Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg ennyi zsebpénz jár a...

Tényleg ennyi zsebpénz jár a gyereknek? 16/l

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tegnap itt az oldalon volt kiírva egy kérdés, hogy mennyi zsebpénzt kéne a gyerekeinek adnia. Egy középkategóriás családban. Olvastam a hozzászólásokat és olyanok voltak, hogy egy 16-19 évesnek 50-80 ezer forintot kéne HAVONTA kapnia. Plusz ha elmegy barátaival találkozni akkor arra is külön pénzt kap. A kaját, ruhákat a szülők megveszik. Erre kérdem én: én havi 4000 forintot kapok, veszik szüleim a kajámat, ruhámat és még ha barátokkal talalkozok arra is adnak egy kis költőpénzt. Nem sok az a 80 ezer?

Szerintem ez így tökéletes, havonta 4000 forint nekem mindenre elég. Ha meg épp gyűjtök valamire félreteszem.

Szerintetek nem sok 50-80 ezer forint havonta?

16/l

2020. júl. 21. 10:41
1 2 3 4 5
 41/43 anonim ***** válasza:
100%

Ez irdatlanul nehéz kérdés, és nem szülőként mondom, hanem a saját tinikoromra visszaemlékezve.

Nincs erre egy pontos összeg, mert minden család más. Én úgy gondolom, hogy fokozatosan kell emelni a zsebpénzt, ezzel párhuzamosan pedig az egyéb, zsebpénzen felüli kiadásokat a gyerekre hárítani, hisz így tanul meg gazdálkodni. Most ebből a szempontból mindegy, hogy mennyi az annyi, de nekem nagyon kellemetlen volt, mikor 18-hoz közeledve is havi 1-2 ezret kaptam, minden másért pedig kuncsorogni kellett, ami megalázó, meg persze minden apró dologra jöttek a kérdések, hogy ezt miért vagy azt miért (mielőtt valaki betámadna, hogy miért nem diákmunkáztam nyaranta, annak mondom, hogy csináltam, de egyből be lett fektetve tanfolyamba, nyelvvizsgába, utazásba, stb.) Szerencsére hamar kirepültem, egyetemre mentem, és dolgoztam mellette, apám pedig egy kevés, de fix összeggel támogatott havonta. Azok voltak a legszebb idők :D

2020. júl. 29. 10:31
 42/43 anonim ***** válasza:
Én úgy gondolom hogy sok. Én egy árva centet nem kapok szüleimtől, viszont nekem jelenleg mindenem megvan. Van saját tvm, laptopom, telefonom, meg minden. És azon kívül mindenben támogatnak, és segítenek.
2020. aug. 10. 01:20
 43/43 anonim ***** válasza:

UnknownZero azokat nyalogathatod fagyi helyet a forró nyárban, ha nincs közelben egyik szülőd sem.

Meg keresheted az ivókútakat, ha megszomjazol.

2020. aug. 10. 01:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!