Nem várhatok megértést a szüleimtől? A többi lent.
A kb 9 éves kapcsolatomból teljesen legyalulva kerültem ki, komplex poszttraumás stressz lett diagnózisom, az exem rengeteget bántott érzelmileg és szavakkal.
A szüleim viszont úgy kezelik, mintha mi sem történt volna, sokszor, ha nála van a gyerekünk, akkor is elmennek az én szüleimhez, ott ebédel, szerelnek együtt az apámmal.
Ha felhozom, hogy ez nekem nagyon fáj, akkor a szüleim az unokára hivatkoznak, hogy "dehát ő az apja", meg hogy nem zavarhatják el, ha jön. Az apám arra reagálva, hogy ez nekem rossz, közölte, hogy nem ő tehet róla.
Úgy érzem, hogy cserbenhagytak, nem tudom ezt a helyzetet kezelni, közben mindenki úgy tesz, mintha én volnék a hisztérika.
Szerintetek?
Attól, hogy TE szakitottál az exeddel, a szüleid még tarthatják vele a kapcsolatot.
Emellett - ahogy nagyon helyesen meghegyezték - az unokájuk apja, márcsak ezért sem lenne logikus kizárni.
Neked is normálisan kellene kezelned a helyzetet, mint a szüleidnek.
A szüleid nem akarnak háborúskodni a volt vejükkel, hiszen ott az unokájuk.
Amikor apád az exeddel szerel, akkor is találkoznak az unokájukkal.
A közös gyereketek miatt is tartják a normális kapcsolatot.
Te attól még élheted a magánéletedet, akár te is ott lehetsz, sőt, oda is viheted az új párodat.
Sok olyan ex-páros van, akik képesek erre.
Egyes hírességekről tudjuk, hogy jól kezelik.
Például Liptay és Gesztesi meg az új férj, Pataki.
De civilek között is sok az intelligens ember.
Amikor a szüleim elváltak, megszületett a fiam.
Apám minden héten jött hozzánk látogatóba. volt, amikor összefutott
édesanyámmal és az új párjával. Bemutatkoztak egymásnak és jól elbeszélgettek.
Te még nem vagy túl rajta. Dolgoznod kell ezen.
De a volt férjeddel a gyereken keresztül a nagyszülők és te örökre össze vagytok kötve.
Ne legyél kicsinyes. Ha felemeled a fejed, akkor felülről és kívülről meg fogod látni, hogy sokkal jobb a bölcsesség mint az örökös háborúság.
Volt egy barátom még 20 éves koromban. Mindenki szerette a családban, de elmúlt. Amikor szakítottam vele, akkor megkérdezte: ugye, megengeded, hogy továbbra is tartsam velük a kapcsolatot? Természetesen igen.
Köszönöm a válaszod.
Az nem számít ilyenkor a szülőknek, hogy engem, a gyereküket mennyit bántott ez az ember? Hogy annyira leépített, hogy az egész életemet a szorongás uralja?
NEM, ugyanis részben te vagy hibás, ha hagytad. Nem kellett volna megvárnod, hogy "leépítsen", hanem idöben kilépni a kapcsolatból.
NE másokat hibáztass a problémáid miatt, hanem te magad keresd meg a megoldást.
Ha ugyanis "az egész életemet a szorongás uralja", akkor ideje sürgösen szakemberhez (pszichológus/pszichiáter) fordulni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!