Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tudnék tenni, hogy jobb...

Mit tudnék tenni, hogy jobb anya legyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van 2 kisfiam. Az egyik 3 éves, a másik 1 éves. Egyedülálló anyuka vagyok, mert az apjuk elhagyott minket. (Az utóbbi nem lényeges)

Egyre hanyagabbnak es szarabbnak erzem magam. Egyre többet telefonozok, és már kikeszit ez a helyzet. Persze ellátom őket, de amint lehetőségem van, nyúlok a telefonhoz :( nagyon keveset játszunk, inkább együtt szoktak játszani de tudom, hogy többet kellene velük foglalkoznom.

Tudnátok tippeket adni, hogy hogy csokkentsem a telefonozást?

Meg kicsit úgy érzem, mintha kezdenék depressziós lenni, mert egész nap feszült vagyok, rossz kedvű és ideges.

Mit csináljak?

2020. jún. 24. 06:42
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
34%
tedd le a telefonod, és törődj a gyerekeiddel, keresd a társaságukat, játsz velük
2020. jún. 24. 06:54
 2/22 anonim ***** válasza:
94%
Vidd el őket a játszótérre, a neten lépj be anyukás csoportokba, és beszélgess másokkal. Lehet az a gond, hogy be vagy zárva a gyerekekkel, és nincs társasági életed! Van azért valami segítséged, például szülők, nagyszülők?
2020. jún. 24. 06:55
 3/22 A kérdező kommentje:
Nincs segítségem, senki nem ér rá soha. Benne vagyok anyukás fórumokba, de a legtöbben csak ítélkeznek. Probalkozom letenni a telefont, szoktunk menni játszótérre de már komolyan arra sincs kedvem, mert a 3 évesem hazafelé végig sír, mert nem akar hazajönni :(
2020. jún. 24. 07:04
 4/22 anonim ***** válasza:
93%
Magadat tedd rendbe valahogy, mert gondolom nem azert nem foglalkozol veluk, mert a gyerekekkel van bajod. Nekem nincs gyerekem, de sokat segit amikor igy elhanyagolom a fontos dolgokat, hogy rutint viszek a napomba, es orommel tolt el, amikor tudom is tartani magamat hozza. Nem kell a telefont se szamuzni vegleg a napjaidbol, csak rendszert vinni a napokba, pl reggel felkelsz, nyugodtan adj magadnak egy nyugodt fel orat amig csak kavezol es telefonozol kicsit, utana keszulodes, jatszoter vagy jatek a gyerekekkel, napkozben megint lehet egy kis pihi, amikor ok elvannak es te is csak lazulsz egyedul... Mindegy, ahogy neked jo, a lenyeg, hogy mindig legyen meg egy terv, ami szerint haladsz, mert ha nincs ilyen, akkor nagyon konnyu elucsorogni egesz nap es csak nyomkodni a mobilt, nezni a tevet vagy akarmi...
2020. jún. 24. 07:09
 5/22 anonim ***** válasza:
83%

Szia! Először is: ne emeszd magad! Most egy rosszabb periódusos van, a gyerekek is megszokják azt, hogy az anyjuk sem egy vidám robot!

Ami a telefont illeti: nyilván az a kis menekulout. Mert míg a gyerekekre figyelsz addig bír tovább zakatolni az agyad.

Csinálj velük valami olyat, amit nem szoktál, hátha az felraz! Persze ha van rá lehetőséged.

Szerintem mindenki a telefonját nyomja sokat, mert a XXI. Századi modern anyaság kicsit egyenlő az elszigeteltseggel. Ami egyébként szomorú. De legalább együtt lehetunk a gyerekeinkkel!

2020. jún. 24. 07:10
 6/22 A kérdező kommentje:

Igen, en is ezen gondolkoztam, hogy ennek is csinálok egy rendszert. Van amúgy napi rutinunk amia fiúknak jól működik, általában csak én nem tudom tartani a sajtomat. Persze, nem a gyerekekkel van a bajom, őket mindennél jobban szeretem.

Azon is gondolkoztam már, hogy nem e amiatt vagyok így össze zuhanva, hogy próbálok diétázni de folyamatosan elbukom...

2020. jún. 24. 07:12
 7/22 anonim ***** válasza:
83%

A "telefon" olyan mint a drog, csak te magad tudod leszoktatni ròla. Mikor a kezedbe vennèd a telefont, mondj magadnak nemet. Egy ideig èn is ìgy rà voötam àllva, de töröltem egy rakàs appot a telefonomròl. Facebook volt az első....

Most csa reggel koràn amikor mèg alszik a gyerekem ès este lefekvèskor nezezekEzek a szabàlyok nàlam, ennek màr 4 ève, azòta sokkal jobb az èletem, soha nem unatkozom mègsem mert mindig talàlok magamnak feladatokat.

Sok sikert a valò èletben 😊

2020. jún. 24. 07:18
 8/22 anonymousreview60 ***** válasza:
68%

Neked valamiféle felnőttes kapcsolat hiányzik (barátnő, szomszéd stb.), meg az énidő és ez csapódik le a legelérhetőbb, legaddiktívabb telefonozásban.

A jól megalapozott diéta mellett nem leszel érdemben fáradt.

Egy-egy ilyen órára nem tud átjönni egy barinő römizni/sakkozni/ultizni?

2020. jún. 24. 07:27
 9/22 A kérdező kommentje:
Mióta gyerekem lett sajna lemorzsolódtak a baratnők, ők is szültek, elköltöztek stb stb. Egy barátnőm maradt itt a közelben, de ő is csak gyerekkel tud jönni mert a párja nem örül, ha másra hagyja a gyereket. Úgyhogy olyankor is csak a kicsikkel vagyunk. Igazából már 1,5 éve nem volt olyan, hogy elmenjek valahova csak úgy. Nyilván este voltam már kb 2-3 alkalommal pár órára el, de olyankor is ideggel mentem el, mert anyámnak sose tetszik, ha vigyázni kell az unokáira a másik nagyit meg nem ismerik a kicsik
2020. jún. 24. 07:37
 10/22 A kérdező kommentje:
Amu a legjobban bosszant (anyam es 2 tesom velünk el) , hogy anyám annyira elítél a telefon miatt. Persze en is magamat, de elég a saját bűntudatom ami egész nap, főleg este kísért. Viszont folyton csesztet.
2020. jún. 24. 07:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!