Miért nem enged ki anyukám külföldre?
Barátom nemzetközi sofőr és nem engedi anyukám hogy kimenjek vele... pedig zöld országokba jár. Lassan 20 éves leszek és szinte alig enged el valahova, a barátomhoz is csak pár napra mehetek el!
Mit tegyek?
Oké, ők tudják jobban, hogy mehetne vagy nem mehetne külföldre a párjával. Azért vannak sokan kiakadva, mert a kérdezőnek nagy a szája, miközben az anyjával nem teszi meg azt, hogy közli, megy barátnőkkel moziba, fagyizni, találkozni, hanem engedélyt kér rá, és ha nemet mond, az úgy is van. Az rendben, ha tiszteletben tartja a gyerek a szülő véleményét, de ez 12 éves színvonal! Apám nem korlátozott ennyire engem kislány koromban, mint a kérdező anyja, és ezt a kérdező hagyja, ezek után pedig csodálkozik, hogy mondják neki, hogy az anyjával is legyen nagy a szája. Attól, hogy ő tartja még el, az nem indok arra, hogy gyerekként szabályozza. Amit megtehet a kedves anyuka, mert a kérdező hagyja és engedelmeskedik. Nem diszkóba akar menni egyéjszakás kalandot keresni vagy ismeretlen csávókkal drogot venni, hanem a barátnőivel, fényes nappal találkozni.
Amíg engedelmes kislányként teszi amit mond az anyja, addig joggal mondhatja, hogy neki a külföldi élet nem neki való, hiszen neki se tud ellent mondani és azt tenni, amit egy normális felnőtt ember. Oké, hogy jogilag felnőtt, és igazán onnantól lesz az, hogy magát tartja el, de ez nem normális.
Apám tart el, merthogy még tanulok, mégsem kérek engedélyt, hanem bejelentem, hogy megyek, aztán majd jövök. Amikor meg kérdezi, hova, megmondom, de nem várja el, hogy "kikkel, hány ember lesz, mikor érsz haza". Ha nagyon későn érek haza, küldök neki sms-t, hogy úton vagyok, élek, hazafelé tartok. Ha meg baj lenne, úgyis hívnám őt, jöjjön értem kocsival.
19/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!