Ilyen élethelyzetben ti kifizetnétek egy forintot is?
Egy nagy összegű adóssággal talált meg a bankom a napokban, amit szerintük örököltem apámtól. Tőlük tudtuk meg, hogy meghalt.
Apámat soha nem ismertem, még a születésem előtt lelépett engem meg nővéremet hátrahagyva. Én nagyon nem tartom igazságosnak, hogy valakinek, aki gyakorlatilag teljesen idegen, fizessem ki a nyomorult döntéseiből fakadó tartozását. Több millió forintról van szó, amiből mi soha egy fillért nem láttunk. A bank felé jeleztük ezt, de egyelrőe hallani sem akarnak alkuról.
Nem is konkrétan a jogi része érdekel, mert tárgyalunk ügyvéddel, hanem az, hogy ti elvi alapon kifizetnétek-e ezt a pénzt, mikor soha felétek sem nézett, semmit nem kaptatok tőle?
Jogi? Ha beszéltél ügyvédfel és nem hallgattad el,hogy keveredtél bele akkor nem kellene fizetned.
Hiszen vagy kezese voltál régen vagy hagyatéki tárgyaláson elfogadtad a vagyonnal együtt az adósságot is.
Ha nem ezek történtek milyen módon keveredtél bele?
Nem kötekedésből kérdezem,hanem valóban érdekel,hogy egyébként ezt jogodban áll visszautasítani?Én úgy tudom akkor is rá kényszerítik az emberre a jogra hivatkozva mint ahogy minden mást is.
Egyébként az én válaszom is egyértelműen: nem, a kérdésedre.Se gazdagon se szegényen nem fizetnék egy árva petákot sem.Az elmondásaid alapján semmi közöd nincs hozzá nemhogy még az adósságához.
Evidens, hogy nem!
Hivatalosan kell nyilatkoznod, hogy lemondasz az örökségről és akkor egy fillért sem kell fizetned.
Attól függ.
Ha mellé örökölnék, egy 60 milliót érő, budai kecot, akkor azt a 3 milkat kifizetnem a banknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!