Aki egyetemre jár az milyen gyakran jár haza?
Ez fokozatosan valtozott.
Esloben elso felevben rohanzam haza minden penteken pedig az orszag masik feleben jartam egyetemre. Egyszeruen engem megviselt a sok uj ember/felelosseg/kollegiumi alkalmazkodas.
Aztan ahogy egyre jobban ereztem magam es lettek barataim az egyetemen is ugy 2 hetente vamjd 3 hetente az utolso ket egben mar csak jo ha havonta mentem haza. En is hetvegente vagy ejszaka vallaltam munkat igy emiatt is lett ket haromheti a hazajaras.
De az elejen valoban hazamentem minden hetvegen.
Igy a fokozatossag elvet a szuleim is jobban ertekeltek mert hat nekik is nagyon hianyoztam. Es gondolj bele az se utolso szempont ha hazamesz akar csak egy pentek ejjel erkezel szombat delutan mesz is visszara hogy videki szulok ilyenkor tipikisan mosnak rad, feltoltenek fott kajaval amit a koli fagyasztojaba vagy akarhova de bepakolhatsz ehetsz 2-3 napig es nem.kell ra koltened meg engem mindig penzzel is oylenkor toltak ilyen oylan rokonok. Ha nem.mentem haza akkor nem utalt senki hehe
Én a megyében tanulok, ameddig lenn kell maradni lenn maradok és jövök haza. Első félévben szerdáig voltak órák, délután mentem haza, 3 alkalom volt, hogy péntekig kellett maradni. Második félévben csütörtökig kellett maradni (már ameddig kellett menni) akkor aznap délután mentem. Szobatársam 4-5 órát utazik, de ő is minden héten hazajár, pedig először úgy volt 2 hetente jár haza.
Változó, ahogy az embernek szabadideje van szerintem megy haza.
Soproniként tanulok Pesten (250 km egyirányba), minden hétvégén hazamegyek.
Egyrészt jobban szeretek otthon lenni, oda kötnek a barátaim és a családom is, másrészt pedig Ausztriában dolgozom péntekenként, 1000-1500 forintos órabérekért biztosan nem rohadnék Pesten, mikor otthon a háromszorosát- négyszeresét megkeresem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!