Mit szólnátok ha a gyereketek egy romániait hozna haza?
"Ebből is látszik a rasszizmus.."
Még szép, hogy látszik!
Természetes dolog a rasszizmus.
Saját magához hasonlót preferálja az ember és a legtöbb emlős is.
A Tények makacs dolgok.
1522 nem kell kiabálni.
Név alapján felesleges ítélkezni. De attól az alapos félelem ott van.
Na ezért félek én magyarországra költözni erdélyiként. Román nevem van, itt nőttem fel, viszont magyar az anyanyelvem, magyarul írok verseket és olvasok mióta ismerem a betűket.
Ezt nem rasszizmusnak hívják, hanem szűklátókörűségnek és volt benne részem itt is. Milyen érdekes, hogy itt magyarnak hívnak a románok, és azzal piszkálnak, hogy pálinka és karikás ostor. Ha magyarországon élnék és végre minden reklámot és táblát magyarul olvashatnék, és nem kellene a fejemben románul megfogalmazzak mindent mielőtt egy idegennel beszélek, akkor sem érezhetném otthon magam az ilyen emberek miatt.
Elnézést a kiakadásért, csak ez nyomta egy ideje a szívemet. Nekem is van "Lakatos" barátnőm és az egyik legrendesebb ember akit ismerek. Humorérzékkel, empátiával, célokkal és minden mással amiért barátok vagyunk.
Ha a szüleid nem ismerik és nem is áll szándékukban megismerni a párod akkor ne próbáld rájuk erőltetni. Ha román lenne sem lenne semmi joguk utálni, amíg nem ismerik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!