Tényleg ennyi zsebpénz jár a gyereknek? 16/l
Sziasztok!
Tegnap itt az oldalon volt kiírva egy kérdés, hogy mennyi zsebpénzt kéne a gyerekeinek adnia. Egy középkategóriás családban. Olvastam a hozzászólásokat és olyanok voltak, hogy egy 16-19 évesnek 50-80 ezer forintot kéne HAVONTA kapnia. Plusz ha elmegy barátaival találkozni akkor arra is külön pénzt kap. A kaját, ruhákat a szülők megveszik. Erre kérdem én: én havi 4000 forintot kapok, veszik szüleim a kajámat, ruhámat és még ha barátokkal talalkozok arra is adnak egy kis költőpénzt. Nem sok az a 80 ezer?
Szerintem ez így tökéletes, havonta 4000 forint nekem mindenre elég. Ha meg épp gyűjtök valamire félreteszem.
Szerintetek nem sok 50-80 ezer forint havonta?
16/l
Azért mert láttál 2 kommentelőt aki annyit kap mert pl egyetemre jár, attól még nem kell nagy hűhót csapni es egyből kerdest kiírni róla, hogy te 4000-et kapsz es neked az eleg. Es akkor mi van? Ha valaki kap havi 50et a szüleitől akkor kap, neked az nem tök mindegy, miért zavar mas hogy kényezteti a gyerekét? Egyéni döntése a szülőknek. Egyetem alatt en havi 60-at kaptam, hűha, plusz havi 20 ösztöndíj. És mindent magamnak fizettem belőle, semmi mást nem kaptam, ha haza mentem se. Örültem volna ilyen alapon ha én meg havi 100-at kapok plusz ösztöndíj. Neked megint ahhoz mi kozod lenne?
Sőt, gimi alatt kolis voltam, HETI 4000-et kaptam, úgy hogy napi 3x étkezés volt koliban. Es akkor mi van?
Én biztos nem adnék ennyi pénzt egy gyereknek. Mire költ egy tizenéves HAVONTA 80.000 ft-ot ?
Az okés, hogy találkozni megy a barátaival, néha elmennek ide-oda, akkor alkalmanként kap 3-4 ezer ft-ot, attol függően, hogy hova megy. Meg esetleg kap pénzt ruhákra (fürdőruhát stb dolgokat venni)
De 80.000 teljesen felesleges, egyszerűen az a gyerek, aki ennyit kap havonta az csak szórná a pénzt minden hülyeségre.
Persze ez a felnőttek dolga. Ha az adott szülő megteheti, hogy annyit add a gyerekének, akkor az az ő dolga.
(Még én is "gyerek" vagyok, viszont ha megtehetném, akkor sem adnék ennyi zsebpénzt havonta a gyerekemnek, mert egyszerűen felesleges🤷♀️)
11-es.
Azok a kommentelők 16-17 évesek voltak, nem egyetemisták. Engem nem érdekel ki mennyit kap, de nagyon meglepődtem ezért kérdeztem, hogy manapság ez a "divat", hogy ennyit kapnak a gyerekek.
Nem kaptam zsebpénzt, nagyon ritkán, amúgy születésnapi, karácsonyi pénzből (direkt azt kértem) vettem meg amit akartam, mert nem tudták megtenni azt szüleim hogy adjanak. Most hogy nettó 230 at keresek átlagosan, ha kicsit megerőltetem magam és túlórázok akkor 300 at is összehozhatok (nem dolgozok délután és éjszaka mert nem szeretem, pedig azzal is jöhetne + pénz) és így már azért nem kell spórolgatnom annyira, ha kell valami megveszem. Most mondjuk vágyok egy jó biciklire, de edzéshez a tápkiegészítők miatt illetve mert nyaralni megyek aug elején így ebben a hónapban nem tudom megengedni. Soknak tartom az 50-80 ezret, de ha lesz gyerekem nyilván törekedni fogok arra hogy azért legyen pénze ha szórakozni akar, mert sajnos tudom hogy ha csak kajálni + mozizni elmegy az ember elmehet 4-5 ezer ha jól is akar lakni :) Én azt mondom hogy havi 10-25 ezer között adnék gyereknek költőpénzt, bár ez kortól is függ, 10 évesnek mondjuk 5000 elég, egy 14 évesnek 10 000, 18 évesnek kb 20. De persze ez főként attól függ a család mennyire engedheti meg.
24/F
Én nem kaptam zsebpénzt egy ideig, kaját,ruhát vettek nekem a szüleim, meg édességet is, de nem volt jellemző, hogy a kezembe nyomtak havi x összeget.
Amikor koleszos voltam (2015) utolsó évemben, akkor 5-10 ezer forintot kaptam hetente, de abból fizettem be a kaját a koleszban, abból vettem bérletet, buszjegyet, meg inni-ennivalót a suliba, és az osztálypénzt.
Ha megszületik a gyerekünk, szerintem havonta kb. 10 ezret fog kapni, meg ha kell valami nagyobb dolog, és fontos, akkor azt megvesszük mi, vagy ha nem fontos, spóroljon rá össze. A családi pótlékot pedig gyűjteni fogjuk neki, illetve rá is pótolunk, hogy majd ha kirepül a fészekből, akkor legyen egy alapja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!