Miért viselkedik így az anyukám?
Régen anyukámmal nagyon jó volt a kapcsolatunk, szinte legjobb barátnők voltunk. Az utóbbi pár hónapban azonban borzasztóan megromlott a kapcsolatunk.
Az egész úgy kezdődött, hogy eldöntöttem, hogy külföldön szeretnék tanulni, hogy tovább képezzem magam, fejlesszem a nyelvtudásom. Már évek óta terveztem, tehát nem érte meglepetésként a dolog és korábban támogatott is benne.
Folyamatosan idegen nyelvet tanulok, mindemellett egyetemre járok, egy elég nehéz szakra ahol ráadásul ösztöndíjat is kapok minden évben a kiemelkedő tanulmányi eredményeimért, illetve volt olyan félévem, amelyet végig is dolgoztam, de mivel rengeteg tárgyam van általában egy félévben az órarendem miatt nem tudtam kivitelezni és apukám ragaszkodott hozzá, hogy inkább a tanulásra koncentráljak (egyébként apukám állja szinte az összes családi kiadásunkat, az enyémet és a bátyámat is támogatja még néha anyagilag). Ezen a nyáron egyébként dolgoztam végig, hogy legyen + pénzem a külföldi tanulmányaimra. Illetve, mivel anyukám már semmit nem hajlandó itthon csinálni, apukám sokat dolgozik, ráadásul külföldön, a testvérem már nem lakik itthon az esetek 100%-ában a takarítás is rám marad, ha nem szeretnék koszban élni.
Mindehhez képest amióta biztos, hogy kimehetek külföldre folyamatosan azt hallgatom, hogy én egyáltalán minek kelek fel reggel, semmi értelme a létezésemnek, lusta dög vagyok, semmirekellő vagyok, még 40 évesen is el kell majd tartani (egyébként minimálisan segítenek be nekem a szüleim, annyi, hogy még itthon lakhatok, mivel ebben a városban is járok egyetemre és pénzkidobás lett volna addig különköltözni amíg nincs teljes állásom + itthon ehetek, de a saját pénzemből öltözöm, utazom, szórakozom és magamnak finanszírozom a tanuláshoz szükséges könyveim, füzeteim..stb.) a barátomat is elhordja mindennek folyamatosan, ráadásul állandóan lejárat előtte.
Nagyon bánt és nagyon rosszul esik amiket mond, főleg mivel tudom, hogy nem igazak rám és bánt, hogy ő nem látja, hogy mennyit tanulok és dolgozok a céljaimért. A külföldi tovább tanulásom miatt is lehordott mindennek és a nagyszüleim előtt is folyton ekéz és hamis színben tűntet fel. A kapcsolata egyébként nem csak velem romlott meg hanem apukámmal is, a tesómmal is, keresztanyámékkal is.. nagyon szeretném, ha rendeződhetne a kapcsolatunk, mivel már csak 3 hétig leszek itthon és hiányzik, hogy régen mindenben támogatott és biztatott, most pedig már pokol vele az együttélés.
Köszönöm, ha végig olvastad!
22L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!