Ha egy gyerek sosem hitt a mikulasban/husvetinyulban stb, hiaba kamuzott a csalad agyba-fobe, ott a gyerekkel van problema vagy a csalad nem tett meg mindent, hogy elhitesse a gyerekkel?
Letezik olyan racionalis 2 eves akinek azonnal leesik, hogy nem a husveti nyul rejtegeti a tojast, nem a jezuska hozza az ajandekot, es a telapo sem hoz csokit?
Van ennek barmilyen negativ hatasa a gyerekre kesobb?
Hát, nálunk ez kicsit másképp van...
Egyrészt mert hívő keresztyén család vagyunk, nem beszélünk ilyeneket, hogy "Jézuska". Karácsonykor együtt díszítjük a fát, a gyerekek kezdettől tudják, hogy tőlünk kapják az ajándékokat Jézus születésnapján. A rokonokat megkértük, hogy ne kérdezzenek ilyet, hogy na mit hozott a Jézuska.
A húsvéti nyúlra azt mondjuk, hogy játékból teszünk ki esetleg nyuszifigurákat, és a "jön a nyuszi" is csak egy játék, valójában nem ő jön.
A Mikulás meg úgy volt, hogy mindig a sógorom öltözött be. Aztán elkezdték kérdezgetni, hogy nem a bácsink öltözött-e be, mert ugyan olyan a hangja, ezt humorral ütöttük el, ők is nevettek :) Nem hiszem, hogy zokon vették, főleg a sok finomság és ajándék láttán :)
#3 ugye tudod, hogy nem karácsonykor született az Úr? :)
Amúgy én anno láttam 5 évesen a Mikulás szakállán a spárgát, szóval simán összeraktam mi a helyzet. :)
Igen, 4-es, tudom :) És? :)
Akkor nem ünnepelhetjük egységesen azokkal, akik az Ő tanítása szerint élnek? Dehogynem...
Ugye tudod, hogy nem aug. 20-án alapítottunk államot? Mégis akkor ünnepeljük... a sor sokáig folytatható.
Nálunk mindig volt. Addig míg a legnagyobb előtt le nem buktam:D
Éjjel osontam be, és raktam az ajándékot, cérnahangocska emeletes ágy felső szint: anya, te vagy a Mikulás?:D végem volt:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!