Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Értéktelen vagyok mert más...

Értéktelen vagyok mert más jobb volt. Hogy legyek túl rajta?

Figyelt kérdés

Van egy 7 hetes kisfiam és egy 20 hónapos. Amikor 7 hónapos terhes voltam, kiderült, hogy a párom találkozgat valakivel, akit "17 éve nem tud elfelejteni". Ez egy emailjéből derült ki, amit az IPhone-ja egy képernyőérintésre megjelenített (nem nyomoztam). Nem tudtam meg, hogy mi volt köztük, a párom semmit nem volt hajlandó mondani, csak annyit, hogy nincs semmi. Én megpróbáltam ezt elhinni. De megkértem, hogy ha legközelebb találkozni akar valakivel, nyugodtan, csak ne titkolja, mert akkor azt hihetem, hogy van miért. Most, majdnem 5 hónappal később megint lebuktatta az IPhone-ja. Ha sms-t kap, nem levélke villog, hanem megjelenik a képernyőn maga az sms. A hasfájós picivel róttam az éjszakai köröket, ő aludt. Az IPhone-ján megjelent egy üzenet, vmi ilyesmi szöveggel: "Bolond vagy. Azért tettem 11-re, mert azt hittem tudunk találkozni. Nem tudtam, hogy délelőtt dolgod van..." Az elmentett szám szerint az ügyvédjétől jött, aki férfi... Megkérdeztem a párom, hogy mi ez. Azt hazudta, hogy az ügyvédjének ilyen a stílusa. Tudtam, hogy vagy meleg a párom és az ügyvéd is, vagy csak férfi név alatt van elmentve  a szám. Megjegyeztem a telszámot, rögtön hívtam a saját számomról, hogy tényleg az ügyvéd veszi-e fel. Kicsavarta a kezemből a telefont, és azzal, hogy én milyen szemét vagyok, elrohant. Hozzáteszem, nem kiabáltam vele, hisz ott volt a 2 gyerek. Nem hittem, hogy az a nő lehet, akivel terhességem alatt találkozgatott, de mivel egyedül az ő nevét ismertem, és tudtam, hogy fogorvos, megnéztem a neten a keresőben. Megtaláltam és az ő száma volt ott.

Maga ez a történés is kikészít, hogy amikor boldogan vártam a 2. babánkat, titokban találkozgatott egy nővel, akit 17 éve nem tud elfelejteni..:( Nem tudhatom, hogy viszonyuk volt-e, de ha nem, akkor miért kellett titkolni? Az még rosszabb, hogy ez a kapcsolat a mai  napig tart. Tudnotok kell: nem híztam el, csinosan öltözök itthon is. Már a kórházból hazajöttöm első napján masszíroztam a fejét este 11-kor két gyereketetés közt (ja, lehet, hogy nem azt kellett volna..). Tudatosan figyeltem arra, hogy minden figyelmet megkapjon a párom, de nem is esett nehezemre, örültem, hogy milyen szép család lettünk. Fáradt voltam nagyon, de soha nem volt ez gond, tudtam, hogy ez pár hónap és egyre jobb lesz. Visszatérve a történethez, én az sms után elköltöztem a 2 babával. Arra kértem, hogy  ha ez az egész nem az aminek számomra látszik, mondja el mióta találkoznak, miért nem tudja elfelejteni 17 éve. Csak annyit mondott, hogy ez nem lényeges, és nem csalt meg. Kértem, hogy akkor mutassa meg a leveleiket, hogy ha nem flörtöltek, akkor tegye meg, hogy megnyugodhassak. Nem teszi. Én azt mondtam erre, hogy ha nem bizonyosodhatok meg arról, hogy nem történt semmi, nem tudok bízni benne és nem megyek vissza. Nem makacsság ez, hanem rossz érzés. Nem tudom átölelni, nem tudom várni haza, mert tartok tőle, hogy becsap. Mióta tisztában van azzal, hogy elveszti a családját, ha nem segít visszanyerni a bizalmamat, azt mondja, hogy én nem tudok szeretni, mert különben még a megcsalást is megbocsájtanám,és, hogy ő szenved a stílusomtól, bezárom, csak azért titkolózik, mert féltékeny vagyok, minden nap piszkálom. Teljesen elkeserít, mert lehet, hogy pszichopata vagyok, és rosszul emlékszem a szavaimra, tetteimre? Én úgy emlékszem kedves voltam vele,azt pedig, hogy a titkos kapcsolat kiakaszt, nem féltékenykedésnek nevezném.. Úgy érzem, hogy amit eddig megéltem vele, csak illúzió volt, hiszen nem is voltunk boldogok....csak én azt hittem. Mintha megszűnt volna most a múlt, hisz nem volt igaz! Segíthet egy pszichológus? Nagyon boldogtalan, elkeseredett vagyok. Nem tudom hogyan tovább. Úgy érzem, hogy sem külsőleg, sem belsőleg nem vagyok vonzó. Hogy valaki más olyat tudott adni lelkileg a páromnak, könnyedén, amit nekem nagyon nem sikerült, annak ellenére, hogy azt hittem, hogy jó feleség vagyok (papír nélküli). Ez az értéktelenség érzés nagyon szomorú, nem tudom kiverni a fejemből. Itt a két kicsi, nagyon nehéz. Budapesti pszichológus kellene.

2010. márc. 7. 00:50
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
45%

Nem ertem, hogy szulhettel az elso gyerkoc utan meg egyet a parodnak! Hiszen mar akkor sem voltak rendben a dolgaitok. Nem szabadott volna meg egy babat bevallalnod neki! De ezt te is tudod, nem akarlak bantani, csak mondom. A gyerekkel nem szabad es nem is tudod megfogni a ferfit.

Remelem most vedekezel! Mar szedhetsz fogamzasgatlo tablettat, vagy ovszerrel. De szerintem a fogamzasgatlo jobb, ha szoptatsz akkor is szedhetsz, menjel el a dokihoz es irassal. Nehogy szuljel neki meg egyet!

Es szerintem most szules utani depresszioban szenvedsz, csaladtagjaidtol kerjel segitseget! Soha ne legyel egyedul, mindig legyen valaki veled es a kicsikkel! Beszelgess, ne fordulj magadba.

A parodrol nem irok semmit, mert nem akarok. Felelotlen. De te is az vagy.

A pszichologus nem hiszem hogy sokat segitene, inkabb igaz baratok jok ilyenkor es a csaladtagjaid. De csak akik igazan szeretnek es oszintek hozzad! Legy eros es ne legyel egyedul, mert akkor a depid csak rosszabb lesz!!!

2010. márc. 7. 01:01
 2/22 anonim ***** válasza:
73%
Basszus nagyon sajnálom,hogy ez történik veled. Szerintem igazad van és nem reagálod túl miértnem mutatja meg ha ezzel megnyugtathatja, tuti valamit titkol :S jobb lesz ha megmondod neki, hogy ennyit megtehetne vagy akkor nincs értelme így folytatnotok hiszen nem élhetsz bizonytalanságban, vagy talán hazugságban. Egyáltalán miért van veled ha másra gondol közben? :S Szörnyű te meg szíved lelked kiteszed igazságtalan az élet... 16/l nem tudom hány éves vagy tudom én elég fiatal de így gondolom
2010. márc. 7. 01:02
 3/22 anonim ***** válasza:
79%
MINDENBEN NEKED VAN IGAZAD!!! Én teljesen egyetértek veled, de ne haragudj meg, nem tudok tanácsokat adni (ehhez szerintem fiatal és éretlen vagyok), viszont egy pszichológus biztosan segít. A lényeg, maradj meg ilyennek!!! A párod meg majd rájön, hogy meg kellene becsülnie! 20/L
2010. márc. 7. 01:07
 4/22 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem ez a pali soha nem volt felelosseggel senki irant.

Most proba haritani, lelkileg terrorizalni azzal, hogy ha te tudnad ot igazan szeretni, akkr ha megcsalt volna is megbocsajtanal.

Hat menjen mar a pics@ba@

Az ilyen miert nem tud elve megrohadni, vagy a farka leesni.

A budos eletbe ne nezzel vissza csak elore!!!

Szerintem talan inkabb egy kineziologust kene megprobalni vagy spiritualis valaszterapiat.

Egyutt erzek veled! Probal meg ers lenni.

Vedd korul magad pozitiv emberekkel, senki ne karogon korulotted.

Zene, seta barmi ami jol esik csak csinald!

2010. márc. 7. 01:45
 5/22 anonim válasza:
82%
Sajnos a párod csak látszólag férfi, családapa, valójában nem más, mint egy éretlen kamasz! Felelőtlen, bulizni akar, fontosabbak a haverok és a mindenre kapható alkalmi barátnők, mint a családja! Sajnállak, de nem kellett volna még egy gyereket szülnöd neki. Nem kell mindog, mindent megbocsájtani! Ha van hová, költözz el, utazz el, vidd a gyerekeket is. Ha rájön, mit vesztett, akkor talán megjön az esze.
2010. márc. 7. 01:49
 6/22 anonim ***** válasza:
58%

Kicsit kiakadtam azokon a valaszokon, hogy nem kellett volna gyereket szulnod neki. Senki nem volt ott mikor az elso megfogant es ki tudja mit csinalt mikor a masodikat terveztetek...

Ez az ember egy farok. En maximalisan megertelek. Hasonlon mentem at szerencsemre meg gyermek nelkul. Szivemet lelkemet kitettem neki, anyagilag lenullaztam magam es meg en voltam a hibas mikor megcsalt...

Kivagtam az eletembol mint egy kupac kakit. De a te eseted mas, mert van ket kis aprosag. Tudom milyen kinzo ketsegek kozott lenni, kulonosen mert nem oszinte. Nyilvanvaloan hazudik es mikor az ember mar azt hiszi megmelegedett lett a szeretett lenybol az a veg. Nem tudom az ilyen emberfajatak elvezik-e az ilyen helyzetet? Megcsalni biztos megcsalt hiszen elarulta magat.

Teljesen "normalis" a reakciod, hogy nem erzed magad attraktivnak. En is igy ereztem sajnos elhisszuk, hogy semmit sem erunk aztan jon a megvilagosodas es a kopp a csalonak. Tudom, hogy ezt most nem latod es oszinten annyira sajnalom, hogy valaki igy visszaelt a bizalmaddal. Pszichologust sajnos nem tudok csak azt, hogy nem megy egyik naprol a masikra a normalishoz visszateres sajnos. Nekem 2 ev volt. Eppen ezert minden olyan csalo f-t aki sunyi, nem kepes szembenzni a baromsagaival a farkanal fogva akasztanam fel (noket meg a hajuknal fogva!!!). Mert sokszor a megcsalt fel ahogy te is, semmi mast nem ker csak oszinteseget.

Hosszutavon te leszel az aki felemelt fejjel eli tul ezt az egeszet.

2010. márc. 7. 02:38
 7/22 anonim ***** válasza:
68%

Elolvastam amit írtál..De én ettől függetlenül mindig azt mondom,hogy az éremnek két oldala van,és ilyenkor nem árt meghallgatni a másik felet is...Evvel nem azt akarom mondani,hogy nem az igazat írtad sőt biztos vagyok benne,hogy igen),de az ember a saját cselekedetét mindig másképp látja,és lehet,hogy mások nem így érzékelik,látják..Lehet,hogy a férjed sem érti miért csinálod ezt,hiszen ő semmit nem tett ellened(mondom a férjed így gondolhatja)Lehet,hogy úgy érzi tényleg nyomozol utána,egész nap csak panaszkodsz...Vagyis valószínű,hogy a férjed ezt mondaná...

Azért van 1-2 dolog ami elgondolkodtató..

-kismama vagy így hajlamosabb vagy a depresszióra,ezáltal a nem megszokott viselkedésre..PL: el tudod magad sírni egy filmen is..Ha valaki hangosabban szólna hozzád,nem megbántás céljából,már a sírás kerülget és persze sértve is érzed magad!

-Ha tudtad már az első gyermeknél,hogy valami baj van,hogy nem őszinte,miből gondoltad,hogy a második baba mindent helyre hoz?

-engem személy szerint mindig meglep a "véletlenül elolvastam az SMS üzenetet vagy emailt,stb"

Nekem is van telefonom,a férjemnek is..És mindketten csak a sajátunkkal foglalkozunk..Ha üzenetet kap,vagy csörög akkor majd felveszi..Nekem ahhoz semmi közöm,hisz teljesen természetes ha az embernek van egy kis magánélete...én például sértve érezném magam ha a férjem "véletlenül elolvasná" az üzeneteimet..Egyszerűen nem értem,hogy miért kellett elolvasni..Mert csörgött?vagy csipogott,hogy üzenet jött?Akkor is hagyni kellett volna,vagy szólni,hogy "drágám üzeneted jött"Mi ismerjük egymás jelszavát szinte mindenhol,de soha egyikünknek sem jutott eszébe,hogy olvasgasson a másik levelébe...(nincs titkolni valóm,bármikor megtehetné,ha szólna,hogy belenézne,olvasná)Már evvel,hogy "véletlenül" olvasgattál elvesztettétek a bizalmat egymás iránt..Sajnos a féltékenység,a harag többet ront mint használ..

Mit tehetnél vagyis mit akarsz tenni ezek után?Ha van rá pénzed akkor eljárhatsz az orvoshoz,de kétlem,hogy tudna segíteni neked..esetleg rávezetne arra,hogy legközelebb mit ne tegyél..Ha menteni akarod a házasságodat a két gyermek miatt is,akkor újra meg kell hódítanod a férfit,és nem sírni,hogy mit tett veled!Legyél olyan nő,akiért a férjed is képes újra küzdeni..Ha folyamatosan azt beszéled be magadnak,hogy bűnös mert megcsalt,vagy sosem szeretett akkor előbb-utóbb el is hiszed,hogy így volt..Ha állandóan csak a megbántás a rossz kedv látszik rajtad ,akkor bizony nem szívesen fog újra udvarolnia férjed...

A végére hagytam a kedvenc,de igaz mondatomat..(nem én találtam ki,de sokszor hallottam,és tényleg van benne valami)

"HA két ember boldog,ott nincs helye harmadiknak..Ha már ott van a harmadik akkor valami nagyon nem működött jól.."

40/N

2010. márc. 7. 02:44
 8/22 A kérdező kommentje:

A két gyereket nem bánom, nagy örömök. Az IPhonet azért hangsúlyoztam ki, kedves utolsó, mert az nem telefon. Nagy képernyős, nem kell megnyitni, ha látod, hogy leesett a földre, egyúttal az sms-t is látod. Gondolkodj. Ha nyomoztam volna, nem telik el 5 hónap az email és az sms között. A párom tudja a jelszavaim. Sőt, simán megnézi ha sms-em jött... Nekem meg ez természetes. Jobb volt az 5 hónap amíg nem láttam semmit, pedig volt? Mert akkor boldog voltam? De hát nem volt igaz! De jó lett volna turkálni, nem csináltam volna hülyét magamból!

Én nem panaszkodtam neki, soha. Tényleg kedves voltam. Ez nem lehetett amit írtál. Valószínűleg nem én vagyok az a nő, aki neki kell. És de, sajnálom magam, mert más jövőt szántam magamnak, sőt, más múltat is - így legalábbis, ismerve az igazit. Pont azt furcsállom, hogy eddig azt mondta/írta szeret, mindenben kikérte a tanácsomat, aranyosan beszélt velem, írta a kedves sms-eket, meglepetéseket hozott. Nem mondta vagy jelezte, hogy olyan vagyok, mint amit most mond. És nem hittem volna, hogy ez csak látszat. Kizárólag ezzel a nővel kapcsolatban hazudozott össze-vissza.

2010. márc. 7. 05:35
 9/22 anonim válasza:
84%
Ez a kapcsolat elromlott,nem is érdemes megmenteni,mert nincs már bizalmad a férjeddel szemben. Nem vagy értéktelen, fiatal vagy, szép vagy, és van két szép gyermeked, még elötted az élet! Ez csak a részedről volt egy ideális kapcsolat. A párod mindíg vadászni fog!
2010. márc. 7. 08:29
 10/22 anonim ***** válasza:
58%

Ezt sose értettem..ugyan miért ne lehetne joga megnézni a párja üzeneteit?én sem azért nézem meg mert kutakodok..dehát basszus együtt élünk,házasok vagyunk,minden kőzős..nálunk ez természetes,az lenne a fura ha nem nézhetném meg..

Én nem tudom mi van a pasikkal hogy jőn a gyerek és aztán puff..előbb utóbb sokan félrelépnek.És a nő tehet bármit..ha tőrődik magával,csinos emellett még jó családanya..akkor miért kell ezt tőnkretenni?miért nem lehet megbeszélni hogy pl..a szex nem jó.Olyan szomorú.

Én sem tudnék bízni már egy ilyen férfiban.

2010. márc. 7. 08:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!