Jogosan haragszanak rám?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A testvérem okán elég rossz a viszonyom a szüleimmel. Én 16 éves lány vagyok, a bátyám 18.

Minden téren megy a kivételezés a bátyám irányába. Pl. ő 14 évesen csajozni kezdett erre a szüleim: "Örülünk, hogy a fiúnkért megvesznek a lányok." Én most kezdem a fiúzást, ez azt jelenti, hogy közös fagyizás szinten. Na erre kiakadtak a szüleim, hogy hogy képzelem...

Másik eset, hogy a bátyám a születésnapjára nemrég laptopot kapott, én egy tábla csokit...

De tegnap betelt a pohár. Bátyám eldugította a WC-t, és anyám velem akarta kidugítani, mondván, a bátyámnak randija van... Apám nem volt otthon. Kikeltem magamból, hogy elég volt a kivételezésből, éshogy apával együtt miért lánygyűlölők, és azt mondtam, hogy olyanok, mint Hitler, csak ők nem a zsidókat gyűlölik, hanem a lányukat, csak azért, mert lány vagyok.

Anyám fel akart pofozni, de elhajoltam, és mivel luftot ütött, megrándult a válla.

Erre elfogott a nevetés (nem tagadom, káröröm), de úgy, hogy a könnyeim folytak.

A lényeg, átjöttem az apai nagyimhoz, aki mindig a támaszom volt a szüleimmel szemben, mondta, maradjak, amíg szeretnék.

A szüleim követelik, hogy kérjek bocsánatot, és "húzzak haza". Persze, hiszen ha nem vagyok ott, a káromra hogy kivételeznének a bátyámmal...

2020. aug. 7. 08:23
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
100%
Készülj fel lélekben. Ez nem lesz jobb soha. Ott ahol a szülők kivételeznek akármi miatt az egyik gyerekkel a másik gyerek kárára, régen rossz minden. Minden jogod megvan haragudni (bár a Hitler-dolog eléggé túlzás), de akár fejre is állhatsz, a bátyád mindig előtted lesz.
2020. aug. 7. 12:34
 22/37 anonim ***** válasza:
100%

Valóban nem volt okos a Hitlerezéssel jönnie a kérdezőnek. De azért egy tinitől kevésbé várhatunk el higgadtságot, mint egy felnőtt embertől, viszont itt konkrétan kezet emelt rá az édesanyja. Kicsit úgy érzem, hogy e fölött sok válaszoló átfutott. Emellett amit a kérdező írt, igenis jogosak. Egy ilyen korú lányt nem szabad tiltani a randizástól, természetesen le kell vele ülni, megbeszélni, felvilágosítani, de a tiltással csak azt érik el, hogy amint megérzi a szabadság szagát csinál egy csomó butaságot. Illetve az ajándékozásnál sem érthető a kivételezés. Valószínűleg ha a fiúnak ilyen drága dolgokat tudták venni, akkor a lány születésnapjára is juthatott volna több egy tábla csokinál. És igenis a srác intézze a wc-t, ha már ő okozta. Elszomorító, hogy mennyi válaszoló szerint oké, hogy azt a kérdező csinálja, mert lány.

Ez egy rendkívül mérgező környezet, érthető, hogy a kérdező kiakadt a maga módján. Mennyire oldható meg a nagyszülő? Amennyiben igen, mindenképpen maradj ott. Beszélj vele, nyugodj le, gondold végig a dolgokat, nem szabad többet így viselkednek, mert akkor az életben máshol sem vesznek komolyan. Ahogy más is írta, hívd fel anyukádat, kérj elnézést a Hitleres hasonlat és a nevetés miatt, de mondd el neki, hogy ezek a dolgok nagyon bántanak, nem érzed jogosnak, és vagy változtassanak vagy te maradsz ott, ahol vagy. Sok sikert!

2020. aug. 7. 12:53
 23/37 anonim ***** válasza:
100%

A hitlerezéstől eltekintve teljesen igazad van.

Nekem is betelt volna a pohár.

2020. aug. 7. 13:34
 24/37 anonim ***** válasza:
77%

"De tegnap betelt a pohár. Bátyám eldugította a WC-t“ -akkor inkább a wc lett tele🤣

De komolyra véve a szót, persze, hogy ez nem fair veled kapcsolatban. Én ugyan ebben a szituációban voltam mindig is az unokanővéremmel, a nagyszüleink mindig jobban támogatták anyaglig és a kapcsolatuk is sokkal jobb, mint velem. Készülj fel Kérdező, mert ez sosem lesz jobb. Ha Te felnősz és túl teszed magad ezeken a dolgokon, akkor majd jönnek a gyerekeid. Ahogy most a bátyjád, úgy akkor majd a gyereki fognak mindent megkapni.

2020. aug. 7. 13:38
 25/37 A kérdező kommentje:

Mindenkinek, aki megért, annak nagyon köszönöm, főleg a megértő szülőknek, bár a ti gyereketek lennék!

A bátyámmal nem vagyok rosszban (bár nem is vagyunk puszipajtások). Holtbiztos, hogy nem rá haragszom, hanem a szüleimre.

Valaki írta, hogy nem értem, miért féltenek. Azt értem. Azt nem értem, miért féltenek jobban, mint a bátyámat, és miért kezelik úgy a kérdésrt, mintha a randizás nálam azt jelentené, hogy 8 nagyfarkú pasi análozzon meg... Akkor megérteném. Közös fagyizásról van szó, nem többről!

Budapest V. kerületében élünk, igen, itt is van ilyen...

2020. aug. 7. 14:26
 26/37 anonim ***** válasza:
96%

Azért gratulálok, hogy ennyi idősen kiálltál magadért és igen, anyudra célzova, aki másnak vermet ás... Ne aggódj, ilyen szituban én is pukkadoznék a röhögéstől.

Esetleg nem tudod kilobbizni, hogy mamád megkapja a felügyeleti jogot? Ha ő nem, akkor másik normálisabb rokon? Azért egy 16 évest közel sem kell úgy ellátni, mint egy 3 évest, sokkal önállóbb.

2020. aug. 7. 17:00
 27/37 anonim ***** válasza:
100%
Te is tudod, hogy igazad van. Mi történt azóta?
2020. aug. 7. 23:29
 28/37 A kérdező kommentje:

Valaki javasolta, hogy inkább beszéljem meg velük. Sokszor próbáltam (az elmúlt két évben), de nem véletlenül neveztem őket lánygyűlölőnek, azt mondták, 18 év alatti lányként ne pattogjak...

Tegnap rászánták magukat, és átjöttek beszélni, hogy mi is van. Elmondtam nekik a dolgokat. Végighallgattak, majd azt mondták magyarázatként, hogy velem azért keményebbek meg szigorúbbak (pontosítottam, csak velem kemények és szigorúak), mert a bátyámnak a barátnője/felesége majd úgyis vigyáz majd a bátyámra, meg gondoskodik majd róla, de nekem ez nöként nem adathat meg, ezért szoknom kell a nehézségeket, meg hogy nem tudnám értékelni a pénzt, ha drága ajándékokat kapnék.

Erre szószerint elkezdtem remegni az indulattól, és majdhogynem üvöltve, hogy miféle nőgyűlölő, ókori arab gondolkodás ez, és hogy képzelik, hogy házicselédet akarnak belőlem nevelni csak azért, mert nincs farkam.

És hozzátettem, ha most bármelyikük meg akar ütni, hívom a gyámügyet, meglátjuk, ott előadják-e ezt.

Erre ők, hogy át kell gondolniuk, amiket mondtam, de nem hitték, hogy ilyen hálátlan vagyok. Na erre tényleg üvöltve, hogy jó, nyalják csak a bátyám seggét, de ha nem változtatnak, akkor a rendőrökkel kell hazavitetniük. És akkor teljesen rászolgálnak az Adolf és Eva nevekre, ha erőszak-szervezetet vetnek be a gyerekük ellen.

Utána elmentek, nagyimmal pedig kihívtuk a mentőket, mert remegtem, lüktetett a fejem, a gyomrom, minden. Kiderült, ez a két féreg 210-re vitte fel a vérnyomásom, pedig 130 körül szokott lenni.

A kórházban felírtak egy nyugtatót, amit ha megint felhúznak, beszedhetek.

2020. aug. 9. 08:54
 29/37 A kérdező kommentje:

Erre azért megijedtek, és kértek szépen, hogy menjek haza, igyekeznek javítani a helyzeten.

Én ezt bizonyítékhoz kötöm. Az egyelőre nincs.

2020. aug. 9. 08:57
 30/37 anonim ***** válasza:
100%
Megvívod a szabadságharcodat. Le a kalappal, hogy ilyen bátor módon kiálltál magadért, bár én lettem volna ennyire karakán 16 évesen. Örülök, hogy a nagyid melletted áll!
2020. aug. 9. 10:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!