Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 19 évesen (tanuló) hogyan...

19 évesen (tanuló) hogyan kellene viselkednie a "gyereknek" és hogyan a szülőnek?

Figyelt kérdés
2020. aug. 3. 15:02
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Nem vagyok ostoba, se neveletlen, se kölyök. Szimplán, ha normális emberként megkérem a szülőmet, hogy kérem, többet ne kritizáljon, merthogy egész életemben ezt tette, és már nem akarok tovább hallgatni, hogy mindent úgy kellene csinálnom, ahogy szerinte a legjobb és legkönnyebb, én meg máshogy csinálom, akkor ne kezdjen szidni, kritizálni. Nem lázadás, csak emberi követelés, mert én nem vagyok olyan, mint ő. Mindenki megvan velem elégedve, a szakmámban a gyakorlatokon is mindig teljes erővel dolgoztam, az ellátottak is kedveltek, csak szerinte vagyok taknyos kölyök, aki szerint, amikor ő meghal, nekem végem lesz. Közben nem, csak nem vagyunk ugyanolyanok.
2020. aug. 3. 15:36
 12/26 A kérdező kommentje:
A szülő szerint nincs átmenet, gyerek és felnőtt között, ahogy leválási folyamat sem. Csak van gyerek és felnőtt, és szerinte én még nem vagyok az utóbbi (tanulástól, munkától független).
2020. aug. 3. 15:37
 13/26 anonim ***** válasza:
80%
Egyelőre amint elnézem az öregednek van igaza veled kapcsolatban.
2020. aug. 3. 15:38
 14/26 anonim ***** válasza:
32%
Hallgass a szüleidre, hidd el jobb lesz neked. A kérdéseidből világosan látszik súlyos mentális problémáid vannak. 19 évesen tisztában kéne lenned néhány dologgal, önálló gondolatokkal és tettekkel rendelkezel. Ha meg nem tetszik el lehet menni otthonról. Szüleid helyében még párszor okoskodnál, ki is raknálak a házból. 18 éves elmúltál nem kötelesek téged tovább eltartani, aztán majd egyedül a nagy világban, rájössz milyen jó dolgod is volt otthon.
2020. aug. 3. 15:42
 15/26 A kérdező kommentje:
Hadd kérdezzem meg. Hogyan tudnék normális, önálló, megfelelő döntéseket hozó felnőtt emberré válni, ha amikor önálló, megfelelő, de nem olyan döntést hozok, amit a szülőm szerint kellene, mert az ő módja egyszerűbb, ezért én le vagyok szidva? Ennek ellenére megcsinálom, ugyanaz a végeredmény, de azért le vagyok szidva.
2020. aug. 3. 15:45
 16/26 anonim ***** válasza:
65%
Ha egész életedben kritizált ez nem fog abbamaradni csak azért, mert X éves vagy, 40 évesen is ugyanez lesz. Ez az alaptermeszete.
2020. aug. 3. 15:48
 17/26 A kérdező kommentje:

Nem azért jöttem, és egyik gyerek sem azért jött a világra, hogy mindenben azt tegye örökké, amíg otthon lak, amit a szülei mondanak. Nem lázadásra értem, hogy így se jó, úgy se jó, hanem arra, hogy már nem vagyok kisgyerek, nem rendelkezek 1000 év tapasztalattal a hátam mögött, éppen ezért, lehet nehezebb úton-módon, de a végeredmény ugyanaz, ezért úgy csinálom meg. Ebből senkinek nem származik kára, csak miért nem máshogy csináltam, ahogy egyszerűbb.

Mindeközben, a szülő nem egyszer mondta már el, hogy fiatalként ugyanolyan volt, mint én. Ergo neki is tapasztalatot kellett szereznie, mielőtt egyszerűbben képes saját magától megcsinálnia.

2020. aug. 3. 15:48
 18/26 anonim ***** válasza:
45%
Akkor költözz el. Nem minden szülő képes arra hogy engedje a gyerekét önálló életet élni. Pontosabban nem minden ember képes rá. Valószínű emberileg is faxok, így veled is azok. Csak az a jó amit ők mondanak, mindannak ugy kell lenni ahogy ők akarják. Ez nem normális.
2020. aug. 3. 15:49
 19/26 anonim ***** válasza:
59%

Nálunk a családban 3-an voltunk gyerekek. Amég támogattak minket anyagilag, addig beleszóltak abba, hogy mit kezdünk az életünkkel. Nem azt jelentette hogy nem volt döntési jogunk, csak azért adtak kéretlen tanácsot is. (pl egyetem kiválasztása). A bulik, nyaralások szerintem egész szabadon mehettek-saját pénzből. Sulis kiadások nagy részét egyetem alatt is állták, cserébe el is várták az "engedelmességet", hogy azért 2-3 hetene menjünk haza. Amég otthon voltunk, természetesen házimunkában is segíteni kellett.

Azt hogy beleszólnak az ember életébe, szerintem nem fogják tudni levetkőzni, nekem még 30 fölött is néha meg akarják mondani a tutit, meghallgatom (többnyire) aztán eldöntöm hogy mit szeretnék.

2020. aug. 3. 16:00
 20/26 anonim ***** válasza:
12%
Én sem tudom, hogy ennyi idősen hogyan kellene viselkednem, mert soha sem voltam ennyi idős mint most. Nincs tapasztalatom.
2020. aug. 3. 16:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!