Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan győzzem meg anyukám,...

Hogyan győzzem meg anyukám, hogy költözzünk pestre? 1000x jobb lenne, mint itt

Figyelt kérdés
2020. aug. 1. 15:47
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
92%
Vagyis hamis elképzelések miatt várnád el hogy anyukád felrúgja az életét. Gratula...
2020. aug. 1. 16:10
 12/29 anonim ***** válasza:
98%
Honnan tudod, hogy 1000x jobb lenne, ha még nem próbáltad?
2020. aug. 1. 16:16
 13/29 anonim ***** válasza:
53%

7-es.

Mi is Pesten élünk és imádjuk. Mocsok és haj nincs. Nem minden kerület olyan, mint a belváros.

2020. aug. 1. 16:16
 14/29 anonim ***** válasza:
40%
Ingázni pedig hosszabb távon nem éri meg.
2020. aug. 1. 16:17
 15/29 anonim ***** válasza:
91%

Még azt se írtad le, hol van az az "itt". Legalább a környéket, régiót.

Egy hónap múlva újra iskola, akkor nem fogsz ilyeneken agyalni.

2020. aug. 1. 16:17
 16/29 anonim ***** válasza:
93%
Ha ilyen terveid vannak, akkor inkább igyekezzél jól tanulni, meg később jó kapcsolatokat kiépíteni, hogy sok pénzt kereshess, mindél többet félre tenni belőle, és akkor abból majd oda költözöl, ahova csak szeretnél. De azt előre elmondom, hogy szerintem amíg nem éltél Pesten, addig csak hamis illúziókat kergetsz. Elképzeled valamilyennek, az alapján, amit akkor látsz belőle, mikor feljöttök a családoddal az Ikeába, és azt hiszed, hogy itt mennyivel csudaszuperebb minden.
2020. aug. 1. 16:18
 17/29 anonim ***** válasza:
99%

Nem biztos, hogy jobb lenne Pesten. Kitudja. Ezt meg kell tapasztalni, a valóság sokszor más, mint az elképzelés.

Amúgy amíg kiskorú vagy, hiába győzködöd anyukád, elég nyomós indok kell ahhoz, hogy elköltözzetek. Alapból, Pesten valószínűleg jóval kisebb, rosszabb állapotú ingatlant kaptok azért az árért, mint amiben most éltek. Vagyis nyilván attól függ. De evvel arra akarok kilyukadni, hogy Pesten drágábbak az ingatlanok, nem olyan könnyű oda költözni. Akkor anyukádnak új munka... ha most van egy jó munkája anyukádnak, jó lakásatok/házatok, akkor szerintem ezt kár felrúgni. Inkább gondolkodj azon, hogy ott tanulj tovább, vagy ilyesmi. Ha anyukád eddig váltani akart volna Pestre, valószínűleg már megtette volna az évek során, de lehet, hogy jó ott neki, ahol most éltek. Szerintem emiatt nem kéne nyúzni a szülőket.

2020. aug. 1. 16:24
 18/29 anonim ***** válasza:
99%
Nem tudod meggyőzni (nyilván már próbáltad), el tudja nélküled is dönteni, hogy mit akar. Az ő szempontjai mások, mint a tieid. Konkrétan a szórakozási lehetőségek, ami a te egyetlen szempontod. Az nem elég egy élet teljes felforgatásához. Majd felnőttként oda költözöl, ahova akarsz.
2020. aug. 1. 16:27
 19/29 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem akkor lehet jó Pesten lakni, ha van sok pénzed. Mehetsz plázába, étterembe, luxus szórakozóhelyekre, kikerázhatod magad, és úgy sétálgathatsz a váci utcába. El tudsz menni az előkelöbb strandokra, gyógyfürdőkbe. Villoghatsz a belvárosban a 20 milliós autóddal( bár ott már egy ilyen árú autó nem nagy szám) Futhatsz a margit szigeten a legalább 100 ezer ft-os sportfelszerelésedben. Ja, és hiába vagy tehetős, és laksz ott kb 10 éve, akkor is vidéki jöttment maradsz.
2020. aug. 1. 16:35
 20/29 anonim válasza:
77%

Ülj ki nyugatiba a padra, menj végig keletibe, meg blahán az aluljáróba! Aztán nézd meg milyen ennek a pesti álomnak az árny oldala.

Régen én is ott akartam lakni, meg ott is akartam dolgozni. Munka összejött, de a lakhatás nem, de ezt nem is bánom. Már itt dolgozni se akarok, de a pénz az jobb itt mint a lakhelyemen. Most egy csendes kertesházas környékre vágyok, ahol mindenki békén hagy és nincs nagy nyüzsgés. De ez sajnos csak egy álom lesz mindig is....

2020. aug. 1. 16:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!