Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem várhatok megértést a...

Nem várhatok megértést a szüleimtől? A többi lent.

Figyelt kérdés

A kb 9 éves kapcsolatomból teljesen legyalulva kerültem ki, komplex poszttraumás stressz lett diagnózisom, az exem rengeteget bántott érzelmileg és szavakkal.

A szüleim viszont úgy kezelik, mintha mi sem történt volna, sokszor, ha nála van a gyerekünk, akkor is elmennek az én szüleimhez, ott ebédel, szerelnek együtt az apámmal.

Ha felhozom, hogy ez nekem nagyon fáj, akkor a szüleim az unokára hivatkoznak, hogy "dehát ő az apja", meg hogy nem zavarhatják el, ha jön. Az apám arra reagálva, hogy ez nekem rossz, közölte, hogy nem ő tehet róla.

Úgy érzem, hogy cserbenhagytak, nem tudom ezt a helyzetet kezelni, közben mindenki úgy tesz, mintha én volnék a hisztérika.

Szerintetek?

2020. júl. 30. 12:53
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

8-as. Fogalmad sincs, hogy miről beszélsz. Lapozz tovább!

9-es. Valóban, ők egy kedves, segítőkész embert látnak.

2020. júl. 30. 13:47
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

11

Akkor itt van a kutya elásva, a szüleid nem ismerik azt az arcát, amit neked mutat. Amúgy ajánlom a Nárcisz Coach nevezetű youtube csatornát - ha nem ismernéd - nagyon sok anyag van a nárcisztikusokról, és jó tippeket is ad a nő, hogyan lehet kimászni ebből.

2020. júl. 30. 13:54
 13/19 A kérdező kommentje:

12-es. Ismerem a csatornát. Azt hiszem, Barbara a neve. És nagyon sokat tudok már a nárcikról.

Azt nem értem, hogy a szüleim miért nem hiszik el, amiket elmondok, még ha ők nem ezt látják, akkor is én vagyok a gyerekük. Magamból kiindulva, én nem haverkodnék olyannal, aki kicsinálja a gyerekemet. Más igen? És ezzel nem tudok megbarátkozni.

2020. júl. 30. 14:05
 14/19 anonim ***** válasza:
71%

Kérdező, én maximálisan megértelek. A szüleid szerintem elég érzéketlenek.

Hasonló van nálunk is (de csak hasonló).

A lényeg, hogy bennem, mint szülőben lenne annyi lojalitás (a veled történtek után) a lányom iránt ebben a helyzetben, hogy nem bratyizok az exével. Ennyi.

2020. júl. 30. 16:12
 15/19 A kérdező kommentje:
14-es. Köszönöm.
2020. júl. 30. 16:26
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Ezt tudnod kell, azért kerültél ilyen kapcsolatba, mert a szüleid hasonló módon bántak veled, sajnos hasonló dologhoz szoktál hozzá, ezért olyan párt választottál aki az ismerős helyzetet megteremtette. Nem vagy egyáltalán hibás, te inkább elszenvedöje vagy ennek.... 23/L

(Én is hasonlóban voltam.)

2020. okt. 10. 02:18
 17/19 A kérdező kommentje:
16-os. Pszichológus segítségével tudtam erre rálátni, hiszen nekem az volt természetes, hogy úgy bánnak velem, ahogy.
2020. okt. 11. 12:17
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem a szüleidet melletted kellene állniuk.Ha az én lányommal bánt volna így a férje biztos nem köszönte volna meg.Utána a küszöböt se léphetné át.Ne foglalkozz velük a gyereked legyen az első helyen légy végre boldog, hiszen megszabadultál egy gyökértől.És aki téged ostoroz az ostoba nagyon nehéz egy kapcsolatnak véget vetni főleg úgy,hogy van gyerek is.
2020. okt. 14. 20:27
 19/19 anonim ***** válasza:

A párom apja nárcisztikus, neki is és az édesanyjának is nehéz vele. Az édesanyjának vagy fel kellett volna lépnie időben minden rossz tette ellen és védenie a lányát, vagy elhagynia őt a lányával, még időben, már idősen nem olyan könnyű az elhagyás, a páromat pedig ki szeretném szabadítani a tébolydából, de még egyetemisták vagyunk és anyagilag nem egyszerű.

Ezzel csak azt szeretném mondani, hogy neked sikerült viszonylag időben kiszállni, és légy boldog, mert megérdemled, de közben a gyerekedre figyelj oda nagyon, ha tényleg utána néztél a nárciknak, akkor tudod, hogy könnyen ilyen gyereket nevelhetnek, amilyenek önmaguk, hisz a szülei miatt ilyenek ők is.

Korábbi hozzászólások, hogy a szüleid is ilyenek voltak az szívás, remélem a párom nem ezért szeretett belém, az én szüleim nem ilyenek.

A szüleidnek lojálisnak kéne lenniük hozzád és elhinni mindent amit mondasz, megvédeni, stb. mert szeretnek! Természetesen dönthetnek így, ahogy, de ez az ő szegénységi bizonyítványuk.

A szüleidet valószínüleg manipulálta, mert ilyenek. Esetleg teszteltesd a szüleiddel: játsszák be az elküldését és hogy soha sem szeretnék látni azért amit veled tett, hogy mit reagál rá, talán megmutatja a foga fehérjét, de az is jó, ha mindent tagad, mert a szüleid tudják, hogy mit tett és talán kikövetkeztetik, hogy milyen ember.

Plusz kérdezd meg a szüleidet, hogy ha megvert vagy megerőszakolt volna (melyeknek szintén maradandó pszichológiai nyomai is vannak, mint a verbális és lelki bántalmazásnak [egyébként ez büntetett [link] ]), akkor is így lennének-e vele...

2021. júl. 19. 19:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!