Egy szülő megtilthatja, hogy a 17 éves lánya találkozzon a barátjával?
Anyám mindenkit utál. szó szerint mindenkit. Velem úgy beszél/bánik, mitn egy kutyával és csak úgy random keresztbe tesz nekem. Találkoznék a barátommal, de megtiltotta.
Van egyáltalán joga ehhez? Szerintem nincs.
A 4-es válasza NEM azt jelenti, hogy elköltözhetsz a barátodhoz, hanem amíg a szülö felelös érted jogilag - azaz amíg kiskorú vagy -, addig a szülö megtilthatja neked, hogy elmenj.
18 éves korodig nem lakhatsz máshol, csak ahol a szülö akarja, a barátnöid meg nem jól tudják, igenis joga van megszabni, hova mehetsz.
Ha elköltöznél bárhová anyád engedélye nélkül - mindegy, hogy a barátodhoz vagy valamelyik barátnödhöz -, anyád a rendörséggel hazavitethet, akárhányszor egymás után.
"18. születésnapom napján éjfélkor pontban 00:01-kor úgy elhúzom, hogy azt sem tudja hol vagyok. "
A kérdés csak az, hogy hol fogsz élni, és föleg miböl, ugyanis ingyen nem fog senki eltartani!
Egy találkáról lenne szó. Börtönben tart. Egy napos találkáról. És nem enged el, mert már találkoztunk egyszer. (suli óta) "mert minek többször"?
Mondom. 7 hónap és éjfélkor eltűnök a pcsába.
Felnőni? Majd akkor, ha kiszabadultam ebből a rabságból. suli előtt és után szigorúan csak haza! sport? dehogy. dolgozni is csak úgy engedett el ,ha rajtam volt az okosórám, hogy nyomon követhessen.
Elköltözöm a barátnőmhöz (mert megtehetik, hogy náluk lakhassak.)
Tovább dolgozok és tanulok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!