Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tudnék tenni, hogy jobb...

Mit tudnék tenni, hogy jobb anya legyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van 2 kisfiam. Az egyik 3 éves, a másik 1 éves. Egyedülálló anyuka vagyok, mert az apjuk elhagyott minket. (Az utóbbi nem lényeges)

Egyre hanyagabbnak es szarabbnak erzem magam. Egyre többet telefonozok, és már kikeszit ez a helyzet. Persze ellátom őket, de amint lehetőségem van, nyúlok a telefonhoz :( nagyon keveset játszunk, inkább együtt szoktak játszani de tudom, hogy többet kellene velük foglalkoznom.

Tudnátok tippeket adni, hogy hogy csokkentsem a telefonozást?

Meg kicsit úgy érzem, mintha kezdenék depressziós lenni, mert egész nap feszült vagyok, rossz kedvű és ideges.

Mit csináljak?

2020. jún. 24. 06:42
1 2 3
 11/22 anonymousreview60 ***** válasza:
15%
Ki él kinek a házában? Anyád és tesóid nálad vagy fordítva? Ha előbb, akkor alkalmanként, de nem rendszeresen, meg szabad kérni őket. Mekkorák a tesóid? Miért nem akar velük foglalkozni anyád? Miért hincs képben a másik nagymama?
2020. jún. 24. 08:19
 12/22 anonim ***** válasza:
63%

Szia, én is mostanság full elcseszem a dietamat... Ugyanígy este, mikor végre lazulhatok.

Szerintem ez kicsit a befasultsag jele.

N a mindegy veled vagyok, hajrá!

2020. jún. 24. 08:53
 13/22 anonim ***** válasza:
68%
Folyamatosan csökkentsd a telefonozást.Fokozatosan.Szép lassan.Aztán egyszercsak már azt veszed észre,hogy nem függsz tőle.A kisgyerekek sok örömöt is tudnak okozni,mert még másképp látják a világot.Fel fognak dobni,és nem keresel pótcselekvést meglátod.Játszatok többet együtt.
2020. jún. 24. 09:17
 14/22 anonim ***** válasza:
73%
Az a baj, ha nyíltan elítélnek annál jobban csinálod.
2020. jún. 24. 09:19
 15/22 anonim ***** válasza:
70%
Jaj te szegény, itt azzal van a baj, hogy be fogsz golyózni egyedül, segítség és normális felnőtt társaság nēlkül. Azt nem is értem, hogy anyukád veletek él és mégsem vigyáz a gyerekekre... miért nem? A teaóid nem tudnak egyszer egyszer besegíteni? Vagy esetleg velük csinálni valami felnőttesebb programot? Neked nagyon kéne legalább heti 1 nap kimenő, amikor nem lógnak rajtad a kicsik és tudsz szórakozni.
2020. jún. 24. 10:05
 16/22 anonim ***** válasza:
71%

Nem csoda, hogy ilyen korulmenyek kozott megzuhantal, DE te vallaltad a gyerekeket. Kutya kotelesseged osszeszedni magad.

Pontosan mit nezegetsz a telefonodon?

Ahogy az elozo valaszolo javasolta, szerintem is csinalj listat arrol, mik a teendoid (ebbe tedd bele a gyerekekkel valo foglalkozast is), es ha minden teljeseul, akkor hagyd magad pihenni es telefonozni, amugy ez kapcsol ki.

De a pontokhoz mindig tartsd magad.

A dieta meg egy teljesen mas kerdes, kb estig lehetne irni hogy mot hogyan csinalj, de nyilvanvalo, hogy ne egy szal repan huzd ki egesz nap, hanem olvass utana a dolgoknak, tapanyagoknak. Ezt nem lehet ket mondatban elmagyarazni.

2020. jún. 24. 10:28
 17/22 anonim ***** válasza:
70%
Leírásod alapján teljesen magadra vagy utalva, de így teljesen bele fogsz őrülni, hogy egy szabad perced nincs egyedül, legalábbis én rövid úton megőrülnék. Bébiszitter nem opció? Nem is kell heti szinten szerintem, már ha havi egy délutánod lenne, amikor teljesen jó kezekben, nyugodtan hagyod otthon a gyerekeket, is előrébb lennél, mint most. Szerintem ezt kéne megoldani először, mert így nem csoda, hogy a telefonhoz nyúlsz állandóan, hogy nincs egy akárki, akivel rendszeresen tudnál legalább beszélgetni (gyerekek nélkül) Mikor mész vissza dolgozni? Tesóiddal nem jó a kapcsolatod? Mondjuk, ha jó lenne, gondolom azért segítenének valamennyire, ha már szükséges lenne, legalábbis ha az én tesóm lenne ilyen helyzetben, minimum havi egy napot küldeném kikapcsolódni gyerekek nélkül, ameddig én vigyázok rájuk.
2020. jún. 24. 10:28
 18/22 A kérdező kommentje:

Próbálom folyamatosan csökkenteni, de nagyon nehéz. Igazából itt beszélgetek emberekkel, meg fb.

Nem segítenek, még zuhanyozni is este 10 után jutok el, mert fel vannak háborodva, hogy 10 percet figyelni kellene rájuk.

Anyumek laknak nálam.

Szeptember-oktober körül tudok vissza menni ha minden jol megy.

2020. jún. 24. 12:33
 19/22 anonim ***** válasza:

Na várjál csak.

Anyudék, testvéredék nálad laknak, és nem segítenek?

Azért ehhez lenne egykét szavam.

2020. jún. 24. 14:56
 20/22 A kérdező kommentje:
Úgy vannak vele, hogy mivel fizetnek a rezsibe így gyakorlatilag az ovejuk is... Van egy idióta felfogásuk
2020. jún. 24. 14:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!