Miert ilyenek a szuleim?

Figyelt kérdés

Sziasztok! A szüleim tönkretették a gyerekkorom. 10 év kellett, hogy rájöjjek miért vagyok depressziós, és megtalaljam önmagam.

A történet hosszú lesz ,előre is bocsi!

Amióta az eszemet tudom ,ezek az emberek gyülölnek engem, felhasználnak , hülyének néznek.

Ha valami jót csináltam ömlengve viháncoltak hogy "jajj a gyerek nem fogyatékos", mert megtanultam egy verset vagy mert betudtam kötni a cipőm. Ha "rosszat" csináltam pl . anyámmal hóembert építettünk és ahogy próbáltam formázni leesett a hóember feje... erre anyám rámnézett és vicsorogva azt mondta " milyen undorító vagy". Ha elszakítottam a ruhám játék közben akkor én azt biztos hogy direkt csináltam mert nekem nem tetszett.Elmondta azt is hogy miattam nem fozhet gombalevest mert en utalom . Es hogy en minden baratot eluldozok toluk.

Elmondta sokszor , hogy őket a barátaik mindig sajnálják mert én nem feleltem meg a szüleim elvárásának. Elvárták hogy kitűnő tanuló legyek, mikor anyám minden hétvégén hulla részegen terrorizált engem , a fürdőszobában ültem sokszor ameg elaludt . De ezelőtt jól összeverekedtek apámmal aki ment a nőkhöz és lopta az anyám pénzét( dolgozni nem dolgozott) élősködött.

Aztán amikor kijózanodott akkor jött kérdés :" Élsz még?"

Aztan ha szoltam hogy bantott engem es miket mondott nekem minden kvának elhordott akkor arra az volt a valasz" miattad kell innom ,mert minden ejszaka rettegesben kell elaludnom hogy szetvered a fejemet a kalapaccsal."

Na apam is fura, allandoan a nőkhöz jart ,hazajött este 9 kor egy kisgyerekhez és akkor akart matematikat tanulni.vegig uvoltotte az egeszet mint egy allat. Maskor is csak uvolteni tudott meg verekedni, szoval en ugy megutraltam a tanulast hogy egeszen mostanaig nem lattam ertelmet es szerintem hulyesegvolt ( hozzateszem ok magasan iskolazottak)

és ugy gondoltam minden magasaniskolazott ember olyan mint ok ketten. Allandoan igyekezett megszegyeniteni kamaszkoromban ,olyanokkal hogy ha volt valami a felsomre csepegve akkor azt kerdezte hogy " mi van haver folyik a tejed?" En meg olyan fortelmesen ereztem magam es volt bennem valami furcsa duh, amit megsem tudok magyarazni.

TErmeszetesen ha tarsasagban voltunk akkor mindig , dicsertek a barataiknak es eljatszottuk a csaladot. sosem ertettem gyerekfejjel .

De megemlitenem hogy ha az utcan voltunk de a baratok nem voltak ott akkor anyam pl jott utanam es mondta a magaet hogy " milyen oromom van benned , mondd meg nekem? Mi minden jot megadunk neked. Bukottszamar vagy. Lusta vagy. MI jok vagyunk hozzad" .

en meg lehajtott fejjel mentem hazaig . csak akkor mondta ha voltak az utcan jaro kelok.

Aztan mikor mar noiesedtem akkor reszegen sokszor bejott a furdoszobaba es csapkodta a mellem hogy " jo nagy melleid vannak " es vihancolt.

Apam is allandoan bejarkalt volt ugyan masik furdoszoba is a hazban .

Elolvastak minden levelemet.

Volt egy eset az ongyilkossagi kiserletem elott ,az egyik osztalytarsam levelben megirta nekem hogy nagyon megvaltozott az oltozkodesem, regen mindig szines szep ruhakban jartam aztan pedig valtottam a polora es sima farmerra...anyam elolvasta es dramaian közölte hogy " lattam mit irt neked az osztalytarsad szegenykem"

Soha eletemben nem kaphattam meg semmit ami nekem tetszett, se ruhat se jatekot semmit. Amikor kamaszodtam allandoan ram akarta adni az o regi ruhait amit 20 eve viselt ,mivel egyik sem volt ram jo ( nem voltam duci) akkor szornyulkodve mondta ,hogy "jezus uristen en ezt a KOSZTUMOT 20 evvel ezelott vettem, olyan vekony volt a derekam "

ott alltam megszegyeluve , nem mintha akartam volna azokat a regi ruhakat hordani.

Szoval ,abban szeretnem kerni a segitsegeteket hogy ezen hogy tudnek tullepni , es meggyogyulni? Nem szeretek emberekkel lenni , csak magam lenni. Az macskaim a csaladom es ez nem is fog valtozni egyenlore! De megakarom erteni hogy mirt kaptam ezt!

Elore is koszonom a segitseget!

2020. aug. 10. 16:52
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
100%
Ahhoz mi kevesek vagyunk, hogy megmondjuk miert jutott ez Neked. Epitsd az eleted, hagyd magad mogott a multad, es probalj meg emberi kapcsolatok kialakitani. Nem mindenki elmebeteg, mint a szuleid. Szeresd magad, es a Vilag is szeretni fog. ❤️ Sok sikert a talpraallashoz.
2020. aug. 10. 16:57
 2/34 A kérdező kommentje:
Köszönöm széepen !
2020. aug. 10. 16:59
 3/34 anonim ***** válasza:
100%

Hagyd el öket,nézz a jövőbe. Építsd az életedet.

Ha depressziós vagy,menj pszichológushoz.

2020. aug. 10. 17:01
 4/34 anonymousreview60 ***** válasza:
100%

A leírtak szerint erőteljes érzelmi zaklatásnak voltál kitéve. Ezzel fel kell keresni egy pszichológust, aki majd segíteni tud, hogy képes legyél magadat kihúzni a bajból. Addig - és azzal párhuzamosan - kezdj el dolgokat csinálni, amik örömet okoznak neked és nem személyiség vagy egészségrombolók! Edzés, főzés, festés, kirándulás, nyelvtanulás, szex stb. Ezekkel erősítsd az örömérzetedet és az önbecsülésedet! Ezekről a tevékenységekről a lekicsinylések, kritikák stb. elkerülése okán ne beszélj a szüleidnek!

Nagyon sok megbeszélnivalód van a pszichoterapeutával.

2020. aug. 10. 17:13
 5/34 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sajnálom, hogy ezen keresztülmentél és szívből kívánom, hogy ez az egész megerősítsen. Első lépésként, ha még nem tetted meg, szakítsd meg ezekkel az emberekkel a kapcsolatot és hagyd a hátad mögött a múltad.

Ha egyedül nem tudsz talpraállni ezek után, az egyáltalán nem szégyen, ne szégyellj segítséget kérni. Én is bántalmazó családban nőttem fel és rengeteget segített a terápia, az önismereti csoport pedig még annál is többet. Legalább az utóbbit érdemes kipróbálnod, nem csak az önismeret miatt, hanem hogy végre olyan közösségben lehess, ahol mindenki cipel valamilyen keresztet, ahol nem vagy egyedül a problémáddal és ahol nem fognak lenézni és elítélni a küzdelmeid miatt. Kitartás és sok sikert kívánok!

2020. aug. 10. 17:15
 6/34 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképp menj el pszichológushoz, mert az írásodból ítélve téged ez rettenetesen megviselt. Ő segíteni fog, nem bántani. A szüleidet pedig hagyd magad mögött. Szinte mindig azt tanácsolom mindenkinek, hogy szeresse őket amíg lehet. De neked nem tudom. Ezért le is lehet pontozni de nem érdekel, mert ez a véleményem. Egyébbként gondolom már tudod de szerencsére nem minden iskolázott ember ilyen. Ja és igen. Próbálj emberi kapcsolatokat kialakítani. Az is segíteni fog.
2020. aug. 10. 17:16
 7/34 anonim ***** válasza:
100%

Uh nagyon megrázó eset az biztos.

Kellene egy pszichológus hogy ezeket a terheket eltudd dobni.

Szóval azer írok én is ide hasonlókat élek át én is.

Hány éves vagy kérdező?

2020. aug. 10. 17:18
 8/34 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Koszonom szepen a rengeteg valaszt , nagyon jol esik.

29 eves vagyok , most kezdtem el tornazno rajzolni es tanulni . Jobban vagyok csak nem ertek dolgokat! Mindig olyan hatalmas szegyenerzet van bennem. Mindenert! Ha hangosan rohogok , ha elejtek valamit ...olyan fura!

2020. aug. 10. 17:22
 9/34 A kérdező kommentje:
Kedves 6 -os nek csak hogy tudom hanem tovabb tanulni keszulok!
2020. aug. 10. 17:24
 10/34 anonim ***** válasza:
100%

Sok rosszat írtál a helyzetedről, amin nagyon elszomorodtam, viszont nem írtad, hogy hány éves vagy, tanulsz-e vagy dolgozol. Legalább a megyét is megírhattad volna, ahol laksz.

Idős fejjel, amit tanácsolnék:

- Ha nagykorú vagy és dolgozol, igyekezz elköltözni és bérlej egy szobát, esetleg többed magaddal egy lakást,

- Ha még tanulsz, igyekezz (ha lehet) iskolát váltani és kollégiumba menni, munkát vállalni a tanulás mellett.

Minden jót!

2020. aug. 10. 17:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!