Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy szülő megtilthatja, hogy...

Egy szülő megtilthatja, hogy a 17 éves lánya találkozzon a barátjával?

Figyelt kérdés

Anyám mindenkit utál. szó szerint mindenkit. Velem úgy beszél/bánik, mitn egy kutyával és csak úgy random keresztbe tesz nekem. Találkoznék a barátommal, de megtiltotta.

Van egyáltalán joga ehhez? Szerintem nincs.

2020. aug. 1. 17:39
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
96%

A 4-es válasza NEM azt jelenti, hogy elköltözhetsz a barátodhoz, hanem amíg a szülö felelös érted jogilag - azaz amíg kiskorú vagy -, addig a szülö megtilthatja neked, hogy elmenj.

18 éves korodig nem lakhatsz máshol, csak ahol a szülö akarja, a barátnöid meg nem jól tudják, igenis joga van megszabni, hova mehetsz.

Ha elköltöznél bárhová anyád engedélye nélkül - mindegy, hogy a barátodhoz vagy valamelyik barátnödhöz -, anyád a rendörséggel hazavitethet, akárhányszor egymás után.

2020. aug. 1. 17:57
 12/34 anonim ***** válasza:
98%

"18. születésnapom napján éjfélkor pontban 00:01-kor úgy elhúzom, hogy azt sem tudja hol vagyok. "

A kérdés csak az, hogy hol fogsz élni, és föleg miböl, ugyanis ingyen nem fog senki eltartani!

2020. aug. 1. 17:58
 13/34 A kérdező kommentje:

Egy találkáról lenne szó. Börtönben tart. Egy napos találkáról. És nem enged el, mert már találkoztunk egyszer. (suli óta) "mert minek többször"?

Mondom. 7 hónap és éjfélkor eltűnök a pcsába.

2020. aug. 1. 17:58
 14/34 anonim ***** válasza:
23%
Nem mindenre van racionális magyarázat. Most ő a főnök, és ezt élvezi, ez a természetes neki. Nem gondol a holnapra.
2020. aug. 1. 17:59
 15/34 A kérdező kommentje:
12: a barátnőimnél. a diákmunkám megamrad, amíg tanulok. Engem nem érdekel. Majd albérletbe költözöm. munkám mindig lesz! és akkro is csak 18 leszek. 12.-es.
 16/34 anonim ***** válasza:
91%
Elötte azért nem ártana felnöni!
 17/34 anonim ***** válasza:
94%
Joga elvileg van hozzá, mert nem vagy nagykorú, és ha az ő felügyelete alatt vagy, akkor joga van sok mindent megtiltani, így ezt is. De értelme nincs. Sokat árt vele neked, a kapcsolatotoknak. Mármint a szülő-gyermek kapcsolatnak. Sajnos nem tehetsz mást, mint vársz, amíg nem tudsz önálló életet teremteni magadnak, de addig találd meg mindennek a módját. ;)
2020. aug. 1. 18:01
 18/34 A kérdező kommentje:

Felnőni? Majd akkor, ha kiszabadultam ebből a rabságból. suli előtt és után szigorúan csak haza! sport? dehogy. dolgozni is csak úgy engedett el ,ha rajtam volt az okosórám, hogy nyomon követhessen.

Elköltözöm a barátnőmhöz (mert megtehetik, hogy náluk lakhassak.)

Tovább dolgozok és tanulok.

2020. aug. 1. 18:01
 19/34 A kérdező kommentje:
17: ha addig nem távolodik el tőlem a barátom akkor várok. 18 tól ígyis úgyis lelépek :( Minden jobb ennél a nyomornál.
2020. aug. 1. 18:02
 20/34 A kérdező kommentje:
20: mit képzelsz magadról, hogy így beszélj velem?
2020. aug. 1. 18:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!