Hogyan tudnám megkeresni az igazi szüleim? (infó lent)
Engem örökbe fogadtak a születésem után egyből. A szüleim nem mondanak semmit, hogy kik az igazi, vérbeli szüleim. Csak annyit mondanak, hogy nem tudtak nevelni engem, mást nem és mindig kerülik a témát. 16 éves lány vagyok, meg van mindenem ami csak kell, de mégis érdekel hogy kik a szüleim és milyen emberek. Hogyan tudnám őket megkeresni ha anyáék nem segítenek?
Nagyon fontos nekem ez most.
Személyesen be kell menned a gyámhivatalba. Ott megtudhatod, hogy él-e a vér szerinti szülő és van-e testvéred. Ha a nevüket is meg akarod tudni, ahhoz írásos kérelmet kell benyújtanod, ehhez viszont, mivel 18 alatti vagy, szükség van a gondviselőd hozzájárulására. Ezek után még mindig lehetséges, hogy a vér szerinti szüleid nem járulnak hozzá.
Hivatalos út helyett azt javaslom, hogy gondold át, miért fontos ez neked, fogalmazd meg az érzéseidet, ültesd le a szüleidet és beszélgess el velük komolyabban. Ha csak kerülgetik a témát, akkor valószínűleg meggyőzhetőek. Ha neveket mégsem mondanak, akkor tudd meg, hogy miért nem. Légy határozott és éreztesd velük, hogy ez most tényleg fontos számodra.
Gyámhivatalban kérheted a kapcsolatfelvételt. 18 év alatt kell a szülőd beleegyezése is, afelett nem.
A kapcsolatfelvetel azt jelenti, hogy a hivatal értesíti a vérszerinti szüleidet arról, hogy kapcsolatba kívánsz velük lépni. Ők dönthetnek úgy, hogy nem akarják és ezzel akkor be is van fejezve a történet.
Engedd el.
Rossz lesz mindenképp.
Örülj annak ami van, és ne nézz hátra.
Rossz lesz neked is, nekik is, a nevelőszüleidnek is.
Meg fiatal vagy, elhiszem hogy rossz.
De még rosszabb lesz.
A hozzá allasodból gondolom, hogy jó neveloszuleid vannak.
Akkor legyél okos, és a múltat engedd el.
A múlt legyen a holtaké.
Ez egy mondás, de érted.
"akkor is jogom van tudni "
Nem, nincs jogod tudni. Tetszik, vagy sem, a törvény nem véletlenül védi az örökbeadó szülőket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!