Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg ennyi zsebpénz jár a...

Tényleg ennyi zsebpénz jár a gyereknek? 16/l

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tegnap itt az oldalon volt kiírva egy kérdés, hogy mennyi zsebpénzt kéne a gyerekeinek adnia. Egy középkategóriás családban. Olvastam a hozzászólásokat és olyanok voltak, hogy egy 16-19 évesnek 50-80 ezer forintot kéne HAVONTA kapnia. Plusz ha elmegy barátaival találkozni akkor arra is külön pénzt kap. A kaját, ruhákat a szülők megveszik. Erre kérdem én: én havi 4000 forintot kapok, veszik szüleim a kajámat, ruhámat és még ha barátokkal talalkozok arra is adnak egy kis költőpénzt. Nem sok az a 80 ezer?

Szerintem ez így tökéletes, havonta 4000 forint nekem mindenre elég. Ha meg épp gyűjtök valamire félreteszem.

Szerintetek nem sok 50-80 ezer forint havonta?

16/l

2020. júl. 21. 10:41
1 2 3 4 5
 21/43 A kérdező kommentje:

20-as

Tudom, hogy ezt rosszindulattal írod. De igen, visszautasítanám.

Ha meg szükségem lenne plusz pénzre kérnék tőlük. Mint mondtam nekem nem számít mennyit kapok. Nekem elég a 4000 Ft havonta.

2020. júl. 21. 12:49
 22/43 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit túltolod.

Olvastam azt a kérdést, már 72 válasz érkezett rá, ebből három írt ilyen extrém magas összeget. Mindenki más 5-20ezer körülit írt és ahogy erősen attól teszik függővé az összeget, hogy mit kell ebből állni a gyereknek. Neked pl. a ruhát, piperecikket stb... a szülők veszik sőt a baráti találkozókra is adnak. Az említett kérdésnél akik többet adnak (15-20ezret havonta) azt is leírták, hogy az ilyesmit is ebből veszi a gyerek. Így nézve te se havi négyezret kapsz.

Ez egy anonim oldal és elég sokan kamuznak is. Biztosan tudod, hogy az a három igazat írt?

2020. júl. 21. 12:59
 23/43 anonim ***** válasza:
100%
Húha, hát mikor én voltam ennyi idős, akkor a zsebpénz az a tanulmányi eredményeimhez volt kötve. Anya azt mondta, így majd motiváltabb leszek, hogy a jobb teljesítmény=több pénz. Amúgy igaza is lett, mert mindig szorgos voltam, vagyok is. Amúgy kb. olyan havi 4-5 000 ft jött össze mindig, de én nem igényeltem többet, mivel elváltak a szüleim és eléggé szegények is voltunk.
2020. júl. 21. 13:04
 24/43 anonim ***** válasza:
46%

Én 2000 forintot kapok nagymamámtól mindig. Koli időszakban a zsebpénzem veheti 3500 és 5500 között van, attól függ apu, vagy anyu kiegészíti-e valamennyivel. Anyuék többé-kevésbé vannak egy kasszán tehát az alap heti zsebpénzem felesbe fizetik úgymond, a plusz valamennyi az akkor van, ha valamelyikőjük úgy dönt, hogy kiegészít valamennyivel. De a heti zsebpénzemből majdnem 800 forint lejön utazásra fixen (jegyet venni nekem olcsóbb havi szinten, mint bérletet) plusz egyszer kapok egy héten plusz kb 10 ezret, de az kajabefizetésre kell, ha marad belőle megtarthatom, ha nem, akkor kicsit kiegészíthetem.

Tehát ha úgy számolunk, hogy négy hétből áll egy hónap, akkor nagyon max 36 ezer forinton van(ha mindig ki van egészítve a heti zsebpénzem kétezer forinttal, de ez nem jellemző, szóval kevesebb), abból kétezer nagymamámtól van. (egyébként soha nem akarom elfogadni, de megsértődik, ha nem). A szüleimtől kapott 34 ezerből fizetem az utazást, az 2400, 6-12 ezer között a kaja, ami még mínusz ez változó. Ha nem itthon veszem meg az intim higiéniás dolgaimat, akkor az is lejön belőle. Tehát a zsebpénzem több, mint fele lemegy kötelező dolgokra.

Amióta digitális oktatás van, vagy nyári szünet, csak a havi 2000 forint zsebpénzem van fixen. Ha megyek valahová, csak kérném kell, ha nem elég akkor kipótlom a spórolt pénzemből. Szerintem ez így elég korrekt.

17l

2020. júl. 21. 13:26
 25/43 anonim ***** válasza:
18%

20-as vagyok.

Nem rosszindulatból írtam, csak arra akartam felhívni a figyelmedet, hogy jóhiszemű kérdéssal akarod palástolni az irigységedet :(

Nyilván mindenki tudja pénzből él az ember és hogy még több pénzből még jobban él az ember.

Vannak olyan szülők, akik ezt megengedhetik maguknak és vannak olyanok, akik sajnos nem. (Nagyon sokan minimált keresnek, aminek most 107.065 forint / hó az összege.)

Ha több pénzt szeretnél menj el diákmunkára és ne irígykedj.

2020. júl. 21. 13:51
 26/43 anonim ***** válasza:
100%

Ez függ a szülők keresetétől, neveltetéstől.

Mi, 25-25 ezret adtunk a gyerekeknek. Gimi alatt, és most a felsőintézmény alatt is. Két gyermekem van. KB 25 volt a családi és az adókedvezmény rájuk eső összege. + mindent kaptak itthonról.

Most is kapnak. Pedig már nem jár utánuk semmi. 26-21 évesek. Még nappalin tanulnak. Mellette diákmunkáznak. Van mikor gyengébb hónapom van fizu szempontjából, akkor csak 10-10-et kapnak.

De, sosem követelőznek. Ha nem kapnának sem.

Mikor kisebbek voltak, 14-18 évesek, sokszor megmondta, nekik, hogy ennyit keresünk, s ennyi a rezsink. Abból tudják, hogy mennyink marad. Ennyi még ennyi 4 -őnknek a kaja egy hónapra.

Ők, mennyit adnának,maguknak..?

Mivel, sajnos kiskeresetűek vagyunk, ők meg értelmes emberkék,sosem hisztiztek. Pont azért tanulnak még, hogy nekik, több s jobb legyen.

2020. júl. 21. 14:05
 27/43 anonim ***** válasza:
100%

Nincs olyan, hogy középkategoriás család. Magyarországon a családok pár százaléka van amúgy középosztályban is. Alsó, közép és felsőközéposztályban együtt véve is. Gazdagok és szegények közt meg óriási szakadék van.

Gazdag gyerekek sokszor több pénzt kapnak költőpénznek egy évben, mint amit szegény gyerek szülei megkeresnek.

Ez már harminc-negyven éve is így volt Budapesten.

2020. júl. 21. 14:28
 28/43 A kérdező kommentje:

25-ös.

Mégis miért lennék irigy?

Ugye tudod, hogy az irigy nem ugyanaz, mint a féltékeny? Szerintem te arra gondoltál, hogy féltékeny vagyok, de nem.

Kiírtam egy kérdést, mert meglepő volt számomra, hogy más korombeliek mennyi pénzt kapnak.

És képzeld nekem van életem, barátaim, szerető családom. Így a pénz nem érdekel és nem boldogít. De ha egyszer meglepő számomra ez a dolog, akkor miért nem kérdezhetek róla?

Képzeld, diákmunkázok. Van amikor mondom is, hogy most nem kell pénz, mert van elég.

Szóval nem vagyok féltékeny, csak kíváncsi. Ha ezt nem érted, ne válaszolj.

Köszönöm!

2020. júl. 21. 14:31
 29/43 anonim ***** válasza:
100%
#27 Elnézést! Helyesbítek: Harminc-negyven éve még, volt mérhető középosztály is Budapesten.
2020. júl. 21. 14:45
 30/43 anonim ***** válasza:
100%
Gazdagabb család gyerekeként kapok 70et, de ebből a lakhatást leszámítva mindent én veszek (külön lakok), és nem lenne képem többet kérni.
2020. júl. 21. 15:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!