Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen határokat szabtok 17...

Milyen határokat szabtok 17 éves gyereketeknek?

Figyelt kérdés
pl meddig van kimenő, mikor mehet el, miket tehet meg, hova mehet, mennyi időre, otthon miket kell csinálnia stb

2020. jún. 3. 11:34
 1/10 anonim ***** válasza:
23%
mert = meg ne
2020. jún. 3. 12:18
 2/10 anonim ***** válasza:
77%

Nem szülő vagyok, csak nálunk ez ment:

-legyen nálam mindig telefon, legyek elérhető, egyébként addig maradok, amíg szeretnék (nem járok el sehova, így ez igazából nem érdekes nekem xd)

-én mosogatok, porszívózok, söprök, felmosok, mosok, stb... apám egyedül nevel, nekem meg belefér az időmbe az a napi 40 perc.

Anno, ha mentem valahova még általánosban, 8-ra otthon kellett lennem, de ha írtam, hogy ez van, maradhattam tovább. Most, közel a 19-hez ezek igazából változatlanok, annyi különbséggel, hogy mondom megy, esetleg azt is mondom hová, és majd jövök, lényeg, hogy a feladataim legyenek elvégezve (kuty séta is).

Bár megjegyzem, egyedül nevelő szülő ellenőrizni se tudott volna, ha kicsapongó életet akartam volna élni.

2020. jún. 3. 12:19
 3/10 anonim ***** válasza:
75%
Nekem ennyi idősen este 11 volt a határidő. Otthon házimunka, kertimunka a saját szobám rendbentartása és az iskolai feladatok mellett.
2020. jún. 3. 12:22
 4/10 anonim ***** válasza:
86%
Mindig szóljon, hogy mikor ér haza és midnig legyen nála telefon. A tanulás legyen az első, után jöhet minden más. Maga körül tartson rendet, ne kelljen utána ganyézni.
2020. jún. 3. 12:23
 5/10 anonim ***** válasza:
61%

Elmehet programokra, bulizni is. Hétvégén kimaradhat éjszaka is. De akkor is meg kell mondani, hogy hányra ér haza. Ha 2-re, akkor 3 perccel se jöhet később.

A saját szobáját rendben kell tartania. És segíteni egyéb feladatokban, pl. szemetet kivinni, elmosogatni néha, elmosogatni saját maga után, ha csak ő evett, ivott valamit.

2020. jún. 3. 12:26
 6/10 anonim ***** válasza:
76%
Szintetikus drogokat ne fogadjon el, ha szexre kerül sor védekezzen, bejelentés nélkül ne utazzon külföldre.
2020. jún. 3. 12:28
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Leírták már elöttem.

Sokzzor hallottam, hogy délelött is felcsinálhatják a lányt, hiába kell 10-re vagy 11-re hazamenni a szülőkhöz. És nyílván neveléssel és jó kapcsolattal lehet ez ellen védekeznie a szülőnek.

2020. jún. 3. 13:47
 8/10 anonim ***** válasza:
76%
Elég ciki ha 17 évesen még korlátokat szabsz. Azt általában tapasztalatlan kisgyerekeknek szabják olyan 6 éves korig.
2020. jún. 3. 15:03
 9/10 anonim válasza:
Elég sok mindentől függ: mennyire megbízható, hova megy, ismered e a barátait, milyen környéken laktok, meg tudja e magát védeni és még ezer tényező. Csak te tudhatod mi fér bele a gyerekednél, erre nincs megfelelő válasz vad idegen emberektől az interneten.
2020. jún. 24. 17:14
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
A lányom azt csinál, amit akar. Értelmes, céltudatos, felelősségteljes felnőtt ember. Önvédelmi eszközt mindig tart magánál, ha olyan helyre megy.
2020. júl. 3. 23:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!