Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért van az, hogy egy nagyszü...

Miért van az, hogy egy nagyszülő sokkal elfogadóbb az unokájával szemben, mint a saját szülei?

Figyelt kérdés
Mondjuk egy huszonéves hirtelen elveszíti a munkáját és a lakhatását is, sokszor előbb számíthat a nagyszülőkre mint a saját anyjára/apjára. Sokkal megértőbbek, türelmesebbek, velük könnyeben meg lehet egyezni, mint a szülökkel.

2020. júl. 22. 20:01
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
88%
Igen egyrészt a szuloknek több a tétje tehát úgy érezheti hogy szigorubbnak kell lennie, nagyszulon kevésbé van ilyen nyomas ezért ők elmennek elkenyeztetobe:)
2020. júl. 23. 12:00
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

#10 szerintem nagyanyad és anyukád eléggé más vermerseklet/tipus.

"hogy idősebb, mint én, nem tudja elfogadni ha más a véleményem mint neki, nem lehet értelmesen megbeszélni semmi olyat, amiben nem értünk egyet, mert ő elkezd ordibálni és flegmáskodni."

tesóm pont ilyen de nem azért mert ő az idősebb nálam, a nála idősebb noveremmel ugyanígy "vitázik" vele csak egyetérteni lehet vagy jönnek a becsmérlő megjegyzesek hogy ilyen olyan vagy tehát elmegy szemelyes sertesnek veszi ha valaki más véleményen van

Én pedig nagymama típus vagyok kb a tesóm ellentéte, konfliktuskerulo, ami lehet kenyelmes, de mindenesetre tutira elfogadobb nem tudom hogy ez szülőnek jó e mert nem tudnék szigorú lenni ha kell se

2020. júl. 23. 12:14
 13/15 anonim ***** válasza:
83%

Alapbol lehet azert elfigadobbak, mert idosebbek tudjakkevesebb van hatra az eletukbol es nem akarnak foloslegesen "erovel, vitaval nevelni" (azaznincs kedvuk folosleges konfliktushoz). Kozben bennuk mar mas hormonszintek vannak igy emiatt is elerzekenyulosebbek, kevesbe agresszivak stb.

De azt kotve hiszem, hogy ha munkanelkuli es emiatt lakhatasi problemaval kuzdo lesz az unoka akkor tul sokaig ok is elnezoek lennenek. Persze ha van tartalekuk es tudnak segiteni akarcsak egy szobaval is akkor segitenek. Normalis nagyszulo eztteszi, ha azu oka hozza fordul. De a mi csaladunkban a nagyszulok a lusta unokakat es a ez a munka se tetszik az a munka se tetszik meg a heverek egesz nap es bamulom a tevet nagyon nem birtak.

2020. júl. 23. 15:14
 14/15 anonim ***** válasza:
38%
Mert nem az övéké a felelősség.
2020. júl. 23. 20:44
 15/15 anonim ***** válasza:
59%
Mert nekik csak időnként kell elviselniük az unokát, a szülőknek meg egyfolytában. ;-)
2020. júl. 23. 21:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!