Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Aki egyetemre jár az milyen...

Aki egyetemre jár az milyen gyakran jár haza?

Figyelt kérdés
Az én szüleim azt gondolják majd heti rendszerességgel hazajárok, amikor másik megyében van az egyetem és kolis is leszek és dolgozni is akarok ott suli mellett.

2020. júl. 25. 20:19
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
49%
Évente kétszer. Addig vagyok boldog, amíg nem kell látnom a szülővárosom.
2020. júl. 25. 20:53
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Minden hétvégén hazamentem (100 km), ahogy az évfolyamtársaim is.
2020. júl. 25. 20:55
 13/23 anonim ***** válasza:
69%
Változó, de általában kéthetente. Az elején persze sűrűbben mentem haza.
2020. júl. 25. 21:45
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Az elején még csütörtökönként rohantam haza minden héten, aztán csak hétfő délelőtt mentem vissza. Kész röhej, hogy lényegében 4 nap miatt volt fenntartva nekem egy lakás.

Utána átálltam arra, hogy havi egyszer megyek. Nekem is kényelmesebb, mert így nem egy bőröndből élek, nem az van, hogy rohanok mindig, stb.

2020. júl. 25. 22:52
 15/23 anonim válasza:
100%
Közel laknak a szüleim, úgyhogy 2 hetente szoktam de ez változik
2020. júl. 26. 01:52
 16/23 anonim ***** válasza:

Nálam változó volt mindig is. 200+ km-re fél napnyi utazásra voltam.

Volt, hogy hetente mentem meg amikor tudtam otthon voltam, de volt, hogy hónapokig semmi. Egyrészt a családi hátterem se volt jó (alkoholista apa) másrészt változó kikkel laktam, hány ágyas szobában. Legkevesebbszer akkor mentem, mikor hazajárós szobatársam volt így el tudtam lenni egész hétvégén.

2020. júl. 26. 12:57
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Tömegközlekedéssel én sem mennék haza minden hétvégére (250 km, 500 oda- vissza), de autóval egy percig sem gondolkodom, bruttó 2 óra alatt otthon vagyok, ha jól tempózom (a kollégium kint van az M1/M7 bevezetőnél, így nem kell a városban szívnom).

Ha akarnék, vinnék valakit telekocsival, konkrétan 0-ra kijönnék.

Így - egyedül - alig vagyok a tömegközlekedés költsége felett. (5000 Ft lenne a vonat, 7000 forint az autó).

2020. júl. 26. 13:14
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Havi egyszer jártam haza. Az utazás is (2,5 óra egy út) meg apám piálása is sok volt.
2020. júl. 26. 14:01
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Egyértelműen látszik egyébként a tendencia, hogy a szerető, jó családi közegből érkező diákok java hazamegy hétvégente.

Akik pedig életvitelszerűen berendezkednek az egyetemük településén található kollégiumba/albérletbe/saját lakásba, ott általában valami nem stimmel otthon.

2020. júl. 26. 14:04
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

#19-nek igaza van. Még azt tenném hozzá, hogy az eddigi 12 szobatársam közül egy volt olyan, aki szeretett otthon lenni és hazajárt. Ez azért elég szomorú és mond valamit a mai szülőkről :(

Én eleinte hetente mentem haza (kb. 1,5 hónapig), aztán egyre ritkábban. A legtöbb idő, ami két hazalátogatás között eltelt, az kb. 1,5-2 hónap volt eddig.

2020. júl. 26. 16:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!