Nem várhatok megértést a szüleimtől? A többi lent.
A kb 9 éves kapcsolatomból teljesen legyalulva kerültem ki, komplex poszttraumás stressz lett diagnózisom, az exem rengeteget bántott érzelmileg és szavakkal.
A szüleim viszont úgy kezelik, mintha mi sem történt volna, sokszor, ha nála van a gyerekünk, akkor is elmennek az én szüleimhez, ott ebédel, szerelnek együtt az apámmal.
Ha felhozom, hogy ez nekem nagyon fáj, akkor a szüleim az unokára hivatkoznak, hogy "dehát ő az apja", meg hogy nem zavarhatják el, ha jön. Az apám arra reagálva, hogy ez nekem rossz, közölte, hogy nem ő tehet róla.
Úgy érzem, hogy cserbenhagytak, nem tudom ezt a helyzetet kezelni, közben mindenki úgy tesz, mintha én volnék a hisztérika.
Szerintetek?
8-as. Fogalmad sincs, hogy miről beszélsz. Lapozz tovább!
9-es. Valóban, ők egy kedves, segítőkész embert látnak.
11
Akkor itt van a kutya elásva, a szüleid nem ismerik azt az arcát, amit neked mutat. Amúgy ajánlom a Nárcisz Coach nevezetű youtube csatornát - ha nem ismernéd - nagyon sok anyag van a nárcisztikusokról, és jó tippeket is ad a nő, hogyan lehet kimászni ebből.
12-es. Ismerem a csatornát. Azt hiszem, Barbara a neve. És nagyon sokat tudok már a nárcikról.
Azt nem értem, hogy a szüleim miért nem hiszik el, amiket elmondok, még ha ők nem ezt látják, akkor is én vagyok a gyerekük. Magamból kiindulva, én nem haverkodnék olyannal, aki kicsinálja a gyerekemet. Más igen? És ezzel nem tudok megbarátkozni.
Kérdező, én maximálisan megértelek. A szüleid szerintem elég érzéketlenek.
Hasonló van nálunk is (de csak hasonló).
A lényeg, hogy bennem, mint szülőben lenne annyi lojalitás (a veled történtek után) a lányom iránt ebben a helyzetben, hogy nem bratyizok az exével. Ennyi.
Ezt tudnod kell, azért kerültél ilyen kapcsolatba, mert a szüleid hasonló módon bántak veled, sajnos hasonló dologhoz szoktál hozzá, ezért olyan párt választottál aki az ismerős helyzetet megteremtette. Nem vagy egyáltalán hibás, te inkább elszenvedöje vagy ennek.... 23/L
(Én is hasonlóban voltam.)
A párom apja nárcisztikus, neki is és az édesanyjának is nehéz vele. Az édesanyjának vagy fel kellett volna lépnie időben minden rossz tette ellen és védenie a lányát, vagy elhagynia őt a lányával, még időben, már idősen nem olyan könnyű az elhagyás, a páromat pedig ki szeretném szabadítani a tébolydából, de még egyetemisták vagyunk és anyagilag nem egyszerű.
Ezzel csak azt szeretném mondani, hogy neked sikerült viszonylag időben kiszállni, és légy boldog, mert megérdemled, de közben a gyerekedre figyelj oda nagyon, ha tényleg utána néztél a nárciknak, akkor tudod, hogy könnyen ilyen gyereket nevelhetnek, amilyenek önmaguk, hisz a szülei miatt ilyenek ők is.
Korábbi hozzászólások, hogy a szüleid is ilyenek voltak az szívás, remélem a párom nem ezért szeretett belém, az én szüleim nem ilyenek.
A szüleidnek lojálisnak kéne lenniük hozzád és elhinni mindent amit mondasz, megvédeni, stb. mert szeretnek! Természetesen dönthetnek így, ahogy, de ez az ő szegénységi bizonyítványuk.
A szüleidet valószínüleg manipulálta, mert ilyenek. Esetleg teszteltesd a szüleiddel: játsszák be az elküldését és hogy soha sem szeretnék látni azért amit veled tett, hogy mit reagál rá, talán megmutatja a foga fehérjét, de az is jó, ha mindent tagad, mert a szüleid tudják, hogy mit tett és talán kikövetkeztetik, hogy milyen ember.
Plusz kérdezd meg a szüleidet, hogy ha megvert vagy megerőszakolt volna (melyeknek szintén maradandó pszichológiai nyomai is vannak, mint a verbális és lelki bántalmazásnak [egyébként ez büntetett [link] ]), akkor is így lennének-e vele...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!