Ilyen élethelyzetben ti kifizetnétek egy forintot is?
Egy nagy összegű adóssággal talált meg a bankom a napokban, amit szerintük örököltem apámtól. Tőlük tudtuk meg, hogy meghalt.
Apámat soha nem ismertem, még a születésem előtt lelépett engem meg nővéremet hátrahagyva. Én nagyon nem tartom igazságosnak, hogy valakinek, aki gyakorlatilag teljesen idegen, fizessem ki a nyomorult döntéseiből fakadó tartozását. Több millió forintról van szó, amiből mi soha egy fillért nem láttunk. A bank felé jeleztük ezt, de egyelrőe hallani sem akarnak alkuról.
Nem is konkrétan a jogi része érdekel, mert tárgyalunk ügyvéddel, hanem az, hogy ti elvi alapon kifizetnétek-e ezt a pénzt, mikor soha felétek sem nézett, semmit nem kaptatok tőle?
20!
Itt szóba nem került pozitív örökség. Amúgy meg nem a bank szokta az örökösöket felkutatni. Konkrétan hogy csinálná ? Kamu az egesz
Nagyon nem kerek a történet. Vagy kamu vagy a fele sem igaz.
Olyan szituáció nem létezik amit a kérdező leirt.
Olyan sincs hogy örököl valaki több milliós adósságot egy olyan után akit életben nem látott.
A kérdés nettó kamu.
"Csak szólok, hogy ma Magyarországon nem létezik negatív örökség, "
Na,ennél nagyobb baromságot sem fogok egy darabig hallani.
26!
Tényleg? Ülj le, Mokuska. Magyarorszagon nem létezik negatív örökség. Akármennyi adósság van is, az örökös csak a hagyaték értékéig felel. Ha van 100 milla tartozás és 100e kp, akkor a 100e kp úszik. Ha nulla vagyon van, mint örökség és 100milla tartozás, nem kell egy fillért sem fizetni. Puszi
Mérlegelni kell, hogy mennyi vagyont örökölnél mellé, csak ezt a részletet kihagyod.
Ha pl semmilyen ingóságot nem hagy rád, csak pl 2 milliós provident törlesztőt, akkor evidens, hogy nem tartasz rá igényt.
Ha rádhagy egy II. kerületi nagypolgári lakást mondjuk 10 milla adóssággal, akkor már más a helyzet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!