíg tudja, a gyerek pedig ezt a saját gyerekének adja vissza. Én is ezt követem.
 29/53 anonim ***** válasza:
97%
Nincs neked se fiad, se lányod, mert akkor konkrétumot írtál volna, hogy hány forintot kérsz tőlük havonta, és főleg, hogy ők mit szóltak hozzá. Kattintásvadász tini vagy.
2020. aug. 11. 20:01
 30/53 anonim ***** válasza:
98%
Ezek a hsz.-generáló hozzászólások szerintem pénzt is érnek az oldal tulajdonosának.
2020. aug. 11. 20:02
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!