Miert ilyenek a szuleim?

Figyelt kérdés

Sziasztok! A szüleim tönkretették a gyerekkorom. 10 év kellett, hogy rájöjjek miért vagyok depressziós, és megtalaljam önmagam.

A történet hosszú lesz ,előre is bocsi!

Amióta az eszemet tudom ,ezek az emberek gyülölnek engem, felhasználnak , hülyének néznek.

Ha valami jót csináltam ömlengve viháncoltak hogy "jajj a gyerek nem fogyatékos", mert megtanultam egy verset vagy mert betudtam kötni a cipőm. Ha "rosszat" csináltam pl . anyámmal hóembert építettünk és ahogy próbáltam formázni leesett a hóember feje... erre anyám rámnézett és vicsorogva azt mondta " milyen undorító vagy". Ha elszakítottam a ruhám játék közben akkor én azt biztos hogy direkt csináltam mert nekem nem tetszett.Elmondta azt is hogy miattam nem fozhet gombalevest mert en utalom . Es hogy en minden baratot eluldozok toluk.

Elmondta sokszor , hogy őket a barátaik mindig sajnálják mert én nem feleltem meg a szüleim elvárásának. Elvárták hogy kitűnő tanuló legyek, mikor anyám minden hétvégén hulla részegen terrorizált engem , a fürdőszobában ültem sokszor ameg elaludt . De ezelőtt jól összeverekedtek apámmal aki ment a nőkhöz és lopta az anyám pénzét( dolgozni nem dolgozott) élősködött.

Aztán amikor kijózanodott akkor jött kérdés :" Élsz még?"

Aztan ha szoltam hogy bantott engem es miket mondott nekem minden kvának elhordott akkor arra az volt a valasz" miattad kell innom ,mert minden ejszaka rettegesben kell elaludnom hogy szetvered a fejemet a kalapaccsal."

Na apam is fura, allandoan a nőkhöz jart ,hazajött este 9 kor egy kisgyerekhez és akkor akart matematikat tanulni.vegig uvoltotte az egeszet mint egy allat. Maskor is csak uvolteni tudott meg verekedni, szoval en ugy megutraltam a tanulast hogy egeszen mostanaig nem lattam ertelmet es szerintem hulyesegvolt ( hozzateszem ok magasan iskolazottak)

és ugy gondoltam minden magasaniskolazott ember olyan mint ok ketten. Allandoan igyekezett megszegyeniteni kamaszkoromban ,olyanokkal hogy ha volt valami a felsomre csepegve akkor azt kerdezte hogy " mi van haver folyik a tejed?" En meg olyan fortelmesen ereztem magam es volt bennem valami furcsa duh, amit megsem tudok magyarazni.

TErmeszetesen ha tarsasagban voltunk akkor mindig , dicsertek a barataiknak es eljatszottuk a csaladot. sosem ertettem gyerekfejjel .

De megemlitenem hogy ha az utcan voltunk de a baratok nem voltak ott akkor anyam pl jott utanam es mondta a magaet hogy " milyen oromom van benned , mondd meg nekem? Mi minden jot megadunk neked. Bukottszamar vagy. Lusta vagy. MI jok vagyunk hozzad" .

en meg lehajtott fejjel mentem hazaig . csak akkor mondta ha voltak az utcan jaro kelok.

Aztan mikor mar noiesedtem akkor reszegen sokszor bejott a furdoszobaba es csapkodta a mellem hogy " jo nagy melleid vannak " es vihancolt.

Apam is allandoan bejarkalt volt ugyan masik furdoszoba is a hazban .

Elolvastak minden levelemet.

Volt egy eset az ongyilkossagi kiserletem elott ,az egyik osztalytarsam levelben megirta nekem hogy nagyon megvaltozott az oltozkodesem, regen mindig szines szep ruhakban jartam aztan pedig valtottam a polora es sima farmerra...anyam elolvasta es dramaian közölte hogy " lattam mit irt neked az osztalytarsad szegenykem"

Soha eletemben nem kaphattam meg semmit ami nekem tetszett, se ruhat se jatekot semmit. Amikor kamaszodtam allandoan ram akarta adni az o regi ruhait amit 20 eve viselt ,mivel egyik sem volt ram jo ( nem voltam duci) akkor szornyulkodve mondta ,hogy "jezus uristen en ezt a KOSZTUMOT 20 evvel ezelott vettem, olyan vekony volt a derekam "

ott alltam megszegyeluve , nem mintha akartam volna azokat a regi ruhakat hordani.

Szoval ,abban szeretnem kerni a segitsegeteket hogy ezen hogy tudnek tullepni , es meggyogyulni? Nem szeretek emberekkel lenni , csak magam lenni. Az macskaim a csaladom es ez nem is fog valtozni egyenlore! De megakarom erteni hogy mirt kaptam ezt!

Elore is koszonom a segitseget!

2020. aug. 10. 16:52
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%
Elnézést, kedves Kérdező, de kénytelen voltam félbe szakítani a választ, közben pedig megírtál ezt-azt magadról, amiből kitűnik, hogy okavezett a kérdezésem, amit a feleletemben feltettem.
2020. aug. 10. 17:47
 12/34 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a valaszt ... mar nincs kapcsolatom veluk!
2020. aug. 10. 17:47
 13/34 anonim ***** válasza:
61%

Nekem Isten segített a nehéz helyzetekben:

Bármit is gondolnak rólad mások, Isten soha nem utasít el. A Biblia így mondja ezt: „Ha apám és anyám elhagynának is, az Úr magához fogad engem” (Zsolt. 27:10).

2020. aug. 10. 18:01
 14/34 anonim ***** válasza:
69%
Jársz esetleg templomba vagy közösségbe? Hidd el ott több szeretet kapnál, mint bárkitől, amit el tudnád képzelni:) Fel a fejjel, s ne szomorkodj!
2020. aug. 10. 18:02
 15/34 A kérdező kommentje:
Nem jarok templomba, se kozossegbe . A spiritualitas fele vettem az iranyt! Koszonom szepen a valaszokat!
2020. aug. 10. 18:09
 16/34 anonim ***** válasza:
100%
Ne benned legyen szégyenérzet, hanem szüleidben. :( A hiba nem benned van hanem bennük, én megszakítanám velük a kapcsolatot. Sok sikert neked a céljaid elérésében! Meg úgy mindenben. :)
2020. aug. 10. 18:34
 17/34 A kérdező kommentje:
16 - os ! Nagyon szepen koszonom! Most mar ugy erzem , hogy megtalaltam onmagamat!
2020. aug. 10. 18:39
 18/34 anonim ***** válasza:
100%

Vissza sem kell nézni. Időről időre fel fognak bukkanni az életedben és vissza akarnak majd húzni. Akkor kell erősnek lenni és nem hagyni magad. Okkal szakítottad meg velük a kapcsolatot, ne kérjenek tőled semmit.

A másik jótanácsom, hogy a magadba fektetett munka az, amit soha senki nem vehet el tőled. Tanulás, önismeret, pszichoterápia.

2020. aug. 10. 19:46
 19/34 anonim ***** válasza:
100%

Örülök, ha ennyi tanács után úgy érzed, hogy megtaláltad önmagad és sikerült lelket öntenünk beléd.

Nagyon idős emberként hadd figyelmeztesselek arra, hogy inkább ne fordulj a spiritizmus felé, mert nagyon sikamlós lehet az utad...

Helyette inkább járj az általános nem elkötelezett emberek közé (tánciskola, lovaglás, hobby-csoport, nyelvtanulás, torna, sakk stb.

Minden jót!

2020. aug. 12. 15:20
 20/34 anonim ***** válasza:
24%
Istent kell választani, s minden rendbe jön.
2020. aug. 12. 15:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!