Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem várhatok megértést a...

Nem várhatok megértést a szüleimtől? A többi lent.

Figyelt kérdés

A kb 9 éves kapcsolatomból teljesen legyalulva kerültem ki, komplex poszttraumás stressz lett diagnózisom, az exem rengeteget bántott érzelmileg és szavakkal.

A szüleim viszont úgy kezelik, mintha mi sem történt volna, sokszor, ha nála van a gyerekünk, akkor is elmennek az én szüleimhez, ott ebédel, szerelnek együtt az apámmal.

Ha felhozom, hogy ez nekem nagyon fáj, akkor a szüleim az unokára hivatkoznak, hogy "dehát ő az apja", meg hogy nem zavarhatják el, ha jön. Az apám arra reagálva, hogy ez nekem rossz, közölte, hogy nem ő tehet róla.

Úgy érzem, hogy cserbenhagytak, nem tudom ezt a helyzetet kezelni, közben mindenki úgy tesz, mintha én volnék a hisztérika.

Szerintetek?

2020. júl. 30. 12:53
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
23%

Attól, hogy TE szakitottál az exeddel, a szüleid még tarthatják vele a kapcsolatot.

Emellett - ahogy nagyon helyesen meghegyezték - az unokájuk apja, márcsak ezért sem lenne logikus kizárni.

2020. júl. 30. 12:57
 2/19 anonim ***** válasza:
33%

Neked is normálisan kellene kezelned a helyzetet, mint a szüleidnek.

A szüleid nem akarnak háborúskodni a volt vejükkel, hiszen ott az unokájuk.

Amikor apád az exeddel szerel, akkor is találkoznak az unokájukkal.

A közös gyereketek miatt is tartják a normális kapcsolatot.

Te attól még élheted a magánéletedet, akár te is ott lehetsz, sőt, oda is viheted az új párodat.

Sok olyan ex-páros van, akik képesek erre.

Egyes hírességekről tudjuk, hogy jól kezelik.

Például Liptay és Gesztesi meg az új férj, Pataki.

De civilek között is sok az intelligens ember.

Amikor a szüleim elváltak, megszületett a fiam.

Apám minden héten jött hozzánk látogatóba. volt, amikor összefutott

édesanyámmal és az új párjával. Bemutatkoztak egymásnak és jól elbeszélgettek.

Te még nem vagy túl rajta. Dolgoznod kell ezen.

De a volt férjeddel a gyereken keresztül a nagyszülők és te örökre össze vagytok kötve.

Ne legyél kicsinyes. Ha felemeled a fejed, akkor felülről és kívülről meg fogod látni, hogy sokkal jobb a bölcsesség mint az örökös háborúság.

Volt egy barátom még 20 éves koromban. Mindenki szerette a családban, de elmúlt. Amikor szakítottam vele, akkor megkérdezte: ugye, megengeded, hogy továbbra is tartsam velük a kapcsolatot? Természetesen igen.

2020. júl. 30. 13:02
 3/19 anonim ***** válasza:
65%
Nálunk nem volt gyerek, de volt exem, akinek a szüleit jobban szerettem, mint őt magát. Főleg, hogy az édesanyjának ugyanaz volt a végzettsége, mint nekem. Nagyon sokszor találkoztam vele a szakítás után és sokszor kértem tőle szakmai tanácsot.
2020. júl. 30. 13:02
 4/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod.

Az nem számít ilyenkor a szülőknek, hogy engem, a gyereküket mennyit bántott ez az ember? Hogy annyira leépített, hogy az egész életemet a szorongás uralja?

2020. júl. 30. 13:03
 5/19 anonim ***** válasza:
41%

NEM, ugyanis részben te vagy hibás, ha hagytad. Nem kellett volna megvárnod, hogy "leépítsen", hanem idöben kilépni a kapcsolatból.

NE másokat hibáztass a problémáid miatt, hanem te magad keresd meg a megoldást.

Ha ugyanis "az egész életemet a szorongás uralja", akkor ideje sürgösen szakemberhez (pszichológus/pszichiáter) fordulni!

2020. júl. 30. 13:07
 6/19 A kérdező kommentje:
2-es. Nehéz ezen felülkerekedni, ha félek, amikor meglátom. Nem akarok én háborúzni, csak arra vágyom, hogy a szüleim kiálljanak mellettem.
2020. júl. 30. 13:08
 7/19 A kérdező kommentje:
5-ös. Valóban én vagyok a hibás, de aki élt már nárcisztikus férfivel, az tudja, hogy milyen nehéz szabadulni a helyzetből. Már évek óta járok pszichológushoz.
2020. júl. 30. 13:09
 8/19 anonim ***** válasza:
12%
Mitől nehéz kilépni? Odakötözött a radiátorhoz? Ne púderezd a sztorit, benne maradtál egy szr kapcsolatban, ezért kizárólag magadat okolhatod. Ha tudtad, hogy nárcisztikus, és az rossz, minek vállaltál vele gyereket? Lépj ki ebből az áldozat szerepből, mert az írásod alapján egy tizenéves lányka szintjén vagy.
2020. júl. 30. 13:36
 9/19 anonim ***** válasza:
89%
Ha valóban nárcisz, akkor a szüleidet valószínűleg az ujja köré csavarta. Nem sokat tudsz tenni, próbáld meg minden energiádat arra fordítani, hogy túl legyél ezen. Hagyd a szüleidet, ne is mondd, hogy ez zavar, mert a nárcisz exednek csinálsz csak ezzel jót.
2020. júl. 30. 13:36
 10/19 anonim ***** válasza:
88%
Na azért nem minden ilyen feket-fehér, hogy csak akkor nem lehet kilépni egy kapcsolatból, ha a radiátorhoz kötöznek. Egy nárcisztikus mesteri manipulátor, a körülmények ismerete nélkül ne hibáztassuk csak a kérdezőt. Nem is ezt kérdezte. Az a lényeg, hogy most már megszabadultál tőle, fókuszálj a gyógyulásra.
2020. júl. 30. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!