Milyen határokat szabtok 17 éves gyereketeknek?
Nem szülő vagyok, csak nálunk ez ment:
-legyen nálam mindig telefon, legyek elérhető, egyébként addig maradok, amíg szeretnék (nem járok el sehova, így ez igazából nem érdekes nekem xd)
-én mosogatok, porszívózok, söprök, felmosok, mosok, stb... apám egyedül nevel, nekem meg belefér az időmbe az a napi 40 perc.
Anno, ha mentem valahova még általánosban, 8-ra otthon kellett lennem, de ha írtam, hogy ez van, maradhattam tovább. Most, közel a 19-hez ezek igazából változatlanok, annyi különbséggel, hogy mondom megy, esetleg azt is mondom hová, és majd jövök, lényeg, hogy a feladataim legyenek elvégezve (kuty séta is).
Bár megjegyzem, egyedül nevelő szülő ellenőrizni se tudott volna, ha kicsapongó életet akartam volna élni.
Elmehet programokra, bulizni is. Hétvégén kimaradhat éjszaka is. De akkor is meg kell mondani, hogy hányra ér haza. Ha 2-re, akkor 3 perccel se jöhet később.
A saját szobáját rendben kell tartania. És segíteni egyéb feladatokban, pl. szemetet kivinni, elmosogatni néha, elmosogatni saját maga után, ha csak ő evett, ivott valamit.
Leírták már elöttem.
Sokzzor hallottam, hogy délelött is felcsinálhatják a lányt, hiába kell 10-re vagy 11-re hazamenni a szülőkhöz. És nyílván neveléssel és jó kapcsolattal lehet ez ellen védekeznie a szülőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!