Tényleg ennyi zsebpénz jár a gyereknek? 16/l
Sziasztok!
Tegnap itt az oldalon volt kiírva egy kérdés, hogy mennyi zsebpénzt kéne a gyerekeinek adnia. Egy középkategóriás családban. Olvastam a hozzászólásokat és olyanok voltak, hogy egy 16-19 évesnek 50-80 ezer forintot kéne HAVONTA kapnia. Plusz ha elmegy barátaival találkozni akkor arra is külön pénzt kap. A kaját, ruhákat a szülők megveszik. Erre kérdem én: én havi 4000 forintot kapok, veszik szüleim a kajámat, ruhámat és még ha barátokkal talalkozok arra is adnak egy kis költőpénzt. Nem sok az a 80 ezer?
Szerintem ez így tökéletes, havonta 4000 forint nekem mindenre elég. Ha meg épp gyűjtök valamire félreteszem.
Szerintetek nem sok 50-80 ezer forint havonta?
16/l
Én is sokkalom azt az összeget, tény, hogy nem milliós fizetést hozunk haza a férjemmel. Akkor valószínűleg nem lenne kirívó összeg.
Amúgy én gyerekként nem kaptam zsebpénzt. Ha kellett szórakozásra, akkor kértem,és kaptam, ha ruhákat szerettem volna, akkor vagy anyuval elmentünk venni, vagy adott pénzt, és megvettem. Nekem ez gy teljesen jó volt.
Ja, bocsi ez kimaradt.
Mindkét szülő dolgozik. Mi is középkategóriás család vagyunk.
Ezért kérdezem, mert szerintem egy középkategóriás családban bőven elég MAXIMUM 10000 Ft havonta
Az ország nagy része a nettó 200 ezret sem keresi meg havonta. Kizartnak tartom, hogy ekkora zsebpénz legyen az átlag.
Egyébként szerintem a 4 ezer forint havonta nagyon kevés ilyen árak mellett. Egy darab farmernadrágot sem tudsz belőle venni, vagy egy moziba sem tudsz elmenni (úgy, hogy veszel a büfében kaját).
Én valahol a két véglet között gondolom a megfelelő összeget. Havi 20-25 mondjuk, úgy, hogy a szórakozást, ruhákat, suli büfét ebből kell megoldani.
Más kérdés, hogy sokan nem tudnak ennyit adni, főleg, ha több gyerek is van.
Nem az minősíti a szülőt, hogy mennyit tud adni.
3-an vagyunk gyerekek. A suli büfét ők fizetik, ha chipset vagy valamit szeretnék venni azt már mi.
Nem tudom, de nekem eddig szórakozás is belefért a zsebpénzembe. 🤷
6# vagyok, egyébként nagyon hasznos dolog zsebpénzt adni havonta, összegtol függetlenül! Így tanulja meg, hogy hogy kell bánni a pénzzel.
Rengeteg felnőtt képtelen beosztani a fizetését. Van vállalkozó ismerősöm, aki tisztán egy millió körül keres havonta. Mégis albérletben él és még arra is meg a rezsire is folyamatosan kölcsön kér..
Nagyon fontos megtanulni beosztani azt, amink van és megérteni, hogy nem kolthetjuk el felesleges dolgokra, ha van más, ami fontosabb és esetleg kötelező kiadás.
Ha négy ezret kapsz havonta is tudatosabb leszel pénzügyileg, mint aki semmit nem kap, csak megveszik, ha kérik
Aki annál a kérdésnél a 80-at írta, az nem zsebpénzt kap, hanem az egyetemi/kollégiumi megélhetését fizetik: kaja, benzin stb volt benne.
Átlag családban nem adnak ennyi zsebpénzt
1. A zsebpénz nem JÁR a gyereknek, hanem adható.
2. A zsebpénz igen fontos a gyereknek, mert így tanulja meg a pénzt beosztani és értékelni.
3. Éppen ezért a zsebpénz nem jó, ha túl sok, mert akkor nem figyel rá a gyerek és nem jó, ha túl kevés, mert akkor nem elég semmire.
4. A zsebpénz összege erösen függ attól, mire kapja - ha csak szórakozásra, akkor egy jelképes összeg is elég.
5. Ha a gyereknek a zsebpénzböl kell állnia a kisebb iskolai kiadásokat (füzetek, stb pótlása), illetve az esetleges uzsonnát, akkor az ehhez szükséges összeg + 10-15% az, ami reális összeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!