Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg ennyi zsebpénz jár a...

Tényleg ennyi zsebpénz jár a gyereknek? 16/l

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tegnap itt az oldalon volt kiírva egy kérdés, hogy mennyi zsebpénzt kéne a gyerekeinek adnia. Egy középkategóriás családban. Olvastam a hozzászólásokat és olyanok voltak, hogy egy 16-19 évesnek 50-80 ezer forintot kéne HAVONTA kapnia. Plusz ha elmegy barátaival találkozni akkor arra is külön pénzt kap. A kaját, ruhákat a szülők megveszik. Erre kérdem én: én havi 4000 forintot kapok, veszik szüleim a kajámat, ruhámat és még ha barátokkal talalkozok arra is adnak egy kis költőpénzt. Nem sok az a 80 ezer?

Szerintem ez így tökéletes, havonta 4000 forint nekem mindenre elég. Ha meg épp gyűjtök valamire félreteszem.

Szerintetek nem sok 50-80 ezer forint havonta?

16/l

2020. júl. 21. 10:41
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
25%

"És képzeld nekem van életem, barátaim, szerető családom. Így a pénz nem érdekel és nem boldogít."

Engem is szeretnek, mégis boldogít a pénz, nagyon rossz helyen keresgélsz. :D És de igen, ha nem lennel felháborodva, hogy hű más gyerek mennyit kap, akkor nem írtál volna ki kérdést. Még mindig áll, miért érdekel téged más gyerek mennyit kap egy hónapban? Azert mert ott az egyik kommentelore reflektalva, 72 válaszból 3 sokat kap, máris statisztikat van kedved csinálni, vagy csak felháborodni, hogy hű de xar családok azok?

Na, ahova én jártam gimibe, nem egy diák volt akinek 18 évesen már a saját 10 milliós új kocsiját repítettek alá a szülők. Vagy vettek neki lakást 10 millióért szinten. Akkor most a havi 4000 forintoddal te majd felraksz megint egy kérdést hogy "De most komolyan ennyit kap más gyerek, saját autó meg ház? :OOO Minek nekik az, engem legalabb szeretnek a szüleim, a pénz nem tesz boldoggá".

2020. júl. 21. 15:11
 32/43 anonim ***** válasza:
74%
A pénz nem érdekel és nem boldogít - ebből is látszik még mennyire fiatal vagy. Jól hangzik persze, sokat is hangoztatják csak éppen nem teljesen igaz. Pénzért valóban nem lehet megvenni a fontos dolgokat, pl. a családot, a szeretetet vagy éppen az egészséget, de egy bizonyos havi bevétel alatt pont, hogy ezek is rámennek az állandó létért való küzdelemre. Szóval számít a pénz is.
2020. júl. 21. 15:23
 33/43 anonim ***** válasza:
80%

Nem, ez messze van az átlagtól, ez nagyon sok, viszont a tiedet meg kevesellem. (Persze ha ennyit engedhet meg a szülő nincs mit tenni.) én egy havi 10-15öt adnék, hogy egy mozi pl. Beleférjen, attól függetlenül, hogy dolgozik-e. Örülnék neki, hogy dolgozik persze, de nem akarnám, hogy a tanulás rovására menjen és a házi helyett inkább meg 2 órát dolgozzon, hogy meg vehessen egy cipőt.

"És képzeld nekem van életem, barátaim, szerető családom. Így a pénz nem érdekel és nem boldogít."

Ideje lenni mindenkinek tudatosítani magaban, hogy attól meg, hogy valaki gazdag lehetnek ezerszer szeretőbb születi, 3x annyi barátja mint neked. Ez nem egy Disney mese ahol a gazdagok mindig gonoszak és leszarjak a gyereket. A szegény pedig mindig jólelkű.

A pénz pedig pont addig nem érdekel amíg nem kell magadat eltartani az életedből meg a barátaidból nem adnak kenyeret a boltban.

2020. júl. 21. 15:25
 34/43 anonim ***** válasza:
39%

20as vagyok

"a pénz nem érdekel és nem boldogít.

Képzeld, diákmunkázok."

Na ez is ellentmondás.

Minek diákmunkazol, ha a pénz nem boldogít?

Akkor 16 évesen inkább élvezdd a szünidőt, havi 4ezerrel.

2020. júl. 21. 15:32
 35/43 anonim ***** válasza:
37%

#30 Nem hiszem, hogy gazdag családban lakhatáson kívül 70-nel kiszúrnák egy gyerek szemét, úgyhogy mást nemfizetnek. Direktben ki lenne közösítetve egy ilyen gyerek.

A két-három esetleg síeléssel négy évi vakációra sem kapsz költőpénzt?

2020. júl. 21. 15:46
 36/43 anonim ***** válasza:
71%
Ez nem valóságszerű :D Ahogy én látom, RENGETEG tinédzser van, aki diákmunkát vállal, abból megy el szórakozni, vesz ruhákat, stb. Csak abból, és nem kap pénzt a szüleitől. Könnyű látni, amikor valaki szerencsés gyerek,anya-apa pénzes, azt vesz amit akar..de azért látni őket, mert nagy hanggal vannak. Aki csóró családból jön, az általában hallgat.
2020. júl. 21. 21:28
 37/43 anonim ***** válasza:
71%

Kérdező, szerintem alapból nem jó a kérdésveltevésed:

"zsebpénz JÁR a gyereknek" (kiemelés tőlem)

A zsebpénz nem JÁR a gyereknek. Ha a szülő akarja, akkor adja, ha nem akarja, nem adja. A gyerek meg megköszönheti, ha kap.

2020. júl. 21. 21:46
 38/43 A kérdező kommentje:

Oké, ha ez a legnagyobb baj:

Tényleg KAPHAT ennyi pénzt a gyerek?

És nálunk nem mi könyörögtünk a pénzért, apa mondta, hogy ő szívesen adna zsebpénzt. Először nővérem (ő már érettebb volt, mint én és az öcsém) mondta, hogy nem kell. Persze, az öcsi meg én örültünk neki. :)

2020. júl. 21. 22:13
 39/43 anonim ***** válasza:
16%

#39 Most gondolj bele abba, hogy budai villanegyedben született gyerekek 98+% életében nem utazott tömegközlekedéssel. Többségének saját lakást adnak egyetemi éveire. Jó sokszor idős nagyszülő-é volt amíg élt.

Jogosítványig, ha nem a szülők vagy alkalmazott, gyerek barátjának szülei fuvarozzák. Például buli napokon, akkor taxiznak. Utána autót vesznek neki.

Pont azokon a valósságos összegnél csekélyebb költöpénzeken csodálkozol?

Jó zsebpénz, ruhapénz , költőpénz, x dologra pénz és ellátás. Esetleg rokonál tingli-tangli négy órás egy hónapos nyári munka zsebbe 200e.

Szóval két külön világ él egymás melledt.

Bár jelemzően más sulikba is járnak.

2020. júl. 21. 22:28
 40/43 anonim ***** válasza:
12%

"Tényleg KAPHAT ennyi pénzt a gyerek?"

Igen, kaphat. Aztan most akkor mi van? Megnyugodtál végre?

2020. júl. 22. 10:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!