Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit szólnál ahhoz, ha a...

Mit szólnál ahhoz, ha a gyereked börtönbe kerülne?

Figyelt kérdés

Megváltoztatná a viszonyotokat? Látogatnád őt a börtönben? Függene attól, hogy mit követett el és az egyéb körülményektől?

Például vezetés előtt megiszik fél liter sört. Négyen ülnek az autóban. Vezetés közben hirtelen beugrik egy kutya az útra, ezért gyorsan félrerántja a kormányt, hogy ne üsse el. De már nem tudja visszavezetni az autót megfelelően és nekicsapódik az autóval egy fának. 8 napon túlgyógyuló sérüléseket szenvednek ketten, a harmadik meg maradandó sérülést. A gyereked kap miatta 1-2 év letöltendő börtönt.

2020. júl. 26. 15:58
1 2 3
 1/27 anonim válasza:
85%
Nincs gyerekem, de tételezzük fel, hogy van. Nyilván nem lenne olyan a kapcsolatunk mint régen, de sok minden függ attól, hogy mit követett el. Ha lopott egy kisboltból, akkor egy idő után meg tudnék neki bocsátani és próbálnám jó útra terelni, de ha szándékos gyilkosságot követne el azt sosem bocsátanám meg sem neki, sem magamnak. Úgy érezném, kudarcot vallottam szülőként. Látogatnám, de biztosan feszült lenne a hangulat.
2020. júl. 26. 16:04
 2/27 anonim ***** válasza:
0%

Troll a kérdező! Ezt a történet írásból látni.

De maga a kérdés érdekes.

+ "Megváltoztatná a viszonyotokat? Látogatnád őt a börtönben? Függene attól, hogy mit követett el és az egyéb körülményektől?"

2020. júl. 26. 16:04
 3/27 anonim ***** válasza:
23%

Ha az ő hibájából, súlyos dologért menne be, akkor nem találkznánk többet.

De olyanokért, hogy megölte a gyereke megerőszakolóját, vagy a barátnőjét védve valakit, azt nem tekinteném bűnnek, és nem is engedném sittre. Vagy külföld, vagy "megbeszélném" a bíróval és az ügyésszel.

2020. júl. 26. 16:06
 4/27 anonim ***** válasza:
11%

#1-es is troll!

"Ha lopott egy kisboltból, akkor egy idő után meg tudnék neki bocsátani és próbálnám jó útra terelni, de ha szándékos gyilkosságot követne el azt sosem bocsátanám meg sem neki, sem magamnak."

Elöbbit sem követtem még el, de ezzel a kevesebb mint 1%-ba tartozom.

2020. júl. 26. 16:07
 5/27 anonim válasza:
86%
1-es vagyok. Nem vagyok troll, komolyan írtam. De mint mondtam nincs gyerekem, csak azt írtam mit tennék ha lenne.
2020. júl. 26. 16:08
 6/27 anonim ***** válasza:
56%

#3-as is troll.

"és nem is engedném sittre. Vagy külföld, vagy "megbeszélném" a bíróval és az ügyésszel."

7/27 anonim ***** válasza:
23%

Ha ez lenne a bűne, akkor látogatnám. De a túl gyakori látogatást feleslegesnek tartom. A börtönhöz hozzátartozik a bűnhűdés, aki odakerült, annak szenvednie kell, hogy érezze a bűn súlyát. Azt nem tudom mennyire változtatná meg a viszonyunkat. 1 év alatt meglátogatnám 1-szer. 2 év alatt kétszer. Ennyi legyen elég.

Amúgy ilyen baleseteknél sokszor azok, akik bennültek az autóban, tudnak arról, hogy a sofőr ivott, általában nem a többiek elől eltitkolva issza meg a sörét a sofőr. Bár ne ültek volna be az autóba a többiek. Ugyebár nem kötelező. Bár ez nem mentesíti a sofőrt a bűn alól. Börtönben a helye.

8/27 anonim ***** válasza:
85%

Nincs gyerekem, de akármi is történik, egy szülőnek akkor is a gyereke marad, akármit is követett el.

Az más kérdés, hogy nem tartanám helyesnek, ha olyasmit tett, de ha már börtönbe került, legalább a szülei maradjanak mellette. Mert hogy nagyon sok ember el fog tőle fordulni, megveti majd, stb. stb. Én, mint szülő attól még szülő maradok és mellette állok.

2020. júl. 26. 16:14
 9/27 A kérdező kommentje:
Pedig normálisan írtam ki a kérdést. Megtörténhet az autóbaleset és ez miatt börtönbe kerülhet.
2020. júl. 26. 16:17
 10/27 anonim ***** válasza:
88%
Átéltem, nem változott semmi. Ő a GYERMEKEM. Továbbra is szeretem és mellette állok. Látogatom rendszeresen, nem titkolom, vállalom. Szeretem, ennyi....
2020. júl. 26. 16:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!