Ilyen élethelyzetben ti kifizetnétek egy forintot is?
Egy nagy összegű adóssággal talált meg a bankom a napokban, amit szerintük örököltem apámtól. Tőlük tudtuk meg, hogy meghalt.
Apámat soha nem ismertem, még a születésem előtt lelépett engem meg nővéremet hátrahagyva. Én nagyon nem tartom igazságosnak, hogy valakinek, aki gyakorlatilag teljesen idegen, fizessem ki a nyomorult döntéseiből fakadó tartozását. Több millió forintról van szó, amiből mi soha egy fillért nem láttunk. A bank felé jeleztük ezt, de egyelrőe hallani sem akarnak alkuról.
Nem is konkrétan a jogi része érdekel, mert tárgyalunk ügyvéddel, hanem az, hogy ti elvi alapon kifizetnétek-e ezt a pénzt, mikor soha felétek sem nézett, semmit nem kaptatok tőle?
Ugyan olvassátok már el megegyszer azt a kérdést.
"Egy nagy összegű adóssággal talált meg a bankom a napokban, amit szerintük örököltem apámtól. Tőlük tudtuk meg, hogy meghalt."
Ez nem így működik.
Épp ezért írjuk 32-es, hogy tudni kéne a körülményeket. Mert ez nem így működik, hogy csak úgy megtalál valaki más nevében a bank.
Hacsak nem volt már meg a hagyatéki eljárás, és örökséget választotta :)
Ilyen nincs. Sajnos én személyesen érintett voltam egy hasonló sztoriban, csak ott volt adósság és pénz is (összességében pozitív és happy end lett). Az érdekesség, hogy megvolt a hagyatéki, de nem sikerült egy bankszámlát azonosítani (adminisztratív hiba miatt), és azon több mint tíz évig gyűlt számlavezetési díj. A pénz értékpapír volt, ami fedezte volna, de értékpapír lévén a bank nem nyúlhatott hozzá. Ezalatt a több mint tíz év alatt nemhogy nem fenyegetett engem a bank, de nem is értesített, ugyanis banktitoknak minősül az ilyen infó! A hitelfelvételünk kapcsán derült ki, hogy nem volt hivatalosan átadva... a hagyatéki papír nélkül nem engedtek sem a pénzhez, sem az adóssághoz hozzáférni. Komoly levelezés után sikerült lezárni az ügyet a bankkal, és hozzáteszem, hogy a bank nagyon korrekt volt (kártérítést is kaptam, mert a hitelfelvételt gátolták emiatt).
Szóval vagy valami kupleráj zugbankról van szó, vagy pedig kamu a sztori.
Ez nagyon nagy kamu.
Amikor a hagyatékit írják össze még a föld alól is előkaparják az örökösöket. Akkor örökölsz majd ha a hagyatékin a papírt aláírod. Addig semmi sincs, nincs behajtás a banktól sem.
K
A
M
U
38!
Nincs ilyen. Mégegyszer, nem létezik negatív örökség.
Nem feltétlenül kamu szerintem csak rosszul van megfogalmazva. Valószínüleg kezes volt a kérdező, és azért találta meg a bank. Így "örökölte" az adósságot.
Vagy úgy, hogy a hagyatéki tárgyaláson elfogadta az örökséget.
Nem hiszitek el, vannak olyan emberek, akikkel szinte bármit aláírathatnak, mert nem értik, miről van szó. Néhány emberről azt sem tudom, eddig hogy maradt életben :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!